24 / 04 / 2024

Yönetim planı değişikliğinde hisse mi? Bağımsız bölüm sayısı mı önemli?

Yönetim planı değişikliğinde hisse mi? Bağımsız bölüm sayısı mı önemli?

Yönetim planı yönetim tarzını, kullanma maksat ve şeklini yönetici ve denetçilerin alacakları ücreti ve yönetime ait diğer hususları düzenliyor. Peki, yönetim planı değişikliğinde hisse mi? Bağımsız bölüm sayısı mı önemli?



Yönetim planı değişikliğinde hisse mi? Bağımsız bölüm sayısı mı önemli?

Anagayrimenkul yönetim planı yönetim tarzını, kullanma maksat ve şeklini yönetici ve denetçilerin alacakları ücreti ve yönetime ait diğer hususları düzenliyor. Kanunen yönetim planı, bütün kat maliklerini bağlıyan bir sözleşme hükmünde oluyor.


Yönetim planı değişikliği için gerekenler..

Yönetim planı değişikliği için gereken oy oranı Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında açıklanıyor. Kanuna göre yönetim planı değişikliği için 4/5 gerekiyor. Peki, yönetim planı değişikliğinde hisse mi? Bağımsız bölüm sayısı mı önemli?


Kanuna göre, yönetim planı hükümleri, toplu yapı alanındaki bağımsız bölüm maliklerinin beşte dördünün 

oylarıyla değiştirilebiliyor.


Yönetim planı ve değiştirilmesi 

Madde 70 – (Ek: 14/11/2007-5711/22 md.) 

Toplu yapı kapsamındaki yapı ve yerler için tamamını kapsayan bir tek yönetim plânı düzenlenir. Yönetim plânı, toplu yapı kapsamındaki bütün kat maliklerini bağlar. 


Yönetim plânının değiştirilebilmesi için, toplu yapı temsilciler kurulu üyelerinin temsil ettikleri bağımsız bölümlerin tamsayısının beşte dördünün oyu şarttır. 


Geçici yönetimle ilgili yönetim plânı hükümleri, toplu yapı alanındaki bağımsız bölüm maliklerinin beşte dördünün 

oylarıyla değiştirilebilir. 



Geri Dön