29 / 03 / 2024

Yüksel İnşaat, Orta Doğu'da proje üstlendi!

Yüksel İnşaat, Orta Doğu'da proje üstlendi!

Yüksel İnşaat Orta Doğu ülkelerinde üstlendiği projelere bir yenisini daha ekledi



Yüksel İnşaat, Katar'da "Salwa Yolu" Projesi kapsamında hayata geçirilecek "Doha Expressway Package 7" ile Orta Doğu ülkelerinde üstlendiği projelere bir yenisini daha ekledi.

Yüksel İnşaat'tan yapılan açıklamada, Yüksel İnşaat liderliğinde Katar yerel firmalarından Midmac ortak girişimi ile hayata geçirilecek, Katar'ın en stratejik yollarından biri olan "Doha Expressway Package 7 (Salwa Road Phase 2)" projesinin sözleşmesinin 16 Haziran 2010 Çarşamba günü, Katar Bayındırlık İşleri İdaresi (Ashghal) Başkanı Nasser Ali Al-Mawlawi, Türkiye'nin Doha Büyükelçisi Hakkı Emre Yunt, Yüksel İnşaat A.Ş. Katar Ülke Müdürü Sezai Arlı, Midmac Genel Müdürü Raghib Kublawi ve Ashghal üst yönetiminin katılımları ile imzalandığı bildirildi.

Açıklamada, teklif bedeli 437 milyon dolar olan proje bünyesinde; 2x4 şeritli yol, bu yolun her iki yanında 3'er şeritli yan yol, 4 adet köprülü kavşak (alt geçit), istinat duvarı, micro-tunneling, drenaj, su, kanalizasyon, elektrik, telefon, gaz vb altyapı aktarımları, bina yıkım işleri, çevre düzenlemesi ve peyzaj işleri bulunduğu belirtildi.

Öngörülen tamamlanma süresi, 1 Temmuz 2010 tarihinden başlamak üzere 30 ay olan projenin 31 Aralık 2012 tarihinde tamamlanmasının hedeflendiği kaydedildi.

Yüksel İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Üst Yöneticisi (CEO) Emin Sazak konuya ilişkin değerlendirmesinde, Doha şehri içi kilit önem taşıyan Salwa Yolu projesi ile Yüksel İnşaat olarak Katardaki gerçekleştirdikleri önemli alt yapı ve üst yapı projelerine bir yenisini daha eklemenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, önümüzdeki dönemde de verimli işbirlikleri ile bölgede üstlendikleri iş hacmini artırmak ve iki ülke arası ticari ilişkileri canlı tutmak hedefinde olduklarını belirtti.

Verilen bilgiye göre, 1980 yılından beri Orta Doğu'da faaliyetlerini devam ettirmekte olan Yüksel İnşaat, Irak, Suudi Arabistan, Katar, BAE, Ürdün gibi ülkelerde toplam bedeli yaklaşık 3.5 milyar doları bulan pek çok alt yapı ve üst yapı projeleri gerçekleştirdi ve gerçekleştiriyor.
AA


Geri Dön