28 / 03 / 2024

Yöresel Mimari Özelliklere Uygun Konut Projeleri kitabının 2. çıktı!

Yöresel Mimari Özelliklere Uygun Konut Projeleri kitabının 2. çıktı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan “Yöresel Mimari Özelliklere Uygun Konut Projeleri” kitabının ikincisi yayınlandı.



Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin, hayata geçirilmesi konusunda ilk işareti verdiği ve Amasya, Balıkesir, Bursa, Edirne, Karabük, Rize, Trabzon kentlerini kapsayan “Yöresel Mimari Özelliklere Uygun Konut Projeleri” kitabının ikincisi yayınlandı. Kırsal bölgelerde yapılacak yeni yapıların yöresel dokuya uygun olarak inşa edilmesini amaçlayan ikinci kitapta Denizli, Erzurum, Iğdır, Kars, Kayseri, Muğla, Nevşehir, Niğde, Uşak, Şanlıurfa şehirleri ele alındı.


Türkiye’de kırsal alan yerleşimlerinin özelliklerinin bir araya getirildiği söz konusu kitapta, her bölgenin birbirinden farklı mimari ve kültürel özellikler gösterdiğine dikkat çekildi. İnşa edilecek yeni yapıların bölgenin kültürel özelliklerini yansıtmasının önemine değinilen çalışmada, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin her fırsatta dile getirdiği, “Yapıların doğal afetlere karşı dayanıklı inşa edilmesi” konusuna da yer verildi. Rehber niteliğinde olması amaçlanan çalışma yerel yönetimlerle paylaşılırken, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın web sayfasında bulunan kütüphane bölümünde de yayınlandı.


Haber AA'da şu şekilde yer aldı


Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca kırsal bölgelerde yapılacak yeni yapıların yöresel dokuya uygun inşa edilmesi amacıyla hazırlanan "Yöresel Mimari Özelliklere Uygun Konut Projeleri" kitabının ikincisi yayınlandı.


Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin talimatıyla hayata geçirilen ve Amasya, Balıkesir, Bursa, Edirne, Karabük, Rize ve Trabzon şehirlerini kapsayan "Yöresel Mimari Özelliklere Uygun Konut Projeleri" kitabının ikincisi hazırlandı. 


Kırsal bölgelerde yapılacak yeni yapıların yöresel dokuya uygun inşa edilmesini amaçlayan ikinci kitapta, Denizli, Erzurum, Iğdır, Kars, Kayseri, Muğla, Nevşehir, Niğde, Uşak ve Şanlıurfa şehirleri ele alındı.


Türkiye'deki kırsal alan yerleşimlerinin özelliklerinin bir araya getirildiği kitapta, her bölgenin birbirinden mimari ve kültürel farklılıklar gösterdiğine dikkat çekildi.


İnşa edilecek yapıların, bölgenin kültürel özelliklerini yansıtmasının önemine değinilen çalışmada, Bakan Özhaseki'nin her fırsatta dile getirdiği "Yapıların doğal afetlere karşı dayanıklı inşa edilmesi" konusu da yer buldu. 


Yerel yönetimlerle de paylaşılan, rehber niteliğindeki çalışmaya, bakanlığın internet sitesinden ulaşılabilecek. 


AA


Geri Dön