24 / 04 / 2024

Yozgat AMATEM hizmete açıldı!

Yozgat AMATEM hizmete açıldı!

18 yaş ve üzeri hastalarının tedavi görebileceği AMATEM, Yozgat Devlet Hastanesi Ek Bina Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Binasında, 2’inci katta, 10 yatak ve 1 psikiyatri uzmanı, 1 psikolog ile 6 hemşireyle hizmet vermeye başladı



Yozgat Devlet Hastanesi Psikiyatri Uzmanı Bilal Tanrıtanır, Türkiye’de giderek yaygınlaşan alkol ve madde bağımlılığının önemli bir toplumsal problem olarak gündemdeki yerini koruduğunu söyledi. AMATEM kliniği alkol ve madde bağımlılığı olan hastaların ayaktan ve yatarak tedavi edildiği bir merkez olduğunu vurgulayan Tanrıtanır, “Aralık 2015 ayı itibari ile hizmet vermeye başlayan kliniğimizde ayaktan hastaların takip ve tedavisi için bir poliklinik bulunmaktadır. Yatışla takip edilmesi gereken hastalarımız için 10 yataklı servisimiz de açılmış bulunmaktadır. Kliniğimizde ilaç tedavilerinin yanı sıra bireysel psikoterapiler, grup psikoterapileri, alkol ve madde il ilgili eğitsel çalışmalar, rehabilitasyon ve dışarıya hazırlık faaliyetleri ve aile farkındalığı oluşturma programları yapılmaktadır” dedi.

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. İsmail Kurca, toplumun tüm katmanlarını etkileyen bu sorunun çözülmesinde bütün boyutların göz önünde bulundurulması gerektiğini ifade ederek, bu amaçla Yozgat’ta hastane bünyesinde alkol ve madde bağımlılarına yönelik tedavi hizmetlerini yürütmek amacıyla AMATEM’i açtıklarını belirtti.

Hürriyet


Bu haber Sorgun Postası Gazetesi'nde şöyle yer aldı:


Yozgat Devlet Hastanesinden bir yenilik daha. Yozgat Devlet Hastanesinde,:Alkol ve Madde Tedavi Merkezi (AMATEM) hizmete açıldı.

18 yaş ve üzeri hastalarının tedavi görebileceği AMATEM, Yozgat Devlet Hastanesi Ek Bina Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Binasında, 2.katta, 10 yatak ve1 psikiyatri uzmanı, 1 psikolog ile 6 hemşireyle hizmet vermeye başladı.

Yozgat Devlet Hastanesi Psikiyatri Uzmanı Bilal Tanrıtanır,  yaptığı açıklamada, Türkiye’de giderek yaygınlaşan alkol ve madde bağımlılığının önemli bir toplumsal problem olarak gündemdeki yerini koruduğunu belirtti.

Tanrıtanır; “ AMATEM kliniği alkol ve madde bağımlılığı olan hastaların ayaktan ve yatarak tedavi edildiği bir merkezdir. Aralık 2015 ayı itibari ile hizmet vermeye başlayan kliniğimizde ayaktan hastaların takip ve tedavisi için bir poliklinik bulunmaktadır. Yatışla takip edilmesi gereken hastalarımız için 10 yataklı servisimiz de açılmış bulunmaktadır.

Kliniğimizde ilaç tedavilerinin yanı sıra bireysel psikoterapiler, grup psikoterapileri, alkol ve madde il ilgili eğitsel çalışmalar, rehabilitasyon ve dışarıya hazırlık faaliyetleri ve aile farkındalığı oluşturma programları yapılmaktadır” dedi.

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. İsmail Kurca, toplumun tüm katmanlarını etkileyen bu sorunun çözülmesinde bütün boyutların göz önünde bulundurulması gerektiğini dile getirirken, bu amaçla Yozgat’ta hastane bünyesinde alkol ve madde bağımlılarına yönelik tedavi hizmetlerini yürütmek amacıyla AMATEM’i açtıklarını aktardı.


Geri Dön