23 / 04 / 2024

Yoncalı Kaplıcaları'na 100 yataklı termal hastane yapılacak!

Yoncalı Kaplıcaları'na 100 yataklı termal hastane yapılacak!

Prof. Dr. Vural Kavuncu, Yoncalı kaplıcalarına ilk etapta 100 yataklı modern bir termal hastane yapımının programa alındığını açıkladı. Kavuncu, Yoncalı'da 5 milyon metrekare alana termal turizm kenti kurulacağını söyledi



AK Parti Kütahya'nın Tavşanlı yolu üzerinde bulunan, bin 140 yatak kapasitesine sahip 13 adet otel ve pansiyonun yer aldığı Yoncalı Kaplıcaları'nda 9 hamam ve yüzme havuzu bulunuyor. 

K Parti Kütahya milletvekili ve milletvekili adayı Prof. Dr.Vural SABAH Anadolu'ya çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. 

Kendisinin de tıp profesörü olduğunu hatırlatan Kavuncu " Kütahya sağlık turizmiyle sadece yurt içi değil, yurtdışına da açılıyor"dedi. 


KAPASİTE YETERLİ

Yoncalı'da 5 milyon metrekare alan modern bir 'turizm kenti' kurulduğunu ifade ederek "Bunun için gerekli imar planları yapıldı. DSİ, TEDAŞ, Kütahya Belediyesi, Karayolları Müdürlüğü koordine içinde çalışmalarını yürütüyor. Termal turizm kentinin alt yapısı hazırlıkları sürüyor. 

Şifalı kaplıca suyu bulmak için yapılan sondajlarla olumlu sonuca ulaşıldı. Şu anda 5 yıldızlı 30 otelin ihtiyacına yetecek kapasitede termal suyumuz mevcut ve kullanıma hazır. Yoncalı'da modern bir turizm meslek lisesi açılıyor. İnşaat tamamlandı. Bu lise uygulamalı eğitim verecek doğalgaza kavuşması için EPDK ile gerekli görüşmeler ve mutabakat sağlandı. Bu Tiirkiyede benzeri olmayan bir imkandır" diye konuştu. 

Kavuncu sözlerini şöyle sürdürdü: "Yoncalı'da Türkiye'nin ilk ve tek fizik tedavi ve hidroterapi hastanesi halen tam kapasite hizmet veriyor. Bunun yanı sıra 100 yataklı modern hastane yapımı programa alındı. Yakında inşaatına başlanıyor. Dumlupınar Üniversitesi kampusunda bulunan 250 yataklı fizik tedavi hastanesi tamamlandı. Bununla birlikte yurt içi ve yurt dışından hasta kabulüne başlanacak. Ayrıca Kütahya merkezde mevcut 650 yataklı modern hastanemiz ve yeni yapımına başlanacak olan 600 yataklı modern şehir hastanemizle birlikte yüksek bir kapasiteye ulaşıyoruz. Sadece yurt içindeki vatandaşlarımız ve Avrupa ülkelerindeki gurbetçilerimize değil Avrupa ülkelerinin vatandaşlarına da hizmet sunuyoruz. 

Bilindiği gibi Avrupa'da sağlık hizmetleri pahalı maliyetlere ulaşıyor. Bu nedenle AB ülkelerinin Sosyal güvenlik kurumlarıyla ön görüşmelerde bulunduk. Kesin bağlantılardan sonra AB ülkelerinden hem tedavi hem de tatil amaçlı hastalar ve turistler gelecek. 

Günümüzde Almanya, Avusturya, Macaristan gibi ülkelerde bulunan termal tesisler artık eskidiği gibi son derece de pahalı. Bu nedenle Kütahya büyük rağbet görecek." 


Sabah Anadolu 


Geri Dön