18 / 04 / 2024

Yılmaz Katmerci, malikanesinden uzaklaştırıldı

Yılmaz Katmerci, malikanesinden uzaklaştırıldı

Boşanmak üzere olduğu 37 yıllık eşinin isteğiyle 20 milyon dolarlık malikânesinden 3'üncü kez uzaklaştırılan işadamı Katmerci, eşyalarını alamamaktan dert yandı



Katmerci Holding'in patronu Yılmaz Katmerci, boşanmak üzere olduğu 37 yıllık eşi Nejla Katmerci'nin talebi üzerine, 3 ayrı mahkeme kararıyla Çengelköy'deki malikanesinden "uzaklaştırıldı." Katmerci, karar yüzünden evdeki şahsi eşyalarını alamamaktan dert yandı. Yılmaz Katmerci'nin eşi Nejla Katmerci iki yıl önce boşanmak için dava açtı. Çengelköy'deki 20 milyon dolarlık malikanede, iki oğlu ile oturan 57 yaşındaki Nejla Katmerci, 2 milyon lira ve 20 bin dolar tazminat istedi.

TARTIŞIP GERİ DÖNDÜ
Nejla Katmerci, dilekçesinde; kocasının, kendisinden 30 yaş küçük bir kadınla birlikte olduğunu ve ondan da iki çocuğu olduğunu iddia etti. Üsküdar 2. Aile Mahkemesi, dava sürerken verdiği ara kararda Yılmaz Katmerci'nin 6 ay süreyle evden uzaklaştırılmasına hükmetti. İddiaya göre mahkemenin verdiği uzaklaştırma kararından haberi olmayan Yılmaz Katmerci, 17 Haziran 2009'da malikaneye giderek şahsi eşyalarını almak istedi. Ancak uzaklaştırma kararı olduğunu öğrenen ve eve giremeyen Yılmaz Katmerci, eşiyle tartıştıktan sonra döndü.

'KARARI ANLAMIYORUM'
Nejla Katmerci, aynı gün iki oğlu Orbay ve Korbay Katmerci'yle savcılığa giderek kocasının eve izinsiz girerek kendisini dövdüğünü öne sürdü ve bir kez daha şikâyetçi oldu. Üsküdar 3. Aile Mahkemesi de bir hafta sonra yani 26 Haziran 2009'da bir karar daha vererek Yılmaz Katmerci'nin ikinci kez 6 ay süreyle evden uzaklaştırılmasına karar verdi. Nejla Katmerci, mart ayında, bu kez Üsküdar 1. Aile Mahkemesi'ne başvurdu. Eşinin yine zorla eve girmeye çalıştığını iddia eden Nejla Katmerci, mahkemeden üçüncü kez evden uzaklaştırma kararı aldı. Üçüncü kez evden uzaklaştırma kararına bir anlam veremediğini söyleyen Yılmaz Katmerci şunları söyledi: "Bir mahkemenin verdiği kararın süresi bitmeden diğerinin verdiği uzaklaştırma kararına şüpheyle bakıyorum."
Ali Oktay / Sabah


Geri Dön