25 / 04 / 2024

Yüksek Mühendis Mimar Alp Malik Evrenol vefat etti!

Yüksek Mühendis Mimar Alp Malik Evrenol vefat etti!

Yüksek Mühendis Mimar Alp Malik Evrenol hayatını kaybetti. Yüksek Mimar Mehpare Evrenol'un eşi olan Alp Malik Evrenol'un cenazesi, 02 Temmuz 2012 Pazartesi günü toprağa verilecek. Evrenol'un vefatı, konut sektörünü üzüntüye boğdu



Yüksek Mimar Mehpare Evrenol'un eşi Yüksek Mühendis Mimar Alp Malik Evrenol vefat etti. Evrenol'un cenazesi, 02 Temmuz 2012 Pazartesi günü Teşvikiye Camii'nde kılınacak öğlen namazına müteakiben Karacaahmet Mezarlığı'nda defnedilecek. 

Evrenol'un vefatı üzerine bir ilan yayınlayan Sinpaş Grubu, "Çok uzun yıllardır mesaimizi paylaştığımız değerli meslek insanı, Yüksek Mimar Mehpare Evrenol Hanımefendi'nin muhterem eşi Yüksek Mimar Mühendis Alp Malik Evrenol Beyefendi'nin vefatını teessürle öğrendik. Merhuma Allah'tan rahmet, yakınlarına Cenab-ı Hakk'tan sabr-ı cemil niyaz ediyoruz" ifadelerine yer verdi. 

Ottoman Gayrimenkul Yatırımları İnşaat ve Tic. A.Ş, KAT Turizm Gayrimenkul Yatırımları ve İşletme Ticaret A.Ş. ve SAF Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından yayınlanan başsağlığı ilanlarında da şu cümlelere yer verildi:

"Değerli mesai arkadaşımız Yüksek Mimar Mehpare Evrenol Hanımefendi'nin muhterem eşi Yüksek Mühendis Mimar Alp Malik Evrenol Beyefendi'nin vefatını derin üzüntüyle öğrendik. Merhuma Allah'tan rahmet. ailesine ve sevenlerine sabır ve başsağlığı dileriz". 

Alp Malik Evrenol kimdir?

Ankara'da dünyaya gelen Alp Evrenol Robert Kolejinde liseyi bitirdikten sonra, aynı kurumun İnşaat

Mühendisliği bölümünde yüksek öğrenimine başladı. İkinci yıl Stuttgart Teknik Üniversitesi'ne

geçerek buradan 1969 yılında Yüksek Mühendis Mimar olarak mezun oldu. Stuttgart Üniversitesi Mimari Teorisi Fakültesinde bir süre yardımcı asistanlık yapan Evrenol, deneyse planlama kürsüsünde Prof. Dr. Juergen Joedicke ile "Estetiğin Mantığı" konusunda araştırmalar yaptı. Esslingen Yerleşim Bölgesi Yarışması'nda başarılı olan katılımının apartmanlar bölümü uygulamaya konuldu. Doç. Dr. Höffler ve Dr. Kandell ile deneysel Nürnberg Gesamptschule projesinde hazırlayıcı, yönlendirici ve değerlendirici olarak Nürnberg Eyalet Hükümetine danışmanlık yaptı. Stuttgart Üniversitesi tasarım kürsüsü profesörü Prof. Hans Gutbord ile Suudi Arabistan Mekke şehrinde Mekke Otel ve Konferans Merkezi Projesi üzerinde resident arthitect ve kontrol amiri olarak görev yaptı. 1979 - 1990 yılları arasında Mimarlar A.Ş şirket ortağı ve proje yöneticisi olarak çalıştı. 1990 yılından beri kurucusu olduğu Workshop  Mimarlar Ltd. Şti. 'nde Mimari proje yöneticisi olarak çalışmaktaydı.


Geri Dön