28 / 03 / 2024

Yozgat Sorgun'da yol yapım çalışmaları başladı!

Yozgat Sorgun'da yol yapım çalışmaları başladı!

Yozgat İl Özel İdare Müdürlüğü tarafından Sorgun’da bu yıl 40 kilometre ikinci kat asfalt çalışması yapılacak.




Yozgat İl Özel İdare Müdürlüğü tarafından Sorgun’da bu yıl 40 kilometre ikinci kat asfalt çalışması yapılacak.

Sorgun İlçe Özel İdare Müdürü Metin Kayhan, gazetecilere yaptığı açıklamada, 40 kilometrelik ikinci kat asfalt çalışmasının 25 kilometresinin yapıldığını, kalan kısmının ise yıl sonuna kadar tamamlanacağını söyledi.

Kayhan, şu anda Sorgun’u Çekerek ilçesine bağlayan eski Çekerek yolunda genişletme ve asfalt çalışmalarının sürdüğünü belirterek “Eski Çekerek yolu, ilçemizde trafiğin en yoğun yaşandığı yollardan biridir. Bu yolumuzda trafik yoğunluğu ve yolun dar olması nedeniyle sık sık bozulmalar oluyordu. Öncelikle yolu genişlettik ve ardından da ikinci kat asfalt attık. Toplam 10 kilometre uzunluğundaki yolu Samsun yoluna bağladık” dedi.

Kayhan, bu yıl yapılan diğer çalışmalar hakkında da bilgiler vererek şu açıklamalarda bulundu:

“Alcı ile Yudan köyleri arasında 2 kilometre, Emirhan köyü yolunda 3 kilometre, Günyazı köyü yolunda 5 kilometre 1’inci kat, Küçükköhne, Alcı köyleri arasında 10 kilometre, Taşpınar İsafakılı köyleri arasında 3 kilometre 2’inci kat, Karaveli Büyükören köyleri arasında 12 kilometre, Gevrek köyü yolunda 3 kilometre, 2’inci kat asfalt çalışması, Yaycılar Balkaya köyleri arasında ise 4 kilometre altyapı ve 1 kilometre asfalt çalışması yapıldı.”

Şebek ve Gezbel  yollarında çalışmalar

Diğer yandan Sorgun’un Eymir beldesinde bulunan Şebek ve Gezbel mesire yerleri yollarında, genişletme ve asfalt çalışmaları başladı.

Eymir Belediye Başkanı Çetin Mertoğlu, gazetemize yaptığı açıklamada, Şebek ve Gezbel’in özellikle yaz mevsiminde çevre insanının büyük rağbet gösterdiği mesire alanları olduğunu söyledi.

Harika doğa manzarası, buz gibi suları ve tertemiz havasıyla piknikçilerin uğrak yeri konumunda bulunan Şebek ve Gezbel mesire alanlarına giden yollarının çok dar ve stabilize olması nedeniyle tehlike yarattığını ifade eden Mertoğlu “Adalet Bakanımız Sayın Bekir Bozdağ ve milletvekillerimizin gayretleri ile vatandaşlarımıza verdiğimiz sözü yerine getiriyoruz. Her iki mesire alanına giden yolumuzda da genişletme ve yol yapım çalışmaları başladı. İnsanlarımız bundan böyle bu yollardan daha bir güvenle piknik yapmaya gidebilecekler. Ayrıca önümüzdeki günlerde tamamlanacak olan Bekir Bozdağ Taziye ve Kültür Evi’nin hizmete girmesiyle bu yolların önemini daha da artıracak” dedi.

Mertoğlu, bu çalışmalar kapsamında Eymir lisesi ve mezarlığa giden yollarda da genişletme, temel takviye ve asfalt çalışmalarının yapılacağını sözlerine ekledi.



Sorgun Postası



Geri Dön