28 / 03 / 2024

Yıllık gelir vergisi 2. taksit ödeme zamanı 2015!

Yıllık gelir vergisi 2. taksit ödeme zamanı 2015!

Yıllık gelir vergisi, Gelir Vergisi Kanunu gereğince, kira geliri olanlar veya taşınmaz malını 5 sene içerisinde elden çıkaran kimseler tarafından 2 taksitte ödüyor. İşte yıllık gelir vergisi 2. taksit ödeme zamanı 2015...



Yıllık gelir vergisi 2. taksit ödeme zamanı 2015!

Yıllık gelir vergisi, Gelir Vergisi Kanunu gereğince, kira geliri olanlar veya taşınmaz malını 5 sene içerisinde elden çıkaran kimseler ödüyor. Beyana dayalı vergi olan vergi senede iki eşit taksit halinde ödeniyor.


Yıllık gelir vergisi hesaplamasında, bir takvim yılı içinde gerçek kişiler tarafından elde edilen kazanç ve iratların toplamı dikkate alınıyor.


Taşınmaz mal sahipleri, kiralama ve satıştan elde ettiği gelir için Gelir Vergisi Kanunu gereğince vergi mükellefi oluyor.


Yıllık gelir vergisi beyannamesi; İzleyen yılın Mart ayının başından 25. günü akşamına kadar veriliyor. Takvim yılı içinde memleketi terk edenlerin beyannameleri memleketi terkten önce gelen 15 gün, ölüm halinde ölüm tarihinden itibaren 4 ay içinde veriliyor.


Ancak 2015 yılı yıllık gelir vergisi için beyanname süresi 31 Mart'a kadar uzatıldı. 


Yıllık gelir vergisinin 1. taksitleri de 31 Mart'a kadar ödeniyor. Peki, yıllık gelir vergisi 2. taksit ödeme zamanı 2015 ne zaman?


Yıllık gelir vergisi 2. taksiti; 1 - 31 Temmuz 2015 tarihleri arasında ödeniyor.


Yıllık gelir vergisi;

Başkanlığın internet sitesi üzerinden anlaşmalı bankaların kredi kartları ile (Sadece GMSİ beyan edenler için),

Anlaşmalı bankaların internet bankacılığını kullanarak,

Anlaşmalı bankalardan,

Tüm vergi dairelerinden ödenebiliyor.



Yıllık gelir vergisi beyannamesi damga vergisi 2015!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön