23 / 04 / 2024

Ytong, Kocaeli'de fabrika kuracak!

Ytong, Kocaeli'de fabrika kuracak!

52 yıldır yapı malzemesi sektöründe bulunan Türk Ytong'un Genel Müdürü Gökhan Erel, 5 yıl içerisinde yaklaşık 200 kişiyi istihdam edebilecek kapasitede fabrika kurmayı planladıklarını duyurdu



52 yıldır yapı malzemesi sektöründe faaliyet gösteren Türk Ytong firması dün Yelken Kulübü'nde yerel basın temsilcileriyle bir araya geldi. Toplantıya, Türk Ytong Genel Müdürü Gökhan Erel, Genel Müdür Yardımcısı Tolga Öztoprak ve Danışman Nuri Ertokat katılım gösterdi. Toplantıda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Genel Müdür Erel, "Kocaeli'ye yatırım yapacak mısınız?" şeklindeki soruya olumlu yanıt verdi. 


Erel, 5 yıl içerisinde yaklaşık 200 kişiyi istihdam edebilecek kapasitede bir fabrika kurmayı planladıklarını duyurdu ve "Kocaeli'de en geç 5 yıl içinde fabrika kurmayı düşünüyoruz. Organize sanayi bölgelerini tarıyoruz. Gebze bölgesi sanayiye doydu. Diğer bölgelere bakıyoruz. 200 kişiye istihdam olanağı sağlayacağız" dedi. 


EN BÜYÜĞÜ OLACAĞIZ


Kalite ve satış oranlar olarak yalnızca Türkiye'de değil Avrupa'da da birinci olacaklarını belirten Erel, "Türkiye'de böyle bir malzemeyi üretmek ve sunmaktan dolayı mutlu ve gururluyuz. Ytong; içinde milyonlarca hava kabarcıklı olan yapım elementidir. Isı yalıtımı elde etmiş oluyoruz. Ürünümüz yanmayan alev almaz gaz çıkartmaz özelliğe sahip. Kısa zamanda Avrupa'nın en büyük fabrikası haline geleceğiz. 51 yıl önce bakanlar kurulu kararıyla kuruduk. 1 milyon 900 metre küp satış ile Avrupa birincisiyiz. Bilecik Fabrikası'nm kapasitesini arttıracağız. Çatalca'da fabrika açacağız" ifadelerine yer verdi. 


DEPREM VURGUSU


Kocaeli'nin deprem bölgesi olduğunu hatırlatan Erel, depremden sonra Ytong'un önem kazandığını söyledi ve devam etti: "Kocaeli'de 1999 depremi sonrası Ytong olarak üniversite hocaları ve Alman Ytong Ar-Ge üyeleriyle gözlem birimi oluşturduk. Deprem bölgelerini gezdik. 


İTÜ rapor yayınladı. Bu raporda; 'Binanın deprem yüküne yatay kuvvetler doğrudan etkiler ve 'Bina ağırsa çok hasar alır, hafıfse az hasar alır' şeklinde ifadeler yer aldı. Bu rapor ayrıca 'Yapılarınızı hafif malzemelerle inşa edin' deniyor. Ytong olarak, Kocaeli'de depreme dayanıklı hafif yapılar oluşturacağız." 



Kocaeli Manşet




Geri Dön