24 / 04 / 2024

Yılmaz Ateş, Kuzey Ankara'nın kentsel dönüşümünü sordu!

Yılmaz Ateş, Kuzey Ankara'nın kentsel dönüşümünü sordu!

Yılmaz Ateş, Ankara'nın Ulus ve Dışkapı çevresindeki "kötü manzaranın" ne zaman ortadan kaldırılacağını sordu



CHP  Ankara  Milletvekili Yılmaz Ateş, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'a, Ankara'nın Ulus ve Dışkapı çevresindeki "kötü manzaranın" ne zaman ortadan kaldırılacağını sordu.

TBMM Başkanlığına soru önergesi sunan Ateş, Ankara'da havaalanı girişini güzelleştirmek amacıyla yürütülen Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm Projesi ve Ulus Tarihi Kent Merkezi Projesi'nin devam ettiğini hatırlattı. Ateş, ancak bölgede ortaya çıkan ve "çirkin" olarak nitelendirdiği görüntüye yıllardır müdahale edilmediğini ileri sürdü.

Kurtuluş Savaşı'nın merkezi ve Ankara tarihinin önemli yerlerinden olan Ulus ve çevresinde ortaya çıkan ve harabeyi andıran "kötü manzaranın" ne zaman ortadan kaldırılacağı konusunda bilgi isteyen Ateş, bölgede kentsel dönüşüm projesi kapsamında yapılan çalışmaları sordu.

Çankırı Caddesi, Dışkapı Köprüsü ve Kazım Karabekir Caddesi arasında kalan bölgede vakıf ve diğer kurumlara ait arazi miktarını öğrenmek isteyen Ateş, önergesinde şu sorulara yer verdi:

"Bölgede gayrimenkulü bulunan ve mağdur olduğu gerekçesiyle Ankara Büyükşehir Belediyesine başvuranların sayısı nedir? Bu şikayetlerle ilgili ne yapılmıştır? Bölgede herhangi bir düzenleme yapılmayacaksa, burada faaliyet gösteren esnaf neden apar topar yerlerinden edilmiştir?" dedi.
AA


Geri Dön