25 / 04 / 2024

Yücel Bayram: Adana'nın sıkıntısı çarpık kentleşme!

Yücel Bayram: Adana'nın sıkıntısı çarpık kentleşme!

MHP Yüreğir İlçe Belediye Başkan Adayı Yücel Bayram, "Adana'nın diğer sıkıntılarından bir tanesi de çarpık kentleşmedir. Allah izin verirse biz Büyükşehir'de Hüseyin Sözlü ile beraber, Adana'da yeni imarlar açmayacağız."dedi



MHP Yüreğir Belediye Başkan Adayı Yücel Bayram, Güney Yüreğir Sulama Birliği üyeleri ve muhtarlar ile bir araya gelmeye devam ediyor. Milliyetçi Hareket Partisi Yüreğir İlçe Belediye Başkan Adayı Yücel Bayram'ı, üyeleri ve muhtarları ile bir araya getiren Birlik, Bayram'ın projeleri ve yapacağı icraatlar hakkında bilgi aldı. Toplantıya Yüreğir Belediye Başkan Adayı Yücel Bayram ve meclis üyeleri Salih Gökçe, Murat Cevheri Bucak, Tahıl Üreticileri Birliği Başkanı Nur Özkan, Güney Yüreğir Sulama Birliği Başkanı İhsan Oğuz Beyarslan ve yardımcısı Fırat Özkan ile muhtarlar katıldı. 

İstişare toplantısına konuşmacı olarak katılan Milliyetçi Hareket Partisi Yüreğir İlçe Belediye Başkan Adayı Yücel Bayram, projelerini açıklarken, Adana'nın her dönem biraz daha geriye gittiğine vurgu yaptı. 

Bayram, şöyle devam etti: "Adana'da hiçbir zaman bir mutabakat sağlanamadı. Milletvekilleri, Bürokratlar, Belediye Başkanları ve şehrin önde gelenleri, hiçbir zaman bir araya gelemediler. Belediyeler, sivil toplum kuruluşlarını hiçbir zaman dinlemediler, muhatap almadılar. Bugün bakın,  Adana  hariç çevre iller teşvik aldı, Adana almadı. Araştırmak lazım. İskenderun dahi teşvik kapsamına girecek ama Adana hala teşvik kapsamına girmedi. Tarım olarak baktığımızda, en çok tarım yapılabilen alan Yüreğir'de. O nedenle, köylere daha hızlı ve zamanında hizmet ulaştırabilmek için, kapatılan belde belediyelerini Yüreğir Belediyesi olarak destekleyeceğiz. Tabii ki; Tarımda, belediye olarak tek başımıza çiftçimizi mutlu edemeyiz. Burada mutlaka devlet desteği de olmalıdır. Adana'nın en büyük sıkıntısı, Adana'nın bir abisi olmayışıdır. Bakın diğer illere, mutlaka bir abisi vardır. 


Adana'nın diğer sıkıntılarından bir tanesi de çarpık kentleşmedir. 

Allah izin verirse biz Büyükşehir'de Hüseyin Sözlü ile beraber, Adana'da yeni imarlar açmayacağız. Örneğin; Yüreğir'de köylerle beraber 105 mahalle var. Biz geldiğimizde bu sayı 106 olmayacaktır. Ancak, biz yeni tarım alanlarını işgal etmeyeceğiz, imara açmayacağız. Çarpık kentleşmenin olduğu yerde yeni rantlara izin vermeyeceğiz. 

Şeffaf, halka hizmet eksenli kentsel dönüşümler ile Yüreğir'i yeniden inşa edeceğiz. Ben mobilya sektöründe bir üreticiyim. Sizler de tarım sektöründe birer üreticisiniz. İnsanlar ürettiği ürünü ihraç edemediği süreci kazanamaz, büyüyemez. Onun için ürettiğimizi ihraç etmeliyiz. Seçildiğim zaman, siz sulama birlikleri ve muhtarlar için ne gerekiyorsa yapmaya hazırım. Ben Yüreğir'i sizlerle yönetmeye talibim. Bu yüzden desteklerinizi bekliyorum." Milliyetçi Hareket Partisi Yüreğir İlçe Belediye Başkan Adayı Yücel Bayram, konuşmasının ardından soruları cevapladı. Tahıl üreticiler Birliği Başkanı Nur Özkan'ın; "Ben Seyhan'da oturuyorum ancak arazilerim Yüreğir'de. Yerel Yönetimler tarım arazilerinde vergi almaktadırlar. Biz vergi mükellefiyiz. Ayrıca, tarım alanlarında vergi vermemiz haksızlık değil mi? Siz Başkan seçildiğinizde köy yolları ile ilgili bir çalışmanız olacak mı?" şeklindeki sorusuna kapsamlı bir cevap verdi. 


Yücel Bayram;" Vergi konusu, yerel yönetimler ile alakalı bir durum değil. Keşke bu konuda elimden bir şeyler gelse fakat bu konu Bakanlık ile alakalı. Biz İnşallah, Büyükşehir'de de Hüseyin Sözlü ile birlikte görev başına geldiğimiz zaman, Yüreğir'deki köy yollarının sorumluluğunu ben alacağım ve yapılmadık köy yolu kalmayacak. Bugüne kadar Adana trafiği ciddi anlamda masaya yatırılmalıydı. 

Biz seçildiğimizde, yeni bulvarlar yapıp, ara arterler açmak için Yüreğir'de yatırıma teşvik edeceğiz. Ben kentsel dönüşümü de asla TOKİ'yle yapmayacağım. Müteahhitlerle mülk sahiplerini bir araya getirip, 'Alan memnun, satan memnun' şeklinde kentsel dönüşümü yapacağım" dedi. Milliyetçi Hareket Partisi Yüreğir İlçe Belediye Başkan Adayı Yücel Bayram, programın ardından üyeler ve muhtarların tebriklerini şahsi olarak kabul etti. Gördüğü ilgiden memnun olan Başkan Adayı, üyeler ve muhtarlara çalışmalarında başarılar diledikten sonra, sonraki programına katılmak için birlikten ayrıldı. 


Adana Çukurova Barış


Geri Dön