19 / 04 / 2024

Yüksel Akgül: 2016'da inşaat sektörünün önü açık!

Yüksel Akgül: 2016'da inşaat sektörünün önü açık!

Vadişehir Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Akgül, 2016 yılında inşaat sektörünün iyi duruma geleceğini belirterek "Türkiye'nin ve inşaat sektörün önünü 2016 yılında son derece açık görüyorum. " dedi.



VADİŞEHİR Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Akgül, 2015 yılının gerek Türkiye, gerekse inşaat sektörü açısından geçtiğimiz yıllara kıyasla durgun geçtiğini ancak seçimin hemen ertesi gününde piyasalarda reel bir hareketlilik gördüklerini söyledi. Beklemeye geçen yatırımcıların da seçim sonrasında yatırımlarına hız vermeye başladığını anlatan Akgül, "2016 yılının ise çok daha efektif geçeceğini söyleyebiliriz. Siyasi istikrarın sağlanması, birçok alandaki yatırımların da hızlı bir şekilde ilerleyeceğinin göstergesi" diye konuştu. 2016 yılında yatırımlara ağırlık vereceklerini anlatan Akgül, "Bir taraftan Başakşehir'de hayata geçirdiğimiz Vadişehir projemizin inşa çalışmalarını sürdürürken, diğer yandan yine Başakşehir bölgesinde konumlandırdığımız yeni yatırımlarımızı da hızla şekillendireceğiz" dedi. 


2015 yılı inşaat sektörü açısından nasıl geçti, kısa bir değerlendirme yapar mısınız? 

2015 yılı gerek Türkiye, gerekse inşaat sektörü açısından geçtiğimiz yıllara kıyasla durgun geçti. Nedeni şüphesiz ki seçimler oldu. Yılın ilk yarısını genel seçimin beklentileriyle geçirirken, ikinci yarısını da erken seçimin etkileriyle tamamladık. Yatırımlarını askıya alan çok sayıdaki vatandaşımızın yanı sıra, yabancı yatırımcıların da bekle gör trendine girdiğini gözlemledik. Ancak sandıktan çıkan siyasi istikrarın devamı sonucuyla gerçek anlamda bir hareketlilik başladı. Öyle ki; 2 Kasım Pazartesi günü piyasalarda reel bir hareketlilik gördük. Beklemeye geçen yatırımcılar da seçim sonrasında yatırımlarına hız vermeye başladı. Bu da bize iç pazardaki ekonomik gücün önemli bir göstergesi oldu. 2016'da yatırımlarımıza ağırlık vererek faaliyetlerimize devam edeceğiz. Başakşehirdeki Vadişehir projemizin inşaasını sürdürürken, yine Başakşehir bölgesindeki yeni yatırımlarımızı hızla şekillendireceğiz. Bölgede gerçekleştireceğimiz nitelikli projelerle Başakşehir'in vadisi, Vadişehir markasıyla anılacak. 2016 yılı hem Türkiye hem de ülke ekonomisinin lokomotifi inşaat sektörü açısından son derece verimli bir yıl olacaktır. Ülke içindeki güçlü dinamiklerimizle birlikte yeni dönemi verimli bir şekilde geçirerek, 2023 vizyonu yolunda kararlı adımlarla ilerleyeceğimize inancım tam... 


2016'ya dair beklentileriniz nasıl? 

YILI tamamladığımız Kasım ve Aralık aylarında gerçek manada bir hareketlilik yaşadık. Yılın son iki ayıyla birlikte 2016 yılının çok daha efektif geçeceğini söyleyebiliriz. Siyasi istikrarın sağlanması, birçok alandaki yatırımların da hızlı bir şekilde ilerleyeceğinin göstergesi. İnşaat sektörü açısından bakacak olursak; Türkiye'nin dönüşümü ve gelişimi noktasındaki dev yatırımlara ara verilmeden ilerleyeceği söylenebilir. Önümüzdeki dönemde devletin inşaat sektöründe yapacağı atılımlar ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın girişimleriyle yürütülecek kentsel dönüşüm çalışmaları bu sektörün önemli faaliyetlerinden olacaktır. Türkiye'nin ve inşaat sektörün önünü 2016 yılında son derece açık görüyorum. 

 

Akşam Future&Trends Emlak



Haber Yeni Akit Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


İSTANBUL'un nitelikli konut bölgeleri arasında öne çıkan Başakşehir'in yeni projesi Vadişehir, yeni yeni etaplarıyla bölgeye katma değer kazandıracak. Yaşam vadeden proje, yeni şehrin konseptine yön verecek. Irmak Group, Çolakoğlu Yapı, Bordo Yapı ve İntes Yapı'nın yatırımlarıyla Başakşehir'de hayata geçirilen Vadişehir'e yoğun ilgi devam ediyor. Vadişehir projesiyle bölgeye marka değeri kazandırdıklarını belirten Vadişehir Projesi Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Akgül, 10 yıllık üretim projeksiyonlarında yer alan yeni etaplarla birlikte projenin bölgeye damga vuracak konut sayılarına ulaşacağını söyledi. 


Yeni Akit


Geri Dön