19 / 04 / 2024

Yöresel Karadeniz mimarisi balıkçı barınaklarına yansıtılacak!

Yöresel Karadeniz mimarisi balıkçı barınaklarına yansıtılacak!

Darıca Su Ürünleri Kooperatifi ile Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) işbirliğinde başlatılan "Yöresel Karadeniz Mimarisi ile Balıkçı Barınakları" projesi kapsamında, Karadeniz mimarisinin balıkçı barınaklarına yansıtılması amaçlanıyor.




 Darıca Su Ürünleri Kooperatifi ile Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) işbirliğinde başlatılan "Yöresel Karadeniz Mimarisi ile Balıkçı Barınakları" projesi kapsamında, yöresel Karadeniz mimarisinin Akçaabat'ta balıkçı barınaklarına yansıtılması amaçlanıyor. 


Darıca Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı İlyas Kolaylı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Akçaabat'ın, tarihi ve kültürel özellikleri taşıyan, geleneksel mimari yapıları üe öne çıkarak geçmişi yaşatan bir üçe olduğunu söyledi. 

Danca'nın, Akçaabat'ın sahil şeridindeki bir mahallesi olduğunu belirten Kolaylı, "Mahallemiz, sahil yolu geçişi ile sahil alanlarının bir kısmını kaybetmiş durumda. Bu nedenle sahile kıyısı olan eski yöresel mimarideki evler, modern mimariye yenik düşmüş ve kaybolmaya yüz tutmuştur" dedi. 

Kolaylı, kaybolmaya yüz tutmuş yöresel mimariyi tekrar canlandırmak istediklerini ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu kapsamda Darıca Su Ürünleri Kooperatifi olarak 'Yöresel Karadeniz Mimarisi üe Balıkçı Barınakları' adlı bir proje hazırlayarak DOKA'ya sunduk. 

DOKA tarafından kısa sürede kabul edüen projemizin maliyetlendirümesi tamamlandı. Bundan sonraki süreçte projenin uygulanması ve düzenlemesi yapüacak. Kısa sürede projeyi tamamlayarak hayata geçirmeyi planlıyoruz."

 

"BALIKÇI MÜZESİ DE YAPMAYI DÜŞÜNÜYORUZ" 

Yapılacak barınakları Salacık Su Ürünleri Kooperatifi ile ortak kullanacaklarını vurgulayan Kolaylı, "Amacımız, iki mahalle olarak birlikte çalışabilmek. Barınaklarda hiçbir ayrımcılık yapmadan ortak hareket edeceğiz" diye konuştu. 



Ankara Son Söz


Geri Dön