18 / 04 / 2024

Yücesoy Mühendislik projelerinde kira garantisi sunuyor!

Yücesoy Mühendislik projelerinde kira garantisi sunuyor!

1989'da kurulan ve birçok önemli taahhüt işinde imzası bulunan Yücesoy Mühendislik, 1 11 konut tipinin dışında İzmir'de ses getiren çeşitli projelerde de yerini almış durumda.



1989'da kurulan ve birçok önemli taahhüt işinde imzası bulunan Yücesoy Mühendislik, 1 11 konut tipinin dışında İzmir'de ses getiren çeşitli projelerde de yerini almış durumda. Devam eden projelerinin yanında bugünlerde Yücesoy Mühendislik, yine öğrencileri ve yatırımcıları yakından ilgilendiren bir projeyi hayata geçirdi. 


KİRA GARANTİSİ SUNUYOR 

Seyrek'te, Yücesoy Mühendislik ve Şişman Yapı iştirakiyle başlayan Studiocity'de 750 konutun olduğunu anlatan Yücesoy, bu projenin de hedef kitlesinin üniversite öğrencileri olduğunu belirterek. şöyle devam etti: "Bu projenin ilk iki etabında 156 daire vardı. Bunun satışına haziranda başladık ve şu anda tamamı bitmiş durumDÜNE kadar hayatımızda pek olmayan bir konut tipiydi İti... 

Ama gençlerin tek başına yaşama isteği ve üniversiteli öğrenci sayısının her geçen gün artmasıyla sektörün bir anda gündemine oturdu. Önce İstanbul'da başlayan bu akımı, 2007 de İzmirli iş insanı Yücesoy Mühendislik Yönetim Kurulu Başkanı Cem Yücesoy da fark eder. Ve izmir Buca ela öğrenciler için 1 + 1 konut yapmak için şirketin kurucusu inşaat mühendisi babası Cemal Yücesoy'a gider. Babanın, "Öğrenciye ev mi satacağız? 

Öğrencide para mı var?" şeklinde bir yaklaşımı olur. Ama Cem Yücesoy, babasını ikna eder ve 2008 de ilk yaptıkları 1 + 1 dairelerin tamamını bir gecede satar. 


SADECE BUCA'DA 10 BİN 

"Tabii bunları öğrenciler almadı" diyen Cem Yücesoy, o süreci şöyle anlattı: "Bu tip konutları yatırımcılar aldı ve öğrencilere kiraya verdi. 

İyi bir yatırım enstrümanı oldu. 2008-2012 arasında Buca'da çoğunluğu 1 +1 olmak üzere 550 konut ürettik. İzmirli müteahhitler, 'Bu iş tutmaz. Kim alır bu kadar küçük evi?' diye tavır takındılar. O yıllarda daha geniş evler modaydı. Ama bizim yaptığımız konutların bir gecede satılması ve büyümemizi görenler 2009'daıı sonra büyük konutları bırakıp 1 +1 daireli projelere yöneldiler. Bugün Buca'da 10 da. Ağustosta tamamlanacak olan projenin bu kadar yoğun ilgi görmesinin nedeni ise kira garantisi vermemiz. 

Daha önce Buca'da uyguladığımız öğrenci vurdu modelini bu projede de uygulayacağız. 156 müşterimize 4 yıl süreyle kira garantisi sunuyoruz. 

Kiracısı olacağımız bu konutlarda yatırımcı müşterimize 500 ile 700 lira arasında kira taahhüt ediyoruz. Şimdi de bu projede 165 konutun yer aldığı üçüncü etaba başladık. 

Burada öğrencilerin yanı sıra akademisyenlerin de oturabileceği bir konut tipi ortaya koyduk. Öğrenci ve akademisyenlerin dışında farklı kesimlerin de yaşayabileceği bir kent yaratmak istiyoruz. 

Hedefimiz bu bölgede 3 bin konut yapmak. Seyrek gelecek vaat eden bir bölge. Buraya inanıyoruz. Düzenli bir yapılaşmayla yüksek yapıların yer almadığı bir kent kuracağız." 


Mete Tamer Omur-Hürriyet Ege


Geri Dön