05 / 05 / 2024

Yozgat Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ocak'ta açılıyor!

Yozgat Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ocak'ta açılıyor!

Yaptığı sağlık yatırımları ile adından söz ettiren Sıla Grup tarafından yapılan ve Türkiye'de sağlık sisteminde büyük yenilik getirecek, 5 yıldızlı otel konforunda hastalara hizmet sunacak olan şehir hastanelerinden ilki önümüzdeki ay Yozgat'ta hizmete giriyor.



Yaptığı sağlık yatırımları ile adından söz ettiren Sıla Grup tarafından yapılan ve Türkiye'de sağlık sisteminde büyük yenilik getirecek, 5 yıldızlı otel konforunda hastalara hizmet sunacak olan şehir hastanelerinden ilki önümüzdeki ay Yozgat'ta hizmete giriyor. 


Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Sıla Grup Yönetim Kurulu Başkam Dr. İhsan Şahin, konsorsiyum ortaklarıyla birlikte Sıla Grubun Yozgat, Adana, Elazığ, Bursa gibi bir çok ilde yaklaşık 7 bin yataklık iş üstlendiklerini belirtirken, bunlardan yaklaşık 500 yataklı olan Yozgat Eğitim ve Araştırma Hastanesini gelecek ay teslim edeceklerini söyledi.Şehir hastanelerinin; devletin kurdurduğu ve hastane hizmetlerini tek elden aldığı bir sistem olduğunu anlatan Şahin, "Zaten bugün de aynı, ancak hizmetler tek tek almıyor, yemekhane, güvenlik gibi. Şimdi burada tek yüklenici olacak. Vatandaş da devlet hastanesine nasıl gidiyorsa orayı da aynen kullanabilecek. Asıl fark, Türkiye'de devletin şimdiye dek sahip olmadığı bir kalitede hizmet vermesi olacak" dedi. 


En büyük odası 2 kişilik 

Şehir hastanelerinde 5 yıldızlı otel konforunda hizmet sunulacağına işaret eden Şahin, her odada duş, tuvalet gibi imkan bulunacağını, artık koğuşlar yerine tek kişilik, en fazla iki kişilik odalarda hizmet verileceğini kaydetti. Şahin, burada Sağlık Bakanlığı'nın asıl hedefinin insanımıza daha fazla değer verebilmek adına daha kaliteli hizmet olduğunu vurguladı. 


Şehir hastaneleri modelinin başka ülkelerde de bulunduğunu, ancak Tiirldye kadar büyük çapta yatırımın dünyada ilk olduğunu ifade eden İhsan Şahin, "Türkiye sağlık hizmederinde kabuğunu kırdı ve artık başka birliğe çıkn. Bu yöntemle Türkiye'ye sağlık turizmi için yurtdışından gelen hastalar artık devlet hastanelerinde de alınabilecek, bu model doğru bir model" dedi. Öte yandan, önümüzdeki ay hizmete girecek Yozgat Eğitim ve Araştırma Hastanesi 475 yatak kapasiteli bir hastane olarak hizmet verecek. Hastane 74.906 m2'lik bir alan üzerine inşa edildi. Sağlık kampüsünün brüt inşaat alanı 128.118 m2'ye ulaşıyor. Ana hastane 82.600 m2'lik bir alanı kaplıyor. Otopark kısmı ise 41.148 m2'lik bir alan üzerine kuruldu. Teknik alanlar ise 4.370 m2'lik bir alanda yer alacak. 


Diğer hastane inşaatları 


Bu arada, şirket, Adana, Hatay ve Osmaniye illerine sağlık hizmetleri sunacak olanAdana Entegre Sağlık Kampiisü inşaaunı da sürdürüyor. 328.820 m2'lik bir alam kaplayan proje 1.550 toplam yatak kapasitesine sahip ve üç adet hastaneyi kapsıyor. Bu tesisin önümiizdekiyıl Eylül ayında hizmete girmesi planlanıyor. 


1.038 yatak kapasiteliElazığ Entegre Sağlık Kampüsü'nün Eylül 2018'de devreye alınması öngörülüyor. 1.355 yataklı Bursa Entegre Sağlık Kampiisü ile 900 yataklı Diyarbakır ve Van illerinde yapılacak olan Psikiyatri, Rehabilitasyon ve Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri hastaneleri, 500 yataklı Erzurum ve Samsun illerinde yapılacak olan Rehabilitasyon ve Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri hastaneleri, 600 yataklı İstanbul Bakırköy'de Psikiyatri ve Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri hastanesi, Afyon ve Malatya'da her biri 150 yatak kapasitesine sahip Rehabilitasyon hastaneleri, 100 yataklı Trabzon'da Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri hastanesi de şirketin üstlendiği işlerden bazıları. Bu hastanelerin ise 2020 yılma kadar tamamlanması öngörülüyor. Diğer taraftan Gofıcs markası altında sağlık tam ve görüntüleme merkezi hizmetini Afrika'ya ve diğer ülkelere de yayan Grubun, Senegal ve Ruanda'daki yatırımları başladı. Yerel ortaklarla franchising sistemi ile çalışan bu Türk markasının diğer ülkelere de yayılması için çaba içinde olduklarım anlatan İhsan Şahin, 2020 yılına kadar en az 20 ülkeye ulaşmayı hedeflediklerini açıkladı. Bu hedefe vardıklarında 1 milyar kişiye hizmet etme kapasitesine ulaşacaklarım anlatan Şahin, Türkiye'nin sağlık turizminden hak ettiği payı alabilmesi için yapılan yatırımların önemine dikkat çekti.Şimdiye dek Türkiye tarafından Afrika'da açılan kuyular vasıtasıyla büyük ilgi uyandırıldığını kaydeden Şahin, "Biz de şimdi oralara sağlık kuyulan açıyoruz. Bu konuda Türkiye'deki tüm kuruluşlardan da destek bekliyoruz. Bu Türkiye için hem sosyal hem ekonomik anlamda çok önemli bir projedir" dedi. 


Sistem nasıl işliyor? 


Tıbbi görüntüleme sistemlerinin kurulması ve teknik servis hizmetlerini içeren Gofıcs hizmeti, özellikle nitelikli eleman bulunmadığı için sağlığa ulaşmanın zor olduğu Afrika ülkelerini hedefliyor. Sistemde, örneğin bir beyin mrı için hem başka ülkelere gitmek zorunda kalan hem de buna çok yüksek fiyatlar ödeyen Afrikalıların bu merkezlerde mr, röntgen, kemik dansitometresi gibi hizmetleri alması, buradaki görüntülerin Ankara'ya aktarılarak teşhis ve tahmın buradan konması imkanı sağlıyor.


Dünya


Geri Dön