25 / 04 / 2024

Yıldız Teknik Üniversitesi yerli formula aracını tamamladı!

Yıldız Teknik Üniversitesi yerli formula aracını tamamladı!

Yıldız Teknik Üniversitesi, 38 ülkeden 106 kişinin katıldığı ENGINEERS yarışmasına kendi tasarladığı yerli formula aracıyla katıldı. Üç yıldır süren çalışmaların ardından tamamlanan formula aracı Yıldız Teknik'e başarı getirdi.



Yıldız Teknik Üniversite'sinin en büyük topluluğu olan ve Türkiye'nin en aktif bilim ve teknoloji kulübü seçilen Makine Teknolojileri Kulübü 3 yıldır sürdürdükleri çalışmalarının ardından yerli formula aracını tamamladı.


Yapılan bu yerli formulua aracı, her sene ENGINEERS (Imeche) tarafından düzenlenen, bu sene 38 ülkeden 106 takımın katıldığı uluslararası bir yarış olan Formula Student Race'de yarıştı.


Yıldız Teknik Üniversitesi yerli formula aracını tamamladı!


Yıldız Teknik Üniversitesi, 2012 yılında katıldığı Class 2 yarışmasında projelerini tanıtmış ve maliyet sunumunda 6.sıraya, genel değerlendirmede 12.sırada yer almıştı.


Class 2 yarışmasından sonra, Makine Teknolojileri Kulübü olarak çalışmaya devam eden Yıldız Teknik Üniversitesi, 9 ile 13 Temmuz arasında katıldığı ENGINEERS (Imeche) yarışmasında yerini aldı.


İlk kez bir Türk takımının kabul edildiği yarışmada, ilk yerli formula aracıyla katılan Yıldız Teknik üniversitesi yarışma dahilindeki Technical İnspection ve Chasiss kurallarını geçerek büyük bir başarı elde etti.



Geri Dön