19 / 04 / 2024

Yozgat'ta mezarlığa taziye evi yapılacak!

Yozgat'ta mezarlığa taziye evi yapılacak!

Yozgat'ta cenaze sahiplerinin taziyeleri daha rahat bir ortamda kabul etmesini sağlamak amacıyla hayırsever işadamı Osman Köksal tarafından yaptırılacak taziye evinin protokolü törenle imzalandı



Yozgat'ta cenaze sahiplerinin taziyeleri daha rahat bir ortamda kabul etmesini sağlamak amacıyla hayırsever işadamı Osman Köksal tarafından yaptırılacak taziye evinin protokolü törenle imzalandı.

700 METREKARE

Yozgat Belediye Meclis Salonu'ndaki 'Sarıtopraklık Mezarlığı Koksallar Taziye Evi' protokolü imza törenine, Belediye Başkanı Yusuf Başer, hayırsever işadamı Osman Koksal, Yozgat Kent Konseyi Başkanı Ali Fuat Fidan ve kent konseyi üyeleri katıldı.

Yaklaşık 700 metrekare alan üzerine yapılacak taziye evinde, yemekhane ve çay ocağı ile taziye kabul salonları da olacağım kaydeden Belediye Başkanı Başer, 'Taziye evlerimiz Selçuklu ve Osmanlı mimarisinde Yozgat konaklarını da anımsatacak bir görünüme sahip olacak. Bu evin yapımını üstlenen işadamımız Osman Köksal'a çok teşekkür ediyorum' diye konuştu.

Taziye evinin yapımım üstlenen işadamı Osman Koksal ise, gittiği birçok ilde bu tür evlerin bulunduğunu belirtti. Koksal, 'Diğer illerde katıldığım cenazelerde taziye evlerini görmüştüm. Bunun Yozgat'ta da uygulanmasını her zaman düşünmüşümdür. Artık yağmurlu ve soğuk günlerde insanlarımız dışarıda kalmayacak.' şeklinde konuştu.
Habertürk/çiğdem YILMAZ


Geri Dön