26 / 04 / 2024

Yüksek Mühendis Çelebioğlu: Eyüp'te rantsal dönüşüme izin vermeyeceğiz!

Yüksek Mühendis Çelebioğlu: Eyüp'te rantsal dönüşüme izin vermeyeceğiz!

Yüksek Mühendis Hüseyin Selami Çelebioğlu, Eyüp Belediye Başkan Aday Adayı olduğunu açıkladı. Eyüp için yapacaklarından bahseden Çelebioğlu, Eyüp’te, ‘kentsel dönüşümün’, ‘rantsal dönüşüm’ olmasına izin vermeyeceklerini söyledi...




Yüksek Mühendis Hüseyin Selami Çelebioğlu konuşmasına şöyle devam etti:


“Modern Türkiye’nin, yeni ve güçlü vizyonu, sakin gücü, Cumhuriyet Halk Partisi genel başkanı saygıdeğer Kemal Kılıçdaroğlu’nun alenen yaptığı davet üzerine halkımıza hizmet etmek, ülkemiz sorunlarına, Eyüp’ün sorunlarına Çağdaş Ve Kalıcı Çözümler İçin katkılar sunma Hedefi ile Cumhuriyet Halk Partisi Saflarında Ülkeme Hizmet edebilmek üzere aranıza katıldım. Eyüp’te eğitimden sağlığa uzanan, doğumdan ölüme kadar tüm Eyüplülere dokunan ve kent aidiyeti yaratan projeleri hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Eyüp’ün sahip olduğu değer ve zenginliklere yoğunlaşarak, bir kent kimliği yaratmak ve  aidiyet duygusu ile yurttaşlarımızın  Eyüp’e güçlü bir şekilde bağlanmasını hedefliyoruz. Sosyal Demokrat bir belediye olarak, insan odaklı çalışmaları çocuk ve genç, kadın, yaşlı, kültür, eğitim ve sağlık temellerinde ele alıp, Eyüp’te daha fazla güler yüzlü insanın olduğu, bütün yurttaşlarımızın mutluluk iksirinin hazzını alabilmek için Eyüp’e gelmek isteyeceği bir yaşam ortaya koymayı hedefliyoruz. Biliyorum ki, başkanlık makamı hizmet makamıdır.  Eyüp halkına hizmet etmeye talip oluyorum. Bunun yüklediği sorumluluğu biliyorum ve bu makamı Halkçı bir başkan olarak tüm Eyüp halkı ile birlikte halkçı bir belediye oluşturarak yönetmeyi hedefliyorum. Kadınlarımızın daha fazla söz sahibi olduğu ve hayatlarını daha fazla kolaylaştıracak çözümler sunan bir belediyecilik anlayışıyla Eyüp Belediyesini yönetmeyi hedefliyorum. Eyüp’ün tarihsel dokusuna ve manevi iklimine sahip çıkacağız. Demokrasi kültürünü özümsemiş bir anlayışla aydınlık yüzlü insanların yaşadığı, kendi kendine yetebilen ve eğitimden sağlığa yeniden yapılanan bir EYÜP hedefliyoruz. Eyüplü çocuklarımızın akranı yurttaşlarımızla daha fazla rekabet edebilir, güçlü referanslı eğitim alabileceği ve sporun her alanında gelişebileceği bir Eyüp hedefliyoruz. Kentsel dönüşümün, rantsal dönüşüm olmasına izin vermeden,  tüm Eyüplü yurttaşlarımızın haklarını hukuklarını koruyarak, yerinde dönüşüm önerileri ile Eyüp’ü daha modern ve güçlü bir kent haline getirmeyi hedefliyoruz” dedi.


Bizim ötekimiz yok…


Yüksek Mühendis Hüseyin Selami Çelebioğlu, konuşmasına şöyle devam etti:


“‘Sorunlar paylaşıldıkça azalır’ felsefesi ile ihtiyaç sahibi Eyüplülere, bireysel ve geçici çözümler değil, tüm aileyi içine alan ve sürekliliği olan çözümler üretmeyi hedefliyoruz.


Sosyal Demokrat belediyecilik anlayışının özünde bulunan ‘önce insan’ felsefesinin önümüzdeki beş yılsonunda tüm Eyüplülerin daha fazla gülen, hayatına güvenle bakabilen, yaşamaktan keyif alan, çözümün parçası olan bireyler olarak bize bir beş yıllık daha hizmet şansı tanıyacağına inanıyorum. Ben ve çalışma arkadaşlarım göreve başlamadan önce açık bir şekilde MAL bildiriminde bulunarak, görev süremiz bitiminde de bunu şeffaf bir şekilde ortaya koyacağız. Bizim anladığımız belediyecilik anlayışı halka vermekten, halk ile paylaşmaktan, sorunlara kalıcı çözümler bulmaktan yanadır. Hak’tan aldığımız güçle, insanımıza hizmet etmenin mutluluğu ve ayrıcalığını tüm Eyüp halkı ile birlikte yaşamak istiyoruz. Bizim ötekimiz yok. Yaşadığımız kentin tüm unsurları ile bütünleşerek güçlü bir Eyüp ailesi oluşturmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.


 


 


Geri Dön