20 / 04 / 2024

Yılmazlar İnşaat'ın Türk işçilerinden Lieberman'a protesto!

Yılmazlar İnşaat'ın Türk işçilerinden Lieberman'a protesto!

İsrail inşaat sektörünün en büyük firmaları arasında yer alan Yılmazlar İnşaatın işçileri, çalışma vizelerinin uzatılmasına engel olan ve işçilerin sınırdışı edilmesi yolunda görüş bildiren İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Liebermanı protesto etmeye hazırl



 

Yılmazlar İnşaatın Türk işçileri, önümüzdeki Pazartesi günü Kudüste Dışişleri Bakanlığı önünde Liebermanı protesto eylemi düzenleyecekler. İşçilerin yürüyüşüne firma yetkilileri de katılacak.

Yılmazlar İnşaat yetkilileri, şirket avukatlarının Liebermanı protesto için Kudüs polisinden gerekli izni aldığını belirtti. İsrail Dışişleri Bakanlığı, şirketin patronu, Milliyetçi ve Muhafazakar Parti Başkanı Ahmet Reyiz Yılmazın seçim meydanlarında yaptığı, İsrail ve Amerikayı eleştiren konuşmaların ardından, grubun İsraildeki Türk işçilerinin vizelerinin uzatılmayacağını bildirerek, işçilerin ülkeyi terk etmesini istemişti.

Firmanın, vizelerinin uzatılmasını bekleyen 800 dolayında Türk işçisi bulunuyor. Yılmazlar İnşaat, 1995 yılında girdiği İsrail inşaat piyasasında en ön sıralara kadar yükselmişti. Firma, İsrail-Türk İş Konseyince 2005 yılında yılın şirketi seçilmiş, Ahmet Reyis Yılmaza da yılın işadamı ödülü verilmişti. Şirketin halihazırda İsrailde, Tel Aviv, Kudüs ve kuzeydeki Netanya dahil birçok ilde yüz milyonlarca dolarlık devam eden projesi bulunuyor.

AA

 


Geri Dön