25 / 04 / 2024

Yıldız Holding Sorumlu Beslenme İletişimi İlkelerini açıkladı!

Yıldız Holding Sorumlu Beslenme İletişimi İlkelerini açıkladı!

Yıldız Holding "sorumlu beslenme" prensiplerini, "Sorumlu Beslenme İletişimi Kılavuzu" altında bir araya getirerek, Türkiye 'de bu alanda kılavuz belirleyen ilk gıda şirketlerinden biri oldu.



Son altı yılda United Biscuits, Gopa ve DeMet's olmak üzere dünya çapında üç önemli satın alım gerçekleştiren Yıldız Holding, "Sorumlu Beslenme İletişimi Kılavuzu" ile global arenada yerini sağlamlaştırırken, Türkiye'de gıdanın ve sağlıklı nesillerin geleceğine katkı sağlayacak bir çalışmayı da sektöre kazandırmış oldu.


Gıda sektöründe ilk Ar-Ge laboratuvarı, ilk hijyen laboratuvarı ve ilk inovasyon merkezini kurarak tüketicisini kaliteli ürünlerle buluşturmayı ilke edinen Yıldız Holding, toplumu güncel sağlık konularında bilgilendirmek için 2009 yılında da Sabri Ülker Gıda Araştırmaları Enstitüsü Vakfı'nı kurmuştu.


Kurucusu Sabri Ülker'in, "Kendim yemediğim, çocuklarıma yedirmediğim hiçbir şeyi tüketicime yedirmem" ilkesinden yola çıkan Yıldız Holding, daha sağlıklı bir yaşam için Ar-Ge çalışmalarından, genç yaşta dengeli beslenmenin öneminin yaygınlaştırılmasına kadar birçok alanda çalışmalarını sürdürüyor.


Sorumlu Beslenme İletişimi Kılavuzu


Türk gıda sektörünün standartlarının belirlenmesinde 70 yıldır önemli rol oynayan Yıldız Holding, bu alandaki kuralları dünya standartlarına ulaştırmak için yeni bir çalışmaya daha imza attı. Holding "sorumlu beslenme" prensiplerini, "Sorumlu Beslenme İletişimi Kılavuzu" altında bir araya getirerek, Türkiye'de bu alanda bir kılavuz belirleyen ilk Türk gıda şirketi oldu. Yıldız Holding kılavuzda, şirket ve markalarının sorumlu iletişim prensiplerini açıklarken, çocuklara yönelik iletişimde bazı taahhütlerde bulunuyor.


Yıldız Holding'in üretimden ambalaja, pazarlamadan iletişim konularına kadar önemli prensiplerini şeffaf bir şekilde kamuoyu ile paylaştığı "Sorumlu Beslenme İletişimi Kılavuzu" bazı kategorilerde son 5 yıl içinde gerçekleşen önemli değişimleri ortaya koyuyor. Kılavuzda yer alan bazı başlıklar şöyle:


· Unlu mamüller, içecek, süt ürünleri ve sakız ve şekerleme ürünlerinde 14.023 ton şeker ürünlerden çıkartıldı.


· Reformülasyon çalışması yapılan gazlı içeceklerden yıllık 5.155 ton şeker azaltıldı.


· Unlu mamüller ve süt ürünlerinde son 5 yılda 449 ton tuz azaltıldı.


· Çikolata kategorisinde yer alan tüm ürünlerden trans yağ çıkartıldı.


· Unlu mamüller ve süt ürünlerinden toplam 1.806 ton yağ çıkartıldı.


· Ürünlerde toplam 275 ton daha az doymuş yağ kullanıldı.


Kılavuzda yer alan genel prensiplerde, iletişim mesajlarının sağlıklı, dengeli beslenmenin ve aktif yaşam şeklinin önemine vurgu yapacak şekilde olacağının ve tanıtımların dengeli beslenme prensiplerine bağlı kalınarak yapılacağının altı çiziliyor.


Yıldız Holding, sağlıklı bir yaşama sahip olmanın öneminin farkındalığıyla, başta çocuklar olmak üzere tüm tüketicilerine yönelik, ilgili bilim*insanlarının uzmanlığından da faydalanarak "sorumlu pazarlama" konusunda en yüksek standartları sağlayacağını açıklıyor.


Çocuklara yönelik reklam ve iletişim araçlarıyla ilgili olarak belirli prensiplerin açıklandığı kılavuzda, reklamların ebeveyn otoritesine zarar vermeyeceği, çocukları ürün kullanımının potansiyel faydaları konusunda yanlış yönlendirmeyeceği, sağlıklı beslenme şekillerini ve fiziksel aktiviteyi özendirecek yönde olacağı taahhüt ediliyor.


1 Milyon Çocuğa "Yemekte Denge" Eğitimi Devam Ediyor


Sabri Ülker Gıda Araştırmaları Enstitüsü Vakfı'nın Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü ile işbirliğiyle yürüttüğü "Yemekte Denge" projesi 4.dönem eğitmen eğitimi programı Türkiye çapında programın uygulandığı illerde tamamlandı.


Programın 2. 3. ve 4. sınıflara göre farklılaştırılan içeriği ve zenginleşen görsel materyali hakkında bilgilendirilen eğitimciler, sorumlu oldukları il ve okullarda proje kapsamında eğitim vermeye 2014-2015 eğitim ve öğretim yılı 2.yarıyılında devam edecekler.


Türkiye'nin en kapsamlı ve sürdürülebilir temel beslenme eğitim projelerinden biri olarak 2011 yılında uygulanmaya başlayan proje bu yıl, İstanbul, İzmir, Trabzon, Gaziantep, Kayseri, Antalya, Sinop, Erzurum, Aydın, Kahramanmaraş'ın bulunduğu 10 ilde toplam 1 milyon öğrenci ve ebeveyne ulaşıyor.


TFF-Ülker Futbol Köyleri Elit Kampı Sömestr Tatilinde Çocukları Ağırlayacak


8 yıldır destek verilen Grassroots programıyla bugüne kadar 272.000'i aşkın çocuğa TFF- Ülker Futbol Köyleri'nde teknik altyapı eğitimi veren Yıldız Holding, 2015 sömestr tatilinde düzenlenecek olan Elit Kamp'ta, 2014 yılı yaz döneminde Futbol Köyleri'ne katılmış ve eğitmenleri tarafından seçilmiş başarılı öğrencileri ağırlayacak. Elit Kamp'ta 46 kız ve 56 erkek toplam 102 çocuğa teknik futbol eğitimi verilecek.


Ortadoğu


Geri Dön