29 / 03 / 2024

Yol harcamalarına katılma payının kaldırılması için teklif verildi!

Yol harcamalarına katılma payının kaldırılması için teklif verildi!

2464 Sayılı Belediye Gelirleri Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi verildi. Teklif, belediyelerin yol, kanalizasyon ve su tesisleri harcamalarına katılma payının kaldırılmasını öngörüyor..



Yol harcamalarına katılma payının kaldırılması için teklif verildi!


2464 Sayılı Belediye Gelirleri Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi verildi. Belediyelerin yol, kanalizasyon ve su tesisleri harcamalarına katılma payının kaldırılmasını öngören kanun teklifini CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem verdi.


Teklif ile, kaldırımsız ve bakımsız bulunan yolların, kaldırım veya parke kaldırım haline getirilmesi veya asfalt yapılması, kaldırım veya şose halindeki yolların parke, beton veya asfalta çevrilmesi, mevcut kaldırım veya parkelerin sökülüp yeniden düzenlenmesi çalışmaları dolayısıyla Yol Harcamalarına Katılma Payı'nın, mevcut kanalizasyon tesislerinin sıhhi ve fenni şartlara göre ıslah edilmesine dayanarak Kanalizasyon Harcamalarına Katılma Payı'nın ve mevcut şebeke tesislerinin genişletilmesi ve ıslahı nedeniyle Su Tesisleri Harcamalarına Katılma Payı'nın, belediyelerce, bu hizmetlerden yararlanan taşınmaz sahiplerinden alınması uygulamasına son verilmesi amaçlanıyor.


Kanun teklifinin tam metni için tıklayın





Geri Dön