26 / 04 / 2024

Yozgat'taki tarihi hamam restore edildi!

Yozgat'taki tarihi hamam restore edildi!

Yozgat'ın Sarıkaya ilçesinde yer alan tarhihi hamam restor edildi. Roma medeniyetinden günümüze kalan hamamın Dünya Kültür Miras Listesi'ne girmesi için UNESCO'ya başvuruldu.



Yapıldığı günden beri içinde sıcak suyu bulunan yapılardan biri de Yozgat'ın Sarıkaya ilçesinde. Bir diğeri de İngiltere'de bulunmakta. Fakat İngiltere'deki hamam her yıl 1 milyona yakın turist çekerken Yozgat'taki hamam için henüz yeni yeni turizme kazandırma çalışmaları başladı.


İçerisindeki sütunlarda boğa ve yılan figürleri olan hamamın en eski termal tedavi merkezlerinden biri olduğu düşünülüyor.


Sarıkaya Belediyesi, Roma medeniyetinden günümüze kalan hamamın Dünya Kültür Miras Listesi'ne girmesi için UNESCO'ya başvuruda bulundu.


Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine göre gezip görülmesi gereken yerler sıralamasında Sarıkaya Roma Hamamı öncelikli yerler arasında yer alıyor.


Hamamın içerisinde 48 derece doğal termal su bulunduğuna dikkati çekilirken, suyun çeşitli üniversite raporlarına göre bir çok hastalığa iyi geldiği de bilimsel olarak ispatlandı.


Şu anki yapının arkasında iki tane daha havuzumuz olduğu düşünülüyor.



Sabah


Geri Dön