16 / 04 / 2024

Yozgat'ta tıbbı atık sterilizasyon tesisi kurulacak!

Yozgat'ta tıbbı atık sterilizasyon tesisi kurulacak!

Yozgat Salmanfakılı Köyü, Beşiktepe Mevkii'nde yatırım bedeli işletmeci firma tarafından karşılanması şartıyla, işletmeci tarafından tıbbi atık sterilizasyon tesisi kurdurulacak...



Yozgat İli Katı Atık Bertaraf Tesisleri Birlik Başkanlığı'ndan:

1-) Yozgat Salmanfakılı Köyü, Beşiktepe Mevkii'nde birliğimize kesin tahsisi yapılmış alan içerisinde 99.500 metrekare depolama alanı içerisinden tıbbi atık sterilizasyon tesisi kurulması için tahsis edilecek olan 3.000 metrekare yüzölçümlü alana yatırım bedeli işletmeci firma tarafından karşılanması şartıyla, işletmeci tarafından tıbbi atık sterilizasyon tesisi kurdurulacak ve sağlık kuruluşlarından kaynaklanan tıbbi atıkların toplanması, taşınması, geçici depolanması, sterilizasyon işlemine tabi tutularak, nihai bertaraf alanına taşınarak imha edilmesi işi tesis işletmecilik hakkı 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu'nun 45. maddesine göre açık teklif usulü ile 10 yıllığına yap işlet devret yöntemiyle, sterilizasyon tesisinin yapılması ve tesisin işletiminde steril izasyonu karşılığında sağlık kuruluşlarından elde edeceği brüt gelirden % oranında Yozgat İli Katı Atık Bertaraf Tesisleri Birlik Başkanlığı'na pay verilmesi şartıyla yapılan tesis işletmecilik hakkı ihalesi.

İhalede artırıma konu olacak kısım brüt gelirlerden elde edilecek gelirin % oranın artırılması ile yapılacak olup ihalede artırılacak olan muhammen (tahmini) % oranı, %10 olarak belirlenmiştir. İhalede açık artırıma % 10'dan başlayacaktır.

İhalede verilecek teklifler içinde brüt gelirlerden elde edilecek gelirin en yüksek % oranın verecek katılımcıya ihale bırakılacaktır.

a)  Sterilizasyon Binası,
b)  Sterilizasyon Cihazı,
c)  10 yıllık Tesis işletmeciliği.

2-) Sözleşme süresi 10 (on) yıldır.

3-) Yatırım bedeli işletmeci firma tarafından karşılanacaktır. Tıbbi atıkların toplanması, taşınması ve sterilizasyon yöntemiyle bertaraf edilmesi bedeli 2011 yılı için kg başına belirlenen fiyat merkez il KDV dahil 2,30 TL ve birliğe katılan diğer üyeler KDV dahil 2,60 TL'dır. Ancak her yıl tıbbi atıkların kg başına bertaraf edilmesi bedelini il Mahalli çevre Kurulu belirleyecektir.
On yıllık işletme bedeli üzerinden % 3'ü geçici teminat, % 6'sı kesin teminat bedeli alınacak olup geçici teminatı bedeli 27.190,80 TL'dir.

4-) ihale 30.03.2011 tarih ve saat 14.00'da Yozgat Belediye Başkanlığı Toplantı Salonu'nda 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu'nun 45. maddesine göre açık teklif usulü ile 10 yıllığına yap işlet devret yöntemiyle yapılacaktır.

5-) İhale şartname bedeli 750,00 TL'dir ve şartname ile ekleri Yozgat İli Katı Atık Birlik Başkanlığından temin edilebilir. şžartname bedeline ait banka dekontunun ihale dosyasına konulması zorundadır.

6-) İhaleye katılacaklardan istenilecek belgeler;

A)  Kanuni ikametgah sahibi olmaları ve Tebligat için adres beyanı, ikametgah belgesi ihale dosyasına konulması zorunludur. İkametgah belgesi muhtarlıktan veya nüfus müdürlüğünden alınacaktır.

B)  Yabancı katılımcılar için, Türkiye'de tebligat için adres göstermesi ve tebligat için gösterilen adresin belgesinin ihale dosyasına konulması zorunludur.

C)  Ticaret ve/veya sanayi odası belgesi vermesi;
a)  Gerçek kişi olması halinde ilgisine göre ticaret, sanayi odası veya esnaf ve sanatkar siciline kayıtlı olduğunu gösterir belge,
b)  Tüzel kişi olması halinde, tüzel kişiliğin idare merkezinin bulunduğu yer mahkemesinden veya siciline kayıtlı bulunduğu ticaret ve sanayi odasından veya benzeri bir makamdan, ihalenin yapıldığı yıl içinde alınmış, tüzel kişiliği siciline kayıtlı olduğuna dair belge, (Türkiye'de şubesi bulunmayan yabancı tüzel kişiliğin belgelerinin, bu tüzel kişiliğin bulunduğu ülkedeki Türk Konsolosluğunca veya Türkiye Dışişleri Bakanlığı'nca onaylanmış olması gerekir.)
c)  Ortak girişim olması halinde ortak girişimi oluşturan gerçek veya tüzel kişilerin her birinin (a)ve (b)'deki esaslara göre temin edecekleri belge.

D)  İmza sirkülerini vermesi,
a)  Gerçek kişi olması halinde noter tasdikli imza sirküleri,
b)  Tüzel kişi olması halinde, tüzel kişiliğin noter tasdikli imza sirküleri (Türkiye'de şubesi bulunmayan yabancı tüzel kişiliğin sirkülerinin bu tüzel kişiliğin bulunduğu ülkedeki Türk Konsolosluğu'nca veya Türkiye Dışişleri Bakanlığı'nca onaylanmış olması gerekir.),
c)  Ortak girişim olması halinde, ortak girişimi oluşturan gerçek kişi veya tüzel kişilerin her birinin (a) ve (b) fıkralarındaki esaslara göre temin edecekleri belge,
d)  Tüzel kişi veya ortak girişim olması halinde, tüzel kişi veya ortak girişim adına ihaleye katılmaya teklif vermeye yetkili olduğuna dair yetki belgesini ihale dosyasına konulması zorunludur. (Yetkili olduğunu gösteren ticari sicil gazetesi, şirketlerde yetki dağılımı, temsil etme yetkisi, ortaklık dağılımı gibi belgelerin aslı veya noter tasdikli sureti ihale dosyasına konulması zorunludur.)

E)  İstekliler adına vekaleten iştirak ediyor ise, istekli adına teklifte bulunacak kimselerin vekaletnameleri ile vekaleten iştirak edenin noter tasdikli imza sirküleri vermesi. (Türkiye'de şubesi bulunmayan yabancı tüzel kişiliğin belgelerinin, bu tüzel kişiliğin bulunduğu ülkedeki Türk Konsolosluğu'nca veya Türkiye
Dışişleri Bakanlığı'nca onaylanmış olması gerekir.)
a)  Ticaret ve/veya sanayi odası belgesini,
b)  İstekli şirket ise belgelerini,
c)  Ortak girişim olması halinde, noter tasdikli ortak girişim beyannamesi ile ortaklarca imzalı ortaklık sözleşmesini,
d)  Türkiye'nin veya kendi ülkesinin mevzuat hükümleri uyarınca kesinleşmiş sosyal güvenlik prim borcu olmadığına dair 2011 yılı içerisinde alınacak belge (aslını idareye ibraz ederek 'aslı idarece görülmüştür' kaşesi vurdurması şartıyla sureti),
e)  Türkiye'nin veya kendi ülkesinin mevzuat hükümleri uyarınca kesinleşmiş vergi borcu olmadığına dair 2011 yılı içerisinde alınacak belge (aslını idareye ibraz ederek 'aslı idarece görülmüştür' kaşesi vurdurması şartıyla sureti),
f)  Yapı araçlarını bulunduracağına dair yüklenici taahhütnamesi,
g)  Teknik personeli bulunduracağına dair yüklenici taahhütnamesi,
h) Tıbbi atık taşıma veya işletme lisansına sahip olması veya bu lisansı sözleşme tarihinden itibaren 90 gün içerisinde temin edeceğine dair taahhütname ver ¬mesi zorunludur. Yüklenici tıbbi atık taşıma veya işletme lisansını sözleşme tarihinden itibaren 90 gün içerisinde idareye ibraz edemediği taktirde o tarihe kadar yaptığı yatırımlardan hiçbir ödeme talep etmeksizin sözleşmesi fesih edilerek teminatı irad kaydedilecektir.
i) Bu şartnamenin 6/C maddesinde yazılı miktarda geçici teminat vermesi gerekir.

F)  Yüklenicinin iş ortaklığı olması halinde, iş ortaklığı beyannamesi (standart form KİK030.0/D) ibraz edilmek zorundadır,
a) İstekliler, istenilen belgenin aslı yerine ihaleden önce idarenin yetkili personeli tarafından 'aslı idarece görülmüştür' veya bu anlama gelecek şerh düşülen ve aslı kendilerine iade edilen belgelerin suretlerini de tekliflerine ekleyebilirler.


İclal Süzgün/Emlakkulisi.com

Geri Dön