26 / 04 / 2024

Yılmaz Güral: Yerinde ve sağlıklı dönüşüm istiyoruz!

Yılmaz Güral: Yerinde ve sağlıklı dönüşüm istiyoruz!

Menemen Ticaret Odası Başkanı Yılmaz Güral, inşaat sektörünün ekonomik gelişimde kilit rol oynadığını, 133 müteahhitin bulunduğu bölgede yeni projelerin yükseldiğini anlattı.



Menemen Ticaret Odası Başkanı Yılmaz Güral inşaat sektöründe Menemen'in kilit rol oynadığını ancak bölgede özellikle verimli ovaların inşaata kurban edilmeden sektörün büyümesi gerektiğini vurguladı. 


Bugün devletle iş yapan müteahhit, sayısının Menemen'de arttığını da sözlerine ekleyen Güral, bunun istihdam olarak Menemen'e geri döndüğünü belirtti. 


Ovayı korumalıyız 


Menemen Ticai'et Odası Başkanı Yılmaz Güral "Bugün Menemen'de 133 müteahhitimiz var. Bu önemli bir rakam. Özellikle Ulukent bölgemiz bu konuda öncü bir rol üstlendi. Yeni bir kent doğuyor. Ayrıca Kazımpaşa ve Esatpaşa mahalleleri için kentsel dönüşüm projeleri hazırlandı. Çevre ve şehircilik il müdürlüğümüzle yaptığınız görüşmelerde bin metrekare alana 8 kat, ikibin metrekare alana ise 11 kat projelerinin verilmesini bekliyoruz. Bu şekilde olduğu takdirde sağlıklı bir kentleşme, okul, alışveriş merkezi, sosyal donatı alanları ile birlikte ferah bir kent ortamı sağlanabilir" dedi. Yerinde ve sağlıklı bir dönüşüm için sürekli yeni projeler ürettiklerini belirten Menemen Ticaret Odası Başkanı Yılmaz Güral 'Yıllarca atalarımız dağlık bölgelere yerleşip, ovalarda tarım yapmışlar. Bugün bizim de aynı şekilde davranmamız gerekiyor. Menemen Ovası'na muhtacız. 


Vahşi bir yapılaşma ile Türkiye'nin en verimli ovalarından Menemen Ovası'nı inşaat alanına çevirenleyiz. Bu nedenle hükümetimizin de tanın alanlarını korama projesinin altına imzamızı atıyor ve Menemen'de bunun uygulanması için elimizden ne geliyorsa yapmaya hazır olduğumuzu bildiriyoruz" diye konuştu. 

Menemen'de göze çarpan önemli bir sorunun da küçük sanayi sitesinin kenti içinde kalması olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Güral "Menemen Küçük Sanayi Sitesi artık kent içinde kaldı, konutann arasında iyi bir görüntü vermiyor. Bu konuda Menemen Sanayi bölgesi projesi hazırladık. 


Özellikle Menemen Belediyesi ile ortak bir çalışma yapmamız söz konusu olabilir. Bu sanayi bölgesi içinde Menemen Meslek Yüksek Okulu projemiz'de hazır. Yeter İd onay süreçleri hızlansın. 'Ege'nin İncisi İzmir, İzmir'in kalbi ise Menemen' diyorum. 

Menemen İzmir'in kalbi olma yolunda hızla ilerliyor" dedi. 


Yeni Asır


Geri Dön