24 / 04 / 2024

Yozgat’ın çehresi yeni ve görkemli binalarla değişiyor!

Yozgat’ın çehresi yeni ve görkemli binalarla değişiyor!

Yozgat Belediyesi, şehre yeni bir kimlik kazandırmak ve binalarda göz zevkine hitap eden çalışmalara başlarken, yeni yapılan binalarda şehrin çehresini değiştiriyor.



Yozgat Belediyesi tarafından Büyük Sinemanın da bulunduğu iş hanındaki restorasyon ve bina dış cephe giydirme çalışmaları tamamlanma noktasına geldi. Bina yeni bir görünüme kavuşurken, Selçuklu Osmanlı Mimarisinde yapılan valilik binası, İmam Hatip Lisesi ise şehre yeni bir görünüm kazandırdı. Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, şehirde bir kent kimliği oluşturmak için çalışmalara başladıklarını belirterek, “Özellikle tarihi konaklarımıza büyük önem veriyoruz. Restorasyon çalışmaları yapılıyor. Diğer tarafından meydan çevresinde bulunan binalarımıza dış cephe giydirme çalışmalarını başlattık. Büyük Sinemanın bulunduğu binanın dış cephesi tamamlanma noktasına geldi ve çok güzel bir görünüm oluşturdu. Bunu diğer binalarda da yapacağız. Meydana bakan bütün binalarda biz bu çalışmayı uygulayacağız. Vatandaş itiraz etmesi durumunda ise belediye çalışmayı başlatacak, masrafını ise bina sahiplerinden tahsil edecek” dedi.

Sarraflar caddesinde de aynı şekilde bir çalışma yapacaklarını vurgulayan Başkan Arslan, “Yozgat’ta bir bütünlük oluşturmak istiyoruz. Birbirini tamamlayan, göz zevkini bozmayan güzel yapılar oluşturalım istiyoruz. Yeni yapılan kamu binalarımız da bu tür yapılaşmaya bir standart getiriyor. Bizim yeni yapacağımız hal binası da yine aynı şekilde güzel bir bina ve görünüm oluşturacak” diye konuştu.

Meydan ve çevresindeki çalışmaların ardından Sivas Caddesi üzerindeki binalarda da bu uygulamayı yapacaklarını vurgulayan Başkan Arslan, “Yen i bina yapan vatandaşımız kafasına göre dış cephe yapamayacak. Bizim belirlediğimiz dış cepheyi uygulayacak. Yeni yapılara bir standart gelecek” şeklinde konuştu.


Hürriyet


Geri Dön