24 / 04 / 2024

Yimpaş'ın Ulus binası 3.2 milyon TL'ye icradan satılık

Yimpaş'ın Ulus binası 3.2 milyon TL'ye icradan satılık

Yimpaş Holding bünyesindeki Yimpaş Ulus Mağazası'nın bulunduğu binanın yüzde 40 hissesi, muhammen bedeli 3.2 milyon liraya icra yoluyla satışa çıkarıldı



Ankara 22'nci İcra Müdürlüğü kararıyla yapılması istenen gayrimenkul satışını, Hacet Gıda Limited Şirketi'nin istediği belirlendi. Yimpaş'a sattığı malların parasını alamayan Hacet Gıda, 2004'ten bu yana alacağını tahsil edemeyince soluğu mahkemede aldı. 1973' ten bu yana bal üretimi yapan şirketin avukatı Hüseyin Öz, müvekkili şirketin alacağı için defalarca Yimpaş yetkilileriyle görüştüklerini, ancak paralarını alamadıklarını öne sürdü. Yimpaş'tan parasını almak için sıraya giren şirketler arasında yer alan Hacet Gıda'nın alacağının faizlerle birlikte 100 bin TL' nin üzerinde olduğu öğrenildi. Hacet Gıda dışında, Yimpaş hakkında açılan icra dosyasında 135'e yakın alacaklı bulunuyor.
Yimpaş'ın en büyük satış noktalarından biri olan 10 katlı mağazanın bulunduğu mülkiyetin Yimpaş'a düşen payı için 3.2 milyon lira muhammen bedel belirlendi. 1997'de kurulan mağazanın bulunduğu binanın birinci satışı 20 Nisan'da, ilk satışta alıcı çıkmaması durumunda ikinci satışı 30 Nisan 2010'da yapılacak. Satışı istenen mülkiyetinin yüzde 40'ı, Yimpaş Holding iştiraklerinden Birpa Birlik Pazarlama'ya; yüzde 60'ı ise  Ankara  merkezli Çavuşoğulları Gıda İnşaat Turizm Limited Şirketi'ne ait. Çavuşoğulları ve Yimpaş'ın, icralık olan mülkiyetteki ortaklıklarının, mağazanın ilk açıldığı 1997'den beri sürdüğü öğrenildi.
Bu arada Yimpaş, geçtiğimiz Ağustos ayında mağazasının demirbaşlarını Kiler Grubu' na satmıştı. Çeşitli illerdeki mağazaların mülkiyetini 10 yıllığına Kiler'e kiralayan, haciz dosyalarıyla boğuşan Yimpaş, bu yıl "Yimpaş Proma" ve "Yimpaş Mir" adıyla Samsun, Eskişehir ve Van'da mağazalar açtı.
Referans


Geri Dön