29 / 03 / 2024

YKM, Rekabet Kurumu tarafından nihai incelemeye alındı!

 YKM, Rekabet Kurumu tarafından nihai incelemeye alındı!

Kurum, devralınma işlemini, piyasalarda rekabetin önemli ölçüde azaltılması sonucunu doğurabileceği gerekçesiyle nihai incelemeye aldı



Rekabet Kurumu’ndan yapılan açıklamaya göre, Yeni Karamürsel Giyim ve İhtiyaç Mad. Tic. San. A.Ş. ile YKM Yeni Karamürsel Giyim ve İhtiyaç Maddeleri Pazarlama A.Ş.’nin birlikte kontrolünün, hisse devri yoluyla Boyner Büyük Mağazacılık A.Ş.’ye devrine ilişkin başvuru, Rekabet Kurulu’nun 31 Mayıs 2012 tarih ve 12-29/386-M sayılı kararı ile nihai incelemeye alındı.


Rekabet Kurulu, Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un 7’nci maddesi ile piyasalarda rekabetin önemli ölçüde azaltılması sonucunu doğuracak birleşme veya devralma işlemlerini denetlemekle görevli. Kurul, piyasadaki rekabetin yapısına etkileri bakımından incelemenin derinleştirilmesi ihtiyacı duyulan işlemleri, Kanunun 10’uncu maddesi çerçevesinde nihai incelemeye alabiliyor.



Kurul’a bildirilmiş bir birleşme/devralma işlemi, 10’uncu maddeye göre nihai karara kadar askıda ve uygulamaya konulamaz ise de işlemin nihai incelemeye alınması, izin verilemez nitelikte olduğu anlamına gelmiyor.


Milliyet

 


Geri Dön