28 / 03 / 2024

Yooistanbul'da metrekaresi 10 bin dolara! Resmen satışta!

Yooistanbul'da metrekaresi 10 bin dolara! Resmen satışta!

Philippe Starck’ın kurucu ortağı ve kreatif direktörü olduğu, dünyanın ilk ve tek global emlak, tasarım yatırım ve pazarlama şirketi yoo ve Say Yapı’nın işbirliğinde gerçekleşen yooistanbul projesi görücüye



Dünyanın en ünlü tasarımcısı Philippe Starck’ın kurucu ortağı ve kreatif direktörü olduğu, dünyanın ilk ve tek global emlak, tasarım yatırım ve pazarlama şirketi yoo ve Say Yapı’nın işbirliğinde gerçekleşen yooistanbul projesi görücüye çıktı.

New York, Miami, Boston, Toronto, Hamburg, Münih, Londra, Phuket ve Sidney başta olmak üzere dünyanın tüm önemli merkezlerinde tasarım merkezli lüks residans ile eşanlamlı olarak kabul edilen yoo uzun süredir girmek istediği Türkiye pazarına Say Yapı ile yaptığı uzun soluklu bir anlaşma ile 2008 yılında girmişti.

yoo’nun Yönetim Kurulu Başkanı John Hitchcox, Say Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Yiğit ve efsane tasarımcı Phillippe Starck’ın katılımıyla gerçekleşen basın toplantısında projenin bilinmeyen detayları paylaşıldı. 5 katlı 11 bloklu toplam 100 daireden oluşan yooistanbul    250 milyon dolar yatırımla gerçekleştirilecek. yooistanbul projesi İstanbul Ulus’ta 22 bin metrekare üzerinde inşa edilecek. 2012’nin Haziran ayında tamamlanması planlanan projenin metrekare birim fiyatı ortalama 10 bin dolar arasında olacak.

Tasarımda bilgelik, entelektüellik, eşsizlik ve hayal gücü karesinde yarattığı ayrıntılarla çok önemli bir imza olan Philippe Starck, bir sır gibi saklanan projesini de ilk kez medyayla paylaşmış oldu.

yooistanbul’u diğer lüks projelerden ayıran en büyük farkı ortak alanlara gösterdiği önem. Bina lobileri, açık ve kapalı havuz, spa, Club House, Lounge, kütüphane dining pavilion, açık hava şöminesi gibi ortak yaşam alanları Philippe Starck tarafından tasarlanan yooistanbul, Starck’ın dehası ve yaratıcılığının tüm özelliklerini taşıyor. Starck tarafından üstünde uzun süredir çalışılan ve proje detayları sır gibi saklanan projenin yola çıkış felsefesi Starck tarafından açıklandı.

Basın toplantısında açılış konuşması yapan Say Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Yiğit İstanbul ve Türkiye genelinde yaklaşık 1,5 milyar dolarlık ortak yatırım içeren yoo ve Say Yapı işbirliği hakkında bilgi verdi.  Yiğit, “Dünyanın en çekici kentlerinden biri olan İstanbul’a hak ettiği bir Starck projesini kazandırmak benim en büyük hayalimdi. Bugün bu hayalimin gerçeğe dönüştüğünü görmekten çok mutluyum’ dedi. Yiğit, yeni bir ortak yaşam anlayışının İstanbul ve Türkiye’ye yaratacağı kaynakları vurguladığı konuşmasında 5 yıllık projeksiyon içinde Türkiye’nin yooistanbul dışında 4 yeni yoo projesiyle de tanışacağının müjdesini verdi.

Yiğit’ten sonra söz alan yoo’nun kurucu ortağı John Hitchcox da “İstanbul bir canlanma sürecine, yeni bir rönesansa giriyor. Yaşamı ve tarihi birleştiren bu şehir bizi çok etkiliyor. İstanbul’daki ilk projemize hayran oldum” dedi. Hitchox sözlerine “iş ortağımız Sabri Yiğit'in kararlılığı ve bağlılığı bizi bu projeye ilk çeken etkenlerden biri oldu. Hep birlikte tutkumuzu ve tüm dünyada konut projeleri yapma konusundaki ortak deneyimimizi İstanbul'a getireceğiz. Biz kendi deneyimli ekibimizin ve yooistanbul ekibinin fikirlerini birleştirerek İstanbul'u ve insanlarını tanımlayan bir proje tasarladık. Kalabalık bir şehrin ortasında bir vaha yaratırken tasarıma ve mekânın konforuna çok büyük önem verdik. Hayatımda en büyük görevlerimden biri benzer düşüncedeki insanlara birarada yaşayacakları alanlar sunmak oldu. O an birbirinizi tanımak zorunda olmasanız da beraber yaşadığınız insanları görüyorsunuz, konforlu ortak kullanım alanları sayesinde zamanla arkadaş oluyorsunuz ve proje konsepti dahilinde birbirinizi tanıyorsunuz” dedi.

Say Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Yiğit ve yoo’nun kurucusu John Hitchcox, dünya emlak sektörünün ilgi odağı haline gelen bu projenin bilinen literatürün de değişmesine katkıda bulunacağını ifade ettiler. John Hitchox’tan sonra söz alan yooistanbul’un yaratıcısı Philippe Starck ‘“Bu proje ile gurur duyuyorum. Bunun ötesinde, muhteşem insanlar olan Türklerin ruhuna mükemmel uyan insani değerlerden yola çıkarak yeni bir stil ve mimari tarz yaratmayı başardığımız için de çok mutluyum.” dedi.

Say Yapı  
Say Yapı, 2005 yılında DIGICOM Elektronik Pazarlama A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Yiğit tarafından kuruldu. Say Yapı şu ana kadar 90 seçkin villadan oluşan Starlife Silivri ve 74 konuttan oluşan Starlife Göktürk projeleri ile inşaat ve gayrimenkul sektörlerinde başarılı projelere imza atmıştır. Dünyanın büyük kentlerinde yerleşim geliştirme projelerinin kalitesini artıran ve bu projelere değer katan bir marka, tasarım ve yatırım emlak şirketi olan yoo, ile 2008 yılında Türkiye’de 5 proje gerçekleştirmek üzere anlaşma imzaladı.

yoo
Dünyanın en ünlü tasarımcısı Philippe Starck ve uluslar arası girişimci John Hitchcox’un vizyonunu bir araya getiren fikir ortaklığıdır. Kendi alanlarının bu iki lideri, çığır açan tek bir konsept için bir araya geldi; Starck’ın yaratıcı kişiliğini Hitchcox tarafından geliştirilen yenilikçi binalarla birleştirmek. Fikrin adı yoo. yoo, yarattığı sıra dışı mekanlarla fonksiyonel ve ustalıkla tasarlanmış evler sunuyor.

Starck+İletişim= yooistanbul

yooistanbul ile Türkiye’de ilk kez tasarım merkezli bir rezidans anlayışı hayata geçiyor. Gücünü ve farklılığını artık sıradanlaşan lüks tüketimden değil, zarafeti, mizahı ve doğaya saygıyı öncelleyen insan odaklı bir tasarım anlayışından alıyor.

Projenin yola çıkış anahtar kelimesi ise ‘İLETİŞİM’. Yooistanbul’da gerek ortak kullanım alanları gerekse daire içleri kullanıcılarının en konforlu ve keyifli bir biçimde hayatı paylaşabilmeleri üstüne kurulmuş. Starck yooistanbul’da git gide evlerine kapanan günümüz insanına konforlu, sanatsal ve ilham verici bir mekanda  ‘bir arada yaşamanın ve komşu olmanın’ anlamını hatırlatmak istiyor.

yooistanbul son derece hızlı tempoda yaşayan ve bu tempo içinde hayatın tüm renkleri kaçıran şehir insanına kentin içinde bir vaha yaratmayı amaçlıyor. Lobisinden posta kutusuna kadar alışıldık tüm elementleri görkemli olduğu kadar eğlenceli de birer sanat eserine dönüştürüyor.

Daire içlerinde de yüksek bir standart yakalayan yooistanbul’un tüm banyoları Starck tarafından tasarlandı. Evlerin yaşam damarı mutfakta ise mutfak çözümlerinin en sofistike iki markası Boffi ve Gaggenau ankastre kullanıldı. Mutfak ve banyolar sadece kullanıcıların ihtiyaçlarına cevap vermek üzere değil, içinde kalındığı sürece hayattan zevk alma düşüncesinden yola çıkılarak oluşturuldu. Bu bağlamda, sıradan bir banyo yapma bile bir şölene dönüşecek. 

Tasarım merkezli yoo evlerinin bir diğer önemli özelliği de Starck’ın ve Hitchox’un ‘doğaya saygılarından’ gerçek birer yeşil ev olmaları. Yeşil ile teknolojinin muhteşem bir birleşimi olan yooistanbul ‘High-Tech Otomasyon Sistemleri’ sayesinde sakinler hayatın aslında ne kadar kolay olduğunu deneyimleyecek. İhtiyaçlar ve teknolojinin yönlendirmesi ile doğan ‘High-Tech Otomasyon Sistemleri’ evdeki görünmeyen yardımcı olacak.


DÖRT STİL BİR VİZYON
yooistanbul’un bir diğer önemli özelliği modern kentleşme felsefesi içinde yooistanbul sakinlerini de karar verme sürecine katarak özgün ve özgür yaşam alanı yaratabilmesi. Müşterilerine ‘doğa, minimal, klasik ve kültür olmak üzere 4 ayrı stil seçeneği sunan yooistanbul ‘yoofurnising’ adı altında içlerinde Starck tasarımlarının da olduğu opsiyo el  dekorasyon paketleri sunacak.

28 ülkede projesi bulunan yoo‘nun bir eve gerçekten değer kazandıran kalite ile birleşmiş entelektüel tasarımı üretme çabası, İstanbul için de “özgünleştirilmiş” olacak. Hiçbir projesi diğerine benzemeyen ve her yeni projesiyle bir başka alanda zirveye tırmanan yoo, İstanbul projesiyle tüketicisini de marka haline getirmiş olacak. yooistanbul sakinleri özgün İstanbul markasının yeni sahipleri olarak bireysel mutlulukta farklı bir ilki yaşayacaklar… 


Seçenekler bireye ve beğeniye göre değişiyor!

• yooistanbul studio: Her köşesinde efsane tasarımcı Phillippe Starck’ın imzasının bulunduğu yooistanbul projesinde daireler sofistike bir yaşamın sadece büyüklükle ilgili olmadığının da kanıtı gibi hayata geçecek. Özgürlüğüne düşkün ve yaşam zevki olan kent sakinleri için tasarlanan yooistanbul studio dairelerinde birey her metrekarenin tadını çıkararak yaşayacak… approx. 100m² büyüklüğünde.

• yooistanbul master one level: Bir blokta tam bir kattan oluşan master one level, bol miktarda günes ışığı ve eşsiz bir manzarayı tercih eden ve geniş pencereleriyle lüksün doruk noktasını yaşamak isteyenler için ideal. Geniş bir yaşam alanı,  merdivensiz bir hayat. 490m² tüm kata yayılan daire tipleri.

• yooistanbul one level: Bekarlar, genç çifler ve küçük aileler için ideal bir Starck evi. 2 veya 3+1’ler approx. 230m²

• yooistanbul townhouse: Bahçe katlı dubleks yooistanbul townhouse’lar sakinlerine sunduğu müstakil bahçe teraslarıyla şehrin merkezinde bir ‘şehir sığınağı’ görevi görecek. 400m² approx.+ min. 220m² bahçe

• yooistanbul penthouse’lar 200m²’den 360m²’ye kadar değişiyor + 80m² terasları var.

• yooistanbul icon penthouse: Sadece bir adet bulunan yooistanbul icon penthouse, bir kata yayılan alt katı ve muhteşem boğaz manzaralı çatı katı ile zerafetin huzurla bir araya gelerek ulaştığı son nokta, 690m². Bu metrekareye ek olarak 160m² terası var.

Bireye özgün ve eşsiz seçenekler sunan yooistanbul, ülkemizdeki gayrimenkul sektörün alışık olmadığı yeni bir dili kazandıracak. “Işık, sadelik ve çağdaş mimari” mottosunda yapımına başlanacak dairelerin en ince detaylarında bile görkemli bir tasarımın izlerine rastlamak, kişiye özel duygusunu sınırsızca yaşama lüksü mümkün olacak…


yooistanbul’daki hayatınızda neler olacak
• Özel lobi ve eksiksiz concierge hizmeti
• Club House, Lounge ve kütüphane
• Açık/Kapalı yüzme havuzu ve kabanalar
• Açık hava şöminesi ve barbekü ile
• Dining Pavillion
• Gym ve Spa
• Kids Club
• İç mimari tasarım, dekorasyon ve uygulama hizmetleri
• Yeşil Bina
• Atık ve Kirlilik Yönetimi
• High-Tech Otomasyon Sistemleri
• Güvenlik sistemi ve videolu giriş
• Apple uyumlu
• Boffi Mutfak
• Gaggenau Ankastre
• Vale Parking
• Yürüyüş ve bisiklet yolu

--

Yooistanbul'da metrekaresi 10 bin dolara!

Dünyaca ünlü tasarımcı Philippe Starck’ın kurucu ortağı ve kreatif direktörü olduğu, global emlak şirketi yoo ve Say Yapı’nın işbirliğinde, Ulus’ta, 250 milyon dolarlık yooistanbul projesi inşa edilecek.

Proje 5 katlı 11 bloklu toplam 100 daireden oluşacak proje, 22 bin metrekare alan üzerine inşa edilecek.

250 milyon dolar yatırımla gerçekleştirilecek olan ve 2012’nin Haziran ayında tamamlanması planlanan projenin metrekare birim fiyatı ortalama 10 bin dolar arasında olacak.

Say Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Yiğit, projenin tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, İstanbul ve Türkiye genelinde yaklaşık 1,5 milyar dolarlık ortak yatırım içeren yoo ve Say Yapı işbirliği hakkında bilgi verdi.

Yiğit, "Dünyanın en çekici kentlerinden biri olan İstanbul’a hak ettiği bir Starck projesini kazandırmak benim en büyük hayalimdi. Bugün bu hayalimin gerçeğe dönüştüğünü görmekten çok mutluyum" dedi.

Uluslararası tecrübesini yerel dinamiklerle çok maharetli bir biçimde birleştirebilen yoo’nun 28 ülkede 57 projede elde ettiği tüm birikimini bugün 58’inci projesi olan yooistanbul’a aktardığını vurgulayan Yiğit, şunları kaydetti:

"5 yıllık projeksiyon içinde Türkiye, yooistanbul dışında 4 yeni yoo projesiyle de tanışacak. Türkiye’nin son yıllarda göstermiş olduğu ekonomik performans ve uluslararası arenadaki bilinirliğinin artması sonucu İstanbul uluslararası sermayenin tüm ilgi ve dikkatini üzerine çekmiş durumda. Rahatlıkla söyleyebilirim ki İstanbul dünyadaki en sıcak ve devamlı konuşulan ve de görülmek istenen metropollerin başında geliyor. Bu pozitif gelişmeden güç alarak yoo ile önümüzdeki 6 yıl içinde 5 proje kapsamında toplam 1,5 milyar dolarlık çok büyük bir yatırım kararı aldık. İlk projemiz yooistanbul yaklaşık 300 milyon dolarlık bir yatırım."

Gayrimenkul ihracatının başta İstanbul olmak üzere turizm bölgelerinin dışındaki Metropol kentlerde Türkiye ekonomisi için büyük fırsatlar barındırdığına işaret eden Yiğit, "Biz gayrimenkul ihracının Türkiye’de öncüsü olmak istiyoruz. Türkiye önündeki 10 yılını bu konuya özen göstererek planlarsa en az 200 milyar dolar bir girdi sağlar" dedi.

-"İSTANBUL YENİ BİR RÖNESANSA GİRDİ"-

yoo Yönetim Kurulu Başkanı John Hitchox da İstanbul’un bir canlanma sürecine, yeni bir rönesansa girdiğini belirterek, "Yaşamı ve tarihi birleştiren bu şehir bizi çok etkiliyor. İstanbul’daki ilk projemize hayran oldum" dedi.

Hitchox, "Hep birlikte tutkumuzu ve tüm dünyada konut projeleri yapma konusundaki ortak deneyimimizi İstanbul’a getireceğiz. Biz kendi deneyimli ekibimizin ve yooistanbul ekibinin fikirlerini birleştirerek İstanbul’u ve insanlarını tanımlayan bir proje tasarladık. Kalabalık bir şehrin ortasında bir vaha yaratırken tasarıma ve mekânın konforuna çok büyük önem verdik" diye konuştu.

-"TÜRKİYE AVRUPA’NIN GELECEĞİ"-

yooistanbul’un yaratıcısı, tasarımcı Philippe Starck da, şunları kaydetti:
"Bu proje ile gurur duyuyorum. Bunun ötesinde, muhteşem insanlar olan Türklerin ruhuna mükemmel uyan insani değerlerden yola çıkarak yeni bir stil ve mimari tarz yaratmayı başardığımız için de çok mutluyum. yooistanbul ile aynı zevklere sahip kişiye özel yaşam alanları yaratacağız. Biz herkesi mutlu etmeye çalışmıyoruz. Biz özel insanları mutlu etmek istiyoruz.

Ortağım John Hitchcox, 200 ülkeden birçok proje getirdi. Biz bu projeyi bu ülkede ve bu şehirde yapmak istedik. Türkiye de yaptık, çünkü birçok ortak değeri paylaşıyoruz. Türkiye dünyanın merkezinde bir ülke. Güçlü, dinamik, zengin ve geleceği olan bir ülke. Türkiye Avrupa’nın geleceği. Ben bu projeyle Türkiye’de yaşayan insanların mutluluğundan kendimi sorumlu tutuyorum."

Verilen bilgiye göre, New York, Miami, Boston, Toronto, Hamburg, Münih, Londra, Phuket ve Sidney başta olmak üzere dünyanın tüm önemli merkezlerinde tasarım merkezli lüks residansları olan yoo, uzun süredir girmek istediği Türkiye pazarına Say Yapı ile yaptığı uzun soluklu bir anlaşma ile 2008 yılında girmişti.

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Yoo ‘olmaz’ demedi 1.5 milyar dolarlık projeye soyundu 

Ünlü tasarımcı Philippe Starck’ın ortağı olduğu yoo şirketi, Say Yapı ile İstanbul’da konut işine girdi

Dünyaca ünlü tasarımcı Philippe Starck’ın kurucu ortağı ve kreatif direktörü olduğu, global emlak şirketi yoo ve Say Yapı’nın işbirliğinde, Ulus’ta, 250 milyon dolarlık yooistanbul projesi inşa edilecek. Proje 5 katlı 11 bloklu toplam 100 daireden oluşacak proje, 22 bin  metrekare alan üzerine inşa edilecek. Projenin metrekare birim fiyatı ortalama 10 bin dolar arasında olacak. Say Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Yiğit, projenin tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada,  “5 yıllık projeksiyon içinde Türkiye, yooistanbul dışında 4 yeni yoo projesiyle de tanışacak. Türkiye’nin son yıllarda göstermiş olduğu ekonomik performans sonucu İstanbul uluslararası sermayenin tüm ilgi ve dikkatini üzerine çekmiş durumda. Bu pozitif gelişmeden güç alarak yoo ile önümüzdeki 6 yıl içinde 5 proje kapsamında toplam 1.5 milyar dolarlık çok büyük bir yatırım kararı aldık” dedi.

yoo Yönetim Kurulu Başkanı John Hitchox da İstanbul’un yeni bir rönesansa girdiğini belirterek, “Yaşamı ve tarihi birleştiren bu şehir bizi çok etkiliyor” dedi. • EKONOMİ SERVİSİ

‘Türkiye Avrupa’nın geleceği’

yooistanbul’un yaratıcısı, tasarımcı Philippe Starck “Ortağım John Hitchcox, 200 ülkeden birçok proje getirdi. Biz bu projeyi bu ülkede ve bu şehirde yapmak istedik. Çünkü aynı değerleri paylaşıyoruz. Türkiye dünyanın merkezinde bir ülke. Güçlü, dinamik, zengin ve geleceği olan bir ülke. Türkiye Avrupa’nın geleceği” dedi.
Star

Metrekaresi 10 bin dolardan başlayan evlere rağbet çok  
 
Dünyanın en ünlü tasarımcıları arasında gösterilen Philippe Starck'ın kurucu ortağı ve kreatif direktörü olduğu Yoo ve Say Yapı işbirliği ile tasarlanan evler görücüye çıktı. 
 
5 katlı 11 bloklu toplam 100 daireden oluşan Yooistanbul, 250 milyon dolar yatırımla gerçekleşecek. İstanbul Ulus'ta 22 bin metrekare üzerinde inşa edilecek konutlar 2012 Haziran ayında sahiplerine teslim edilecek. Say Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Yiğit, İstanbul ve Türkiye genelinde yaklaşık 1,5 milyar dolarlık ortak yatırım içeren işbirliği hakkında bilgi verdi. İstanbul'un hemen akabinde Bodrum'da benzer bir projeyi hayata geçirmeyi planladıklarını belirten Yiğit, "Dünyanın en çekici kentlerinden biri olan İstanbul'a hak ettiği bir Starck projesini kazandırmak benim en büyük hayalimdi." dedi. Yiğit, söz konusu projeye büyük bir ilgi olduğunu belirterek, İstanbul'un on yılda ciddi bir ivme kazandığını, Türkiye'nin önünde gayrimenkul ihracatı gibi bir alan bulunduğunu kaydetti.

Yiğit, "Türkiye önümüzdeki on yılı iyi planlarsa 200 milyar dolar civarında yabancı yatırımcı gelebilir. Gayrimenkulde ihracat yüzde 90 özsermaye ile yapılıyor. Şu an söz konusu projemize yabancı ilgisi de var." dedi. Tasarımcı Philippe Starck ise birçok ülkeden teklif geldiğini ancak reddettiğini anlatarak, Türkiye'nin yeni tekliflere açık bir yer olduğunu ve bu ülkede çalışmayı takdir eden insanlarla bir arada bulunma fırsatı yakaladığını belirtti. "İşimi iyi yapabilme fırsatını Türkiye'de buldum." diyen dünyaca ünlü tasarımcı, komşular kıskansın diye şatafatlı evler yapmadıklarını, içinde oturanların mutlu olacağı mekânlar yaptıklarını söyledi ve ekledi: "Biz herkesi mutlu etmek derdinde değiliz. Kendimi binada yaşayanlardan sorumlu hissediyorum. Eminim ki birçok kişi bizi taklit edecektir. Bu binalar evet biraz pahalı ama sattığımız kişiler A sınıfı." Yoo Yönetim Kurulu Başkanı John Hitchcox da 20 yıldır ev yaptıklarını, bu şehirde bulunmaktan mutlu olduklarını belirtti.
Zaman

Starck imza attı, ‘yooistanbul’ kapıyı 1 milyon dolardan açtı     

Dünyaca ünlü tasarımcı Phillippe Starck’ında ortağı olduğu ‘yoo’ ile Türkiye’de beş farklı proje için 1.5 milyar dolarlık yatırım anlaşması imzalayan Say Yapı, ilk projeleri ‘yooistanbul’un satışına başladı.

Phillippe Starck, “Türkiye’de çalışmak bana entellektüel açıdan farklılık yarattı. Kültürel bir köprü burası. Biz burada bir karşı konuşmuyoruz veya bir boşluğa hitap etmiyoruz. Yeniliklere açık olan insanlara hitap ediyoruz. Türkiye’de işimi iyi yapabilme fırsatı buldum” dedi.

350 milyon dolar yatırım

İstanbul Ulus’ta 22 bin metrekare üzerinde inşa edilecek olan 5 katlı 11 bloklu toplam 100 daireden oluşan yooistanbul projesi 250 milyon dolar yatırımla gerçekleştirilecek. Metrekare birim fiyatı 10 bin dolar olan projenin 2012’nin Haziran ayında tamamlanması planlanıyor. Büyüklükleri 100 metrekare ile 690 metrekare arasında değişen dairelerin fiyatları ise 1 milyon dolardan 10 milyon dolara kadar değişiyor.

‘Yoo’nun Yönetim Kurulu Başkanı John Hitchcox, “Arjantin’de insanlar der ki, tango için iki kişi gerekir; Fransızlar ise güzel çocuk için anne ve babanın aşık olması gerekir der. Benim için de, aşk hikayesi olmayan bir proje olamaz” diyerek, şöyle devam etti: “İstanbul bir canlanma sürecine, yeni bir rönesansa giriyor. Yaşamı ve tarihi birleştiren bu şehir bizi çok etkiliyor. İstanbul’daki ilk projemize hayran oldum. Tüm dünyada konut projeleri yapma konusundaki ortak deneyimimizi İstanbul’a getireceğiz.”

Her yerde Starck çıktı

Say Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Yiğit, İstanbul ve Türkiye genelinde yaklaşık 1.5 milyar dolarlık ortak yatırım içeren yoo ve Say Yapı işbirliği hakkında şu bilgileri verdi: “5 yıllık projeksiyon içinde Türkiye yooistanbul dışında 4 yeni yoo projesiyle daha tanışacak. 2011’de tanıtacağımız ikinci ‘yoo’ projesi için önceliğimiz İstanbul fakat Bodrum da planlarımız arasında. Dünyanın en çekici kentlerinden biri olan İstanbul’a hak ettiği bir Starck projesini kazandırmak benim en büyük hayalimdi.”
Hürriyet

Yoo'da 8.5 milyon dolara daire var

Say Yapı, tasarımcı Philippe Starck-John Hitchcox ortaklığındaki Yooİstanbul projesi ile Ortaköy'de en pahalısı 8.5 milyon dolara ev satacak. Hitchcox hedef kitlenin dünyayı takip eden, tasarımdan anlayan girişimci ruhlu insanlar olduğunu söyledi

Dünyanın en ünlü tasarımcılarından Philippe Starck ile İngiliz emlak uzmanı John Hitchcox'un ortak olduğu Yoo, Say Yapı ile gerçekleştireceği Yooİstanbul projesi ile ünlüleri Ortaköy'de ev sahibi yapacak. Yoo kurucu ortaklarından John Hitchcox, emlak, yatırım tasarım ve pazarlama projesi olarak konumlandırdıkları Yoo İstanbul'un hedef kitlesinin dünyayı takip eden, girişimci, tasarıma meraklı kişiler olduğunu söyledi. Say Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Yiğit ise 90 ile 850 metrekare arasında değişen altı daire seçeneğine sahip olan Yooİstanbul projesindeki daire fiyatlarının 1 milyon dolardan başlayarak 8.5 milyon dolara kadar çıkacağını açıkladı.

METREKARESİ 10 BİN $
Yiğit, ortalama metrekare fiyatlarının 10 bin dolar olacağı projenin toplam 300 milyon dolar yatırımla hayata geçirileceğini dile getirdi. 5 katlı 11 bloktan oluşacak l projede toplam 100 daire bulunacak. Ortaköy'de hayata geçirilecek projenin Haziran 2012'de tamamlanması planlanıyor. 22 bin metrekare arazi üzerinde hayata geçirilecek proje, 3 bin 500 metrekare oturma alanına sahip olacak. Yiğit, bugün resmi satışa çıkacak projeye şimdiden iki katı talep aldıklarını da sözlerine ekledi.

HEDEF, 5 PROJEDE 1.5 MİLYAR $ YATIRIM
Yiğit, Yoo grubu ile ortaklıklarının İstanbul projesi ile başlayacağını ve sadece bununla sınırlı kalmayacağını açıkladı. Yiğit, Yoo ile 6 yıl içinde yatırım anlaşması imzaladıklarını söyledi. İkinci, projenin Bodrum'da olacağını açıklayan Yiğit, arazi geliştirme faaliyetlerinin sürdüğünü de sözlerine ekledi. Yiğit, "Ben bu projeyi şimdiden bitmiş sayıyorum. Diğer projeler için çalışmaya başladım bile" diye konuştu. Yiğit, ayrıca Yooİstanbul projesi ile gerçek anlamda emlak ihracatına başlayacaklarını da kaydetti.

EMLAK KOLEKSİYONERİ GELİYOR
Tasarımcıları arasında müzisyen Mick Jagger'ın kızı Jade Jagger'ın da olduğu Yoo, dünyaca ünlü sanatçıların emlak tercihleri arasında geliyor. Hitchcox, başarılı işadamları gibi sanatçıların da müşterileri olduğunu söyleyerek istanbul'dan daire satın almak isteyen ünlülerin isimlerini vermekten çekindi. Say ise "Emlak koleksiyoneri olan ünlü bir hedef kitlesi olduğunu söyleyerek Yoo'nun tüm projelerinden ev alan emlak koleksiyonerleri var. Ancak ilk projemizdeki hedef kitlemiz Türk müşteriler olacak" diye konuştu.
DİLEK TAŞ/Sabah

Tasarıma demokrasi karıştıran adam

 
Harika çocuk Philippe Starck, İstanbul’da. Say Yapı ortaklığında yooistanbul projesine başlayan Starck, gelecekteki çılgın projelerini CADDE’ye anlattı

- Dünyanın ilk ve tek global emlak-tasarım ve pazarlama şirketi ‘yoo’nun ortağı ve kreatif direktörü Philippe Starck ile Boğaz’a nazır sohbet ettik.
- Starck, İstanbul’da çalışmanın kendisini heyecanlandırdığını söylüyor. Heyecanın sebebiniyse insanlarının zenginliği ve enerjisine bağlıyor. Ayrıca, çeşitli kültürlerin kaynaşmasının da kenti güzelleştirdiğini düşünüyor.
- Ünlü tasarımcı ilk kez 12 yıl önce gelmiş İstanbul’a. “Buradaki insanların seksiliği ve güzelliği beni çok şaşırtmıştı. Kızlar çok güzel, erkekler de!” diyor.
- ‘Demokratik tasarım’ kavramını ortaya atan ilk kişi de O. “Kaliteyi yükseltirken fiyatı düşürmek” denebilir buna. Starck, “Ekoloji üzerine strateji kuruyorum artık” diyor ve ekliyor: Derdim, iyi teknolojiyle yeni ürünler yaratmak.  Sırada ‘demokratik mimari’ var.”

Yooistanbul nedir
Dünyanın tüm önemli metropollerinde tasarım merkezli lüks rezidans ile eşanlamlı olarak kabul edilen ‘yoo projesi’, İstanbul Ulus’ta 22 bin metrekare üzerinde yükselecek. Projenin metrekare birim fiyatı ortalama   10 bin dolar.

İstanbul’un seksi insanları beni şaşırttı


Günümüzün en ünlü, en yaratıcı ve üretken tasarımcısı Philippe Starck, yoo projesi için İstanbul’daydı. Yoo’nun kreatif direktörü Starck, “Harika bir enerjisi var bu şehrin” diyor


Fransa’nın dünyaya armağanı Philippe Starck, yeni projesi için İstanbul’da. Starck ile tasarım dünyasının geleceğini konuştuk.

 İstanbul’da çalışmanın nesi sizi heyecanlandırıyor
İnsanlarının güzel zenginliği...  Harika bir enerjisi, kültürel karışımı var bu şehrin. İstanbul her zaman kültürlerin bir arada kaynaştığı bir şehir oldu. Dün de böyleydi, bugün de yarın da!   Ülkeler, insanlık olmayınca kupkuru oluyor.

İlk kez mi geldiniz İstanbul’a
12 yıl önce bir geceliğine gelmiştim. Buradaki insanların seksiliği ve güzelliği beni çok şaşırtmıştı.Kızlar çok güzel, erkekler de! Karımla ben hiç keyfimiz için seyahat etmeyiz. Buna hiç vaktim yok, çünkü kafamda non stop çalışıyorum ve sessizliğe ihtiyacım var. Fakat bu defa bir ayrıcalık yapıp hafta sonunu İstanbul’da geçireceğiz. Zaten karım son 10 yılda   5-6 kez geldi ve bu şehre deli   oluyor.

“İyi, kötü her şey benim”
Sahi kaç proje yürütüyorsunuz, isminiz her yerde!
Şu anda tam 120 projede çalışıyorum. Her şeyi kendim tasarlıyorum. İyi gördüğünüz veya kötü gördüğünüz her şey bana ait.

Bir keresinde “Tasarladığım her şey gereksiz” demiştiniz ama...
Şunu demek istedim: Her şeyin bir zamanı var. Zor zamanlarda tasarım hakkında konuşmak zor. Konuştuğumuz şu dakikada binlerce insan suya bile ulaşamıyor. Gerçek sorun bu. Bende bunu çözecek araç yok. Sadece bir tasarımcıyım. Önümüzdeki 10-20 yıl içinde iyi çalışırsak, daha barışçı bir  zamana kavuşursak tasarım hakkında konuşabiliriz.  Ama şimdi değil.

Demokratik tasarım ve demokratik ekoloji kavramlarını da siz ortaya attınız... Tasarımın demokratı nasıl oluyor
Hayatımın 20 yılı bu demokratik tasarım kavramı üzerinde çalıştım. O zamanlar devrim sayıldı. Yani kaliteyi yükseltirken fiyatı düşürmek... Bugün neredeyse herkesin iyi kaliteli bir ürüne doğru bir fiyattan ulaşabilme imkanı var. Başka bir şeye geçmenin zamanı geldi. Ekoloji üzerine strateji  kuruyorum artık. Böyle insanlara yardım edebilirim. Bugün enerjiyi harcamamaya dikkat ediyoruz ama enerji üretmiyoruz. Derdim, iyi  teknolojiyle yeni ürünler yaratmak. Sırada ‘demokratik mimari’ var. Çok uygun fiyatlara prefabrike evler tasarlıyorum, eşyasından enerji üretimine her şeyi ekolojik. Sekiz ay sonra elektrik arabamız piyasaya çıkacak. Etik Pazar (moral market) yaratmanın   zamanıdır.

Peki bu ekolojik ürünler yooİstanbul’da olacak mı
Kullandığımız ürünlerde var ama... Dur bakayım bunu düşünmemiştim. Projeyi üç yıl önce geliştirdik.

Yüzlerce ürün   tasarladınız, bir o kadar da otel ve restoranı... Favorim diyebileceğiniz hangisi
Geçmiş olan geçmiştir. Neler yaptığımı hatırlamıyorum bile. Hep bir sonraki ürünün, mekanın hayalini kuruyorum. Ayrıca en heyecan verici proje, bir ürün olamaz. Çünkü maddiyat üzerine hayal kuramazsınız, aksiyon için kurabilirsiniz.

Yıllar önce Mitterand için Elysee’yi yeniden dekore etmiştiniz. Mekanını tasarlamak istediğiniz bir kişi veya siyasi figür var mı
Kişiye göre tasarım yapmam çünkü adı üzerinde,  kişisel bir şey. Otel tasarlamaktan çok hoşlanırım ama. Harika bir makinedir. Anı yaratırsın, insanlara tecrübe verirsin. Mitterand benden bunu bir şov amacıyla istedi: Fransız insanına moderniteyi göstermek için.

DÜNYANIN EN HIP OTELLERi

-“Yeni tasarım” akımının öncüsü Philippe Starck, Fransız. Paris’te Ecole Camondo’dan mezun olduktan sonra 1968’te ilk tasarım şirketini kurdu.
-Starck, 1982’de François Mitterand’ın dairesini dekore ettikten sonra ünlendi.
-Tasarımları arasında Microsoft’a optik fare, yat, hatta yeni bir bira paketi de var.
-En bilineni ve kült haline gelen ürünü Alessi için tasarladığı limon sıkacağı (Juicy Salif). Şeffaf Louis stili koltukları da en çok taklit edilen ürünlerinden.
-Hong Kong’ta Felix, Paris’de Cafe Costes gibi mekanlara imza attı. Club 54’ün eski sahibi Ian Schrager ile dünyanın dört bir yanında otel tasarlıyor.
-Richard Branson ile Virgin Galactic için çalışan Starck, gece kulübü imparatoru Sam Nazarian ile 2022’ye kadar kontratlı.
-Rüzgar ve güneş enerjisine kafa yoran Starck, ilk kişisel rüzgar üreten değirmenini tasarladı. Fiyatı 500 euro.
-Her daim malzemeleri alışılmışın dışında kullandı.
-Yoo projesinde dünyanın 27 ülkesinde, 25 bin dairenin yaratıcı beyni.
Milliyet/Mehveş Evin

 

 


Geri Dön