25 / 04 / 2024

Yorum İstanbul Evleri'nde yönetim değişti!

Yorum İstanbul Evleri'nde yönetim değişti!

Günlük kiralık dairelerle gündemden düşmeyen İstanbul Bayrampaşa'daki Yorum İstanbul Evleri'nde artan şikayetler sonucunda yönetim değişikliğine gidildi.



Yorum İstanbul Evleri'nde tüm giriş ve çıkışların yeniden düzenlendiğini anlatan sitenin yeni yöneticisi Taha Atasavun, “560 dairenin bulunduğu sitede yaklaşık bin 600 kişi yaşıyor. Ancak yaptığımız kontrollerde binaya 8 bin farklı kişinin girdiğini tespit ettik. Tüm parmak izi kayıtlarını silerek yeniden giriş çıkış tanımlaması yaptık. Asıl kontrat sahibi harici kimsenin parmak izi okutulmuyor. Yorum İstanbul adıyla verilen günlük kiralık ilanlarına direkt dava açıyoruz” dedi.


BİLGİLER TESLİM EDİLİYOR

Türkiye'ye Arap turistlerin gelmeye başlamasıyla birlikte Yorum İstanbul Evleri'ne de çok sayıda Arap vatandaşın geldiğini anlatan Atasavun, “Şu an sitede 120'ye yakın dairede Arap vatandaşlar yaşıyor. Ev tutarken bu kişilerden pasaport, kimlik ve çalışma belgelerini toparlayıp emniyete teslim ediyoruz. Yabancı vatandaşları bu şekilde kontrol altında tutuyoruz” ifadelerini kullandı.


ÖNLEM OLURSA GÜNLÜK BİTER

Bazı öğrencilerin 0+1 ya da 1+1 evlerde kalmak için talepte bulunduğunu söyleyen Atasavun, “Bu kişilerin anne ve babaları gelerek kefil oluyor. Ancak o koşulda öğrencilere ev veriyoruz. Site sakinlerinin huzurlu yaşamaya ihtiyacı ve dolayısıyla da hakkı var. Biz de bunu sağlamaya mecburuz. Her site böyle önlem alsa, günlük kiralık diye bir olay kalmaz” değerlendirmesinde bulundu




Yeni Şafak


Geri Dön