23 / 04 / 2024

Yüksekova'da kardeşlik köprüsü inşa edildi!

Yüksekova'da kardeşlik köprüsü inşa edildi!

Yüksekova'da kardeşlik köprüsü inşa edildi. Gazi Üniversitesi öğrencileri tarafından başlatılan "Yeşeren Umutlar" Kampanyası kapsamında toplanan kırtasiye malzemeleri ve kitaplar, Yüksekova'nın Kamışlı köyünde okuyan öğrencilere umut oldu.



Gazi Üniversitesi öğrencileri tarafından başlatılan "Yeşeren Umutlar" Kampanyası kapsamında toplanan kırtasiye malzemeleri ve kitaplar, Yüksekova'nın Kamışlı köyünde okuyan öğrencilere umut oldu.


Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Kamışlı köyündeki Kamışlı İlkokulunda görev yapan öğretmenlerle iletişime geçen Gazi Üniversitesi öğrencileri, kısa süre önce okulda oluşturulan kütüphanenin raflarının boş olduğunu öğrenince "Yeşeren Umutlar" adlı kampanya başlattı.


Yüzlerce üniversite öğrencisinin seferber olduğu kampanya kapsamında bir ay gibi kısa sürede yaklaşık bin kitap ve çok miktarda kırtasiye malzemesi toplandı.


Proje kapsamında, üniversitedeki "Çocuklar Hep Gülsün", "Kitap Bankosu" ve "Bordo Mavi Eğitim" toplulukları tarafından toplanan kitap ve kırtasiye malzemeleri tek tek paketlenerek Yüksekova'ya gönderildi.


Beraberindeki yardım kolileriyle ilçeye gelen Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğrencisi İkram Bekar, kırtasiye malzemelerini okuldaki öğrencilere dağıttı.


Kitapları da okulun kütüphanesindeki boş raflara yerleştiren Bekar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kamışlı İlkokulu'nda görevli öğretmenlerle kurdukları iletişim sonrası bir ay önce okul için yardım kampanyası başlattıklarını söyledi.


Kampanyayı "Çocuklar Hep Gülsün", "Kitap Bankosu" ve "Bordo Mavi Eğitim" topluluklarının ortak çalışmasıyla yürüttüklerini belirten Bekar, şunları kaydetti:


"Kampanya kapsamında öğrencilerimiz için bin kadar kitap ve kırtasiye malzemesi topladık. Kampanyadaki asıl amacımız, bu bölgede zor şartlarda eğitimini sürdüren öğrencilerin eğitimine katkı sağlamak ve onların geleceğine faydalı olmaktır. Uzun zamandır bu bölgede yaşanan olumsuzlukların tüm ülkemizi etkilemesi, ön yargıya sebep oluyor. Biz üniversite öğrencileri olarak bu ön yargıyı kırmak istiyoruz. Bu amaçla 'Yeşeren Umutlar' Kampanyası'nı başlatarak bölgedeki minikleri sevindirmek istedik. Yüksekova'ya gelmeden önce bazı ön yargılarım vardı ama buraya geldikten sonra burada yaşayan insanların bize olan ilgisi ve misafirperverlikleri bu ön yargıların kırılmasında oldukça faydalı oldu."


Kampanyayı bundan sonra da sürdüreceklerini anlatan Bekar, eğitim konusunda her şeyi devletten beklememek gerektiğini, kurulacak gönül köprüleri ile doğu ile batı arasında kaynaşma sağlanabileceğini ifade etti.


Okulun müdürü Jiyan İliş ise yardımlarından dolayı Gazi Üniversitesi öğrencilerine teşekkür ederek, "Bu çok hayırlı bir iş. Öğrencilerimiz ekonomik yönden birtakım sıkıntılar yaşıyor. Çoğu veli, öğrencisine defter kitap alamıyor. Bazen bir kalem bile almak sıkıntı oluyor. Bu kampanyayla birçok öğrencimiz ve velileri bu sıkıntıdan kurtulmuş oldu. Çocuklar hep gülsün, Allah kampanyayı başlatan ve bu konuda emek veren herkesten razı olsun" diye konuştu.


AA



Geri Dön