26 / 04 / 2024

Ytong Çatalca ve Bilecik'te arttıracağı kapasitesiyle dünyanın en büyüğü olacak!

Ytong Çatalca ve Bilecik'te arttıracağı kapasitesiyle dünyanın en büyüğü olacak!

Türk Ytong dünya liderliği yolunda ilerliyor "Dünyanın İlk Yeşil Ytong Fabrikası' olarak üretime başlayacak Çatalca tesisi ve Bilecik fabrikasında gerçekleştirilen kapasite artışı sonrası şirketin yıllık üretimi 2 milyon 800 bin metreküpe ulaşacak.




Ciroda yüzde 15 büyüme hedefi 2013 yılını yüzde 13 büyüme ile kapattıklarını ifade eden Hinginar, 2014 yılı için yüzde 15'lik bir artış hedeflediklerini söyledi. Ar-Ge çalışmaları ve yeni ürünleri ile sektöre yön verdiklerinin altım çizen Hinginar, şu bilgüeri aktardı: "Dünyada ve Türkiye'de sadece Ytong tarafından üretilen tamamen mineral esaslı, çevre dostu ve yanmaz yalıtım malzemesi Ytong Isı Yalıtım Plağı'nı buna en iyi örnek olarak gösterebiliriz. Bir inovasyon ürünü olarak yalıtım sektörüne sunduğumuz yalıtım plağı ideal yalıtım şartlarını sağlaması nedeniyle büyük ilgi görüyor. Sürdürülebilir yapılaşma, enerji verimliliği ve yangın güvenliği gibi konularda tüm beklentilere yanıt verebilen Ytong Isı Yalıtım Plağı'nın üretim kapasitesi Çatalca yatırımı ile beşe katlanacak. Bu kapasiteyle yapılarda, yılda bir milyon metrekare mantolamaya alternatif yanmaz bir ısı yalıtım plağı ile ısı yalıtımına imza atacağız. Tamamen mineral esaslı, çevre dostu ve 'Al sınıfı yanmaz' bir malzeme olması, ürünü diğer yalıtım levhaları arasından öne çıkarıyor." Ytong'un enerji tasarrufu, depreme dayanıklılık ve yangın güvenliği gibi alanlardaki inovatif özellikleri sayesinde yapılarda konfor, güven ve ekonomik bir yaşam sunduğunu belirten Fethi Hinginar, Türk Ytong'un üretime başladığı 1965 yılından bu güne kadar 23 milyon metreküp malzemeyle yaklaşık 1 milyon 700 bin adet ısı yalıtımlı konut inşa ettiklerinin altını çizdi. 


Hinginar, "Ytong ile yapılan konutlarda 50 yıl boyunca 10 milyar doları aşkın enerji tasarrufu sağlayarak, ülke ekonomisine önemli katkıda bulunduk. Kurulduğu günden bu yana üretim kapasitesini ve satışlarını 40 kat artıran, Türkiye'de pazar payıyla sektörünün lideri olan Türk Ytong, Avrupa'nın ikinci büyük üreticisi konumuna ulaşmış durumda. Geliştirdiğimiz yeni ürünler, fabrikalarımızdaki kapasite artışları ve yeni yatırımlarla, 50 yıldır olduğu gibi sektöre sadece Türkiye'de değil tüm dünyada liderlik etmeye devam edeceğiz" dedi. 


Gaz beton üretiminin Türkiye'deki lider kuruluşu Türk Ytong, Çatalca'da inşaatı süren yeni fabrikası ve Büecik tesisinde gerçekleştireceği kapasite artışı ile dünyanın en büyük Ytong üreticisi olacak. 30 müyon euro yatırımla gelecek yıl haziranda üretime başlayacak Çatalca fabrikası, aynı zamanda 'Dünyanın İlk Yeşil Ytong Tesisi' unvanını alacak. Türkiye'deki beş fabrikada halen iki milyon metreküp düzeyinde bulunan yülık Ytong üretimi de her iki tesisin tamamlanmasıyla 2 müyon 800 bin metreküpe ulaşacak. Avrupa'nın ikinci büyük, Türkiye'nin ise yüzde 60 pazar payı üe en büyük gaz beton üreticisi Türk Ytong, devreye girecek yeni yatırımları üe kapasitesini yüzde 40 artıracak. Türk Ytong Yönetim Kurulu Başkanı Fethi Hinginar, Büecik fabrikasının dünyanın en modern Ytong üretim tesisi olduğunu belirterek, "Çatalca bunun da ötesine geçecek" dedi. 


Projenin, İngiliz yeşil  bina değerlendirme metodu BREEAM ile sertifikalandırılacağını kaydeden Hinginar, yıllık 400 bin metreküp üretim kapasitesine sahip olacak Çatalca fabrikasında ayrıca, yüda bir müyon metreküp Ytong Isı Yalıtım Plağı üreteceğini söyledi. Hinginar, binalardaki duvar dışı beton bölümlerin yalıtımı için geliştirüen bu ürünün, benzer yalıtım malzemelerine göre yüzde 65 daha hafif olduğunu belirtti. Türkiye'de yapı malzemeleri talebinin en yoğun olduğu bölgelerin başında Marmara'nın geldiğini vurgulayan Fethi Hinginar, kentsel dönüşüm projeleri ve büyük inşaat projelerinin yarattığı talep dolayısıyla yeni yatırımı bu bölgeye yaptıklarını, Karadeniz Bölgesi'ne yönelik planladıkları Trabzon yatırımını ise ertelediklerini kaydetti. Kentsel dönüşümü sadece 'depreme dayanıklı' bina olarak görmenin doğru olmadığını da ifade eden Hinginar, çevre dostu yapı anlayışının yanı sıra, 'kent kimliği' oluşturulmasının da önemine vurgu yaptı. Hinginar, Türk Ytong'un bu amaçla 'Mimari Fikir Yarışması' açtığını, 'Kültürel Süreklüik Aracı Olarak Mimarlık' konulu yarışma üe mimarları ve kent tasarımcılarını dönüşüm sürecinde, bugünün mimarlık ve kent ortamına eleştirel bir bakış geliştirmeye davet ettiklerini söyledi. 


Dünyada enerji verimliliği uygulamalarının son yıllarda büyük hız kazandığına işaret eden Fethi Hinginar, Avrupa Birliği'nin 2019 yılından itibaren binalarda 'sıfıra yakın' enerji ihtiyacı duyan yapı standardını zorunlu hale getireceğini, Türkiye'nin de enerji ithalatına büyük bir fatura ödeyen ülke olarak ısı yalıtım üe enerji tasarrufuna daha fazla önem vermesi gerektiğini söyledi. 


"Yılda 12 milyar dolar tasarruf edebiliriz' Fethi Hinginar, Türkiye'de ısınma amaçlı yıllık enerji maliyetinin 60 milyar dolar düzeyinde bulunduğuna da dikkat çekerek, "Nitelikli ısı. yalıtım malzemesi kullanımı ile minimum yüzde 20 enerji tasarrufu sağlayabiliriz.. Bu da yılda 12 milyar dolarlık tasarruf anlamına gelir" dedi. 


Dünya 


Geri Dön