28 / 03 / 2024

Yozgat Çekerek'te kat karşılığı inşaat yaptırılacak!

Yozgat Çekerek'te kat karşılığı inşaat yaptırılacak!

Çekerek Belediyesi Başkanlığı, Yozgat'ın Çekerek ilçesinde bulunan arsa üzerinde kat karşılığı inşaat yaptıracak. İnşaat bedeli 18 milyon 264 bin 750 TL olarak belirlendi.



Çekerek Belediyesi Başkanlığı, Yozgat'ın Çekerek ilçesinde bulunan arsa üzerinde kat karşılığı inşaat yaptıracak. İnşaat bedeli 18 milyon 264 bin 750 TL olarak belirlendi.


ARSA BEDELİ KAT KARŞILIĞI İNŞAAT İŞİ YAPTIRILACAKTIR


Çekerek Belediyesi Başkanlığından:


1 - Mülkiyeti Çekerek Belediyesi’ne ait olan, Tapu sicilinin Yozgat ili, Çekerek ilçesi 515 ada 1 no’lu taşınmazlarda bulunan toplam 9.793,24 m2 arsa üzerine yapılacak konut inşaatı kat karşılığı olarak (şerefiye olarak müteahhitle eşit şartlarda belirlenmiş dairenin en az %20’si idareye verilecek şekilde) 18.264.750- TL muhammen bedelle, 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 35/a maddesine göre kapalı teklif usulü ile Belediye encümeninin kararı doğrultusunda yapılacaktır.

2 - İşin Muhammen Bedeli: 18.264.750-TL (Onsekizmilyonikiyüzaltmışdörtbinyediyüzelli Türk Lirası)’dır.

3 - Yapılacak işin başlama tarihi sözleşmeye müteakip 30 takvim günü içinde yer teslimi yapılacak toplamda 5 blok olarak yapılacak konutlardan sadece 15 katlı olan A ve B bloklara öncelikli olarak başlanacak ve işin süresi toplam 36 aydır.

4 - İhale 17.02.2016 tarihinde Çarşamba günü, saat: 14.00’de Çekerek Belediyesi Meclis Salonu’nda Belediye Encümeni huzurunda yapılacaktır.

5 - İhale Şartnamesi ile işin yapılacağı yer, ihale dosyası ve diğer evraklar Belediye Fen İşleri Müdürlüğü’nden (Çekerek Belediye Başkanlığı-Çekerek/YOZGAT) mesai saatleri içerisinde görülebilir ve 5.000,00-TL bedeli karşılığında satın alınabilir.

6 - İhaleye katılmaya yeterli olduklarının tespiti için 17.02.2016 Çarşamba günü, Saat:14:00’a kadar aşağıdaki belgeleri Çekerek Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne vereceklerdir. Bu belgeler:

a) 2016 yılına ait gelir ve kurumlar vergi borcu olmadığına dair ilgili Vergi dairesinden alınmış belgenin aslı veya noter tasdikli sureti,

b) Şartname ve eklerinin tamamen okunup kabul edildiğini belirten ihaleye katılmak istendiğine dair dilekçe,

c) Kanuni ikametgâh belgesi ile birlikte tebligat için adres beyanı,

d) Ticaret veya Sanayi Odası’na kayıtlı olduğuna dair belge ibraz etmek,

1 - İştirakçi Tüzel kişilik olması halinde; tüzel kişiliğin idare merkezinin bulunduğu yer mahkemesinden veya siciline kayıtlı bulunduğu Ticaret ve Sanayi Odasından veya benzeri bir makamdan ihalenin yapıldığı yıl içinde alınmış Tüzel kişiliğinin halen siciline kayıtlı olduğuna dair belge,

2 - Gerçek kişi olması halinde; bağlı olduğu Ticaret Sanayi Odası veya Esnaf Sanatkarlar siciline kayıtlı olduğunu gösterir yılı içerisinde alınmış belge,

3 - Ortak girişim olması halinde; ortak girişimi oluşturan gerçek veya tüzel kişilerin her birinin (1) ve (2) deki maddelerindeki esaslara göre temin edecekleri belge,

e) İsteklilerin Ortak Girişim olması halinde, bu şartnameye girişim beyannamesi vermesi ayrıca ihaleyi alan isteklinin sözleşme imzalanmadan önce ortaklarca imzalanan ortaklık sözleşmesinin noter onaylı sureti vermesi,

f) İmza sirküleri vermesi,

1 - Gerçek kişi olması halinde, noter tasdikli imza sirküleri,

2 - Tüzel kişi olması halinde, tüzel kişiliğinin noter tasdikli imza sirküleri,

3 - Ortak girişim kuruluşu olması halinde, ortak teşebbüsü oluşturan gerçek veya tüzel kişilerin her birinin noterden alacağı imza sirküleri,

g) İdari Şartnamenin 36.Maddesinde belirtilen nitelikte teknik personel taahhütnamesi,

h) İş yerini gördüğüne dair idareden alınmış yer görme belgesi,

i) Şartname ve eklerinin itirazsız onayladıkları bir sureti,

j) Vekaleten ihaleye katılma halinde, istekli adına katılan kişinin ihaleye katılmaya ilişkin noterden onaylı vekaletnamesi ile vekaleten katılanın noter tasdikli imza sirküleri,

k) İş bitirme belgesi: İsteklinin yurt içinde ve yurt dışında son beş yıl içinde kamu veya özel sektörde en az muhammen bedelin %10’u kadar gerçekleştirdiği ihale konusu işler veya benzer işler. Belediyeden, özel idareden alınmış isteklinin müteahhit olduğunu gösterir Yapı Kullanma İzin Belgesi veya Bina inşaatına ait işbitirme tutanağı veya Yapı ruhsat belgesinin aslı veya noter tasdikli suretinin aslının idareye ibraz edilmek sureti ile fotokopisi. (Her türlü yüksek katlı 21,50 mt üzeri bina yapım işi benzer iş olarak kabul edilecektir.) İş ortaklarında, ortaklardan birinin istenen asgari iş deneyim tutarının tamamını sağlaması yeterli olacaktır.

l) Şartname ve eklerinin satın alındığına dair makbuz,

m) Muhammen bedelin %3’ü olan 547.942,50-TL tutarındaki Geçici teminata ait makbuzu, banka teminat mektubu veya Hazine bonosu. Banka geçici teminat mektupları 60 ay ve limit içi olacaktır, 2886 sayılı yasanın 26 ve 27 maddelerindeki şartları taşıyacaktır.

n) Teklif mektubu; Teklif mektuplarının istekli tarafından imzalanması ve bu mektuplarda şartname ve eklerinin tamamen okunup kabul edildiğinin belirtilmesi, teklifin rakam ve yazı ile açık olarak yazılması zorunludur. Bunlardan herhangi birine uygun olmayan veya üzerine kazıntı, silinti veya düzeltme bulunan teklifler geçersiz sayılarak hiç teklif yapılmamış sayılacaktır.

o) İhaleye katılabilmek için Belediyemiz birimlerine borcu olmadığına dair borcu yoktur yazısı alınacaktır.

7 - İhaleye katılacak olanlar, tekliflerini en geç 17.02.2016 tarihinde, saat 14:00’e kadar Fen İşleri Müdürlüğü’ne teslim etmeleri gerekmektedir.

8 - Teklifler aşağıdaki belgeleri ve şartları ihtiva edecek şekilde hazırlanacaktır.

Dış zarf aşağıdaki belgeleri içerecektir:

a) İç zarf (Teklif mektubunu içerir.)

b) İlanın 6. Maddesinde ihaleye katılabilmek için istenen belgeler

c) İlgili ihaleye ait teknik, idari şartname ve sözleşme taslağının onaylı sureti.

İhaleye katılabilmek için şartnamedeki hükümlere uygun olarak hazırlanacak olan gerekli belgeler, iç zarfa konulacak teklif mektubu ile birlikte dış zarfın içerisine konulacaktır.

İç zarf kapatıldıktan sonra, zarfın üzerine isteklinin, adı, soyadı, ticaret unvanı ve kanuni tebligata esas olarak göstereceği açık adresi yazacaktır. Zarfın yapıştırılacak yeri istekli tarafından imzalanacak veya mühürlenecektir. Bütün belgeler, dış zarfın içine konulduktan sonra zarf kapatılıp, üzerinde isteklinin adı, soyadı, açık adresi ile teklifin hangi işe ait olduğu yazılacaktır.

9 - Her türlü vergi, resim, harçlar, KDV vs. yükümlülükler, ilan bedelleri, sözleşme giderlerinin tamamı ile ruhsat harçları işi alan tarafından ödenecektir.

10 - İsteklilere ihale saatinden önce, ihaleye katılma yeterlilik belgesi verilmeyecek. İhale esnasında teklifler açılmadan önce yeterlilik hususu Encümen tarafından açıklanacak, yeterli bulunmayanların teklifleri iade edilecektir.

11 - Faks ve posta yoluyla yapılacak olan müracaatlar kabul edilmeyecektir.

12 - İdare ihaleyi yapıp yapmamakta ve en uygun teklifi tespit etmekte serbesttir.

13 - İhtilafların çözümü için Çekerek Mahkemeleri ve İcra Müdürlükleri yetkilidir.

İlanen duyurulur.



Geri Dön