26 / 04 / 2024

Yozgat Musabeyli Barajı'nın bitirilmesi çalışmalarına hız verildi!

Yozgat Musabeyli Barajı'nın bitirilmesi çalışmalarına hız verildi!

Vali Şentürk, barajda inşaat seviyesinin yüzde 57´ye ulaştığını belirtti



Yozgat´ta tamamlandığında 4 yerleşim biriminin içme suyu ihtiyacını karşılayıp, tarım alanlarını sulayacak olan Musabeyli Barajı'nın bitirilmesi çalışmalarına hız verildi.
        
Baraj bölgesinde incelemelerde bulunan Yozgat Valisi Necati Şentürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2007´de ihalesi yapılıp, 2012 yılında tamamlanması planlanan projenin belirlenen tarihten önce tamamlanabileceğini kaydetti.
        
Barajda inşaat seviyesinin yüzde 57´ye ulaştığını dile getiren Vali Şentürk, barajın tamamlandığında Gelingüllü Sulama barajının ulaşamadığı bin 850 hektar alanı sulayacağını, ayrıca Yozgat merkez, Yerköy, Sorgun ve Organize Sanayi Bölgesi´nin şebeke suyu ihtiyacının karşılanacağını anlattı.        

Vali Şentürk, barajın su toplam kapasitesinin 48 milyon metre küp olduğunu ifade ederek, barajın proje bedelinin 48 milyon lira olduğunu kaydetti.
        
Vali Şentürk, "Sulama, taşkın koruma ve içme suyu ihtiyacını karşılayacak baraj belirlenen süreden önce tamamlanacak gibi görünüyor. Barajın sulama kanalları ile arıtma tesisleriyle ilgili projelendirme çalışmaları da yıl sonuna kadar bitirilip, önümüzdeki yıldan itibaren de onların inşaat çalışmalarına başlanacaktır" dedi.
        
Yozgat Valisi Necati Şentürk, Musabeyli Projesinin önemli bir proje olduğunu, sulamadan çok yerleşim birimlerinin 50 yıl gibi uzun bir süre içme suyu ihtiyacını karşılayacağını söyledi.
AA


Geri Dön