24 / 04 / 2024

Yozgat Akdağmadeni'ne atıksu arıtma tesisi inşa edilecek!

Yozgat Akdağmadeni'ne atıksu arıtma tesisi inşa edilecek!

Akdağmadeni Belediyesi tarafından ilçemize kazandırılacak en önemli projelerden birisi olan ‘’ Atık Su Arıtma Tesisi’’ projesinde ilk adım atılarak tesisin yapılacağı bölge Akdağmadeni Belediyesi tarafından istimlak edildi...




Akdağmadeni Belediyesi tarafından  ilçemize kazandırılacak en önemli projelerden birisi olan ‘’ Atık Su Arıtma Tesisi’’ projesinde ilk adım atılarak tesisin yapılacağı bölge  Akdağmadeni Belediyesi tarafından istimlak edildi.

Belediye Başkanı Sayın Suphi DAŞTAN yaptığı açıklamada şunları söyledi;

‘’Modern ve Model Kent Akdağmadeni ‘’ idealinden  hareketle gerçekleştirdiğimiz köklü ve büyük projelerimizi söz verdiğimiz gibi gerçekleştirmenin mutluluğunu ‘’Atık Su Arıtma Tesisi’’ projesinin ilk adımını atarak duyurmanın kıvancını yaşıyoruz.İçinde bulunduğumuz yüzyıl  güzel ilçemizin, evrensel ölçülerde çağdaş teknolojik yapılanmaya sahip bir Atık Su Arıtma Tesisine duyduğu ihtiyaç kaçınılmaz olarak önümüzdedir.Akdağmadeni Belediyesi bu ihtiyacı görmüş ve  projede ilk adımı atarak tesisin yapılması uygun görülen 28 dönümlük alanı Belediyemizin öz kaynaklarıyla 280 Bin TL ödeyerek istimlak  etmiştir. İstimlak yapılan alanın 23 dönümlük kısmının parası peşin olarak ödenmiş olup geriye kalan 5 dönüm alanında mahkeme sürecinin bitmesi beklenmektedir. Çevre dostu Belediyecilik anlayışımızın da bir ürünü olacak olan proje vatandaşlarımızın sağlığını da koruyacak olup atık su konusunda sıkıntı yaşayan Melikli , Davutlu , Yedişehir İbrahim Ağa köylerinin de sorunlarını çözmüş olacaktır.

Belediyemiz tarafından başlatılan kanalizasyon çalışmaları sonucunda 110 km kanalizasyon hattı yapılarak kanalizasyon konusundaki çalışmalar tamamlanmıştı.

Atık Su Arıtma Tesisi yapımı  projesi hazır olup Akdağmadeni Belediyesi, ender yapılan çalışmalardan birine daha imza atarak, hem çevre adına hem Akdağmadeni  adına güzel bir projeyi vatandaşlarımızın hizmetine sunacaktır.



Akdağmadeni Belediyesi


Geri Dön