20 / 04 / 2024

Yozgat eski sanayi sitesi toplu konut projesinde çalışmalar ne zaman başlayacak?

Yozgat eski sanayi sitesi toplu konut projesinde çalışmalar ne zaman başlayacak?

Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, göreve geldikleri iki yıllık süre içerisinde önemli çalışmalara imza attıklarını belirterek “Görev süresi boyunca yapacak çok işimiz var. Durmak yok , yola devam” dedi.



Belediye Başkanı Kazım Arslan Kent Park sosyal tesislerinde düzenlediği kahvaltılı basın toplantısında mezbelelik görüntüsüyle Yozgatlılara yıllardar rahatsızlık veren eski sanayi sitesi toplu konut projesine ilişkin açıklamada da bulundu. 


Eski sanayi sitesi kentsel dönüşümünün 17 Aralıkta ihalesinin yapıldığını hatırlatan Başkan Arslan, bu konuda şunları söyledi: 


“Eski sanayideki kentsel dönüşümde son 1,5 yıl içinde bütün hukuki sorunları büyük ölçüde çözdük. Anlaşamadığımız vatandaşların büyük kısmıyla anlaştık. Netice itibarı ile 17 Aralıkta ihalesini yapmıştık. Kış dönemiydi zaten. Müteahhitle sözleşme imzalandı yer teslimi yapıldı. Müteahhit geçtiğimiz hafta Yozgat’a geldi.  TOKİ  yetkileri ile beraber yer teslimi de yapıldı. Şantiyesini de kurmaya başladı. İnşallah bir ay içinde eski sanayi sitesindeki inşaat başlamış olacak inşaat 2 yıl sürecek. Bu süre sonunda ise orada çok iyi bir dönüşüm sağlamış olacağız.” 


Belediye hizmetlerine ilişkin basın mesuplarının sorularını da cevaplayan Arslan, hedeflerinin kenti yaşanılır örnek bir şehir haline getirmek olduğunu belirtti. Başkan Arslan, şöyle konuştu : 


“Ben kendi açımdan baktığım zaman 2 yılın verimli geçtiğini düşünüyorum. Bu iki yıllık sürede daha çok küçük dokunuşlar dediğimiz şehri rahatlatacak projeler yaptık. Bu arada da büyük projelerin hazırlığı içinde olduk. Yozgat’ın temel projelerinin önümüzdeki 3 yılda bu yazdan itibaren bu büyük projelerin başlangıcını yapmış olacağız ki bu Yozgat için hayati önem arz eden projeleridir. Devam eden kapalı Pazar yeri ve başlayacak olan hal inşaatı, otopark inşaatı, yeni park inşaatımız, kentsel dönüşüm projeleri, tarihi dokuyu yeniden canlandırma projeleridir. Bunlar yaklaşık bu sene itibarı ile 100 Milyar lira proje bedeli olan projelerdir. Bu projeler ile Yozgat’ın önü şehircilik anlamında ciddi manada açılmış olacak.” 


YOZGAT YANLIŞ İMAR POLİTAKASININ SIKINTISINI YAŞADI 


Yozgat’ın yanlış imar politikasının sıkıntısını yaşadığını vurgulayan Arslan, şunları kaydetti: Yozgat zor bir belediye, zorluğu şuydu buydu demiyorum çünkü bilerek geldik. Son 35- 40 yıllık dönemde Yozgat şehircilik olarak sadece betonlaşmayı anlamıştı. Şehircilikten anladığı, belediyecilikten anladığı zihniyet olarak söylüyorum ve şahıslar olarak da hiçbir şey söyleyemem. Yanlış bir imar politikasıydı ve onun getirdiği tıkanıklığı sıkışıklığı gördü Yozgat. Sosyal alanlar itibarı ile onun getirdiği sıkıntıları yaşıyordu. Yeni bir şey yapmak çok kolay ama bozulmuşu yapmak çok daha zordur. Onun sıkıntısını yaşıyoruz. Çok ciddi sıkıntılar yaşadık. Kamulaştırma olarak gerekse insanların bir takım konulardaki direnişi olarak. Ama bu sıkıntıları büyük oranda aşıyoruz. 2 senede bunun alt yapısını oluşturduk. Bundan sonraki dönemde biraz daha hızlı gideriz.” 



Yozgat Gazetesi


Geri Dön