20 / 04 / 2024

Yükselen faiz oranları konut satışlarını düşürdü!

Yükselen faiz oranları konut satışlarını düşürdü!

Malatya da emlakçılar, bankaların kredi faizlerinin yükseltmesi nedeniyle emlak satışlarını sekteye uğrattığını söyledi. Emlakçı Zafer, son 6 ayda konut satışlarının azalmasının banka faizi oranlarının yükselmesinden kaynaklandığını belirtti.



Malatya da emlakçılar, bankaların kredi faizlerinin yükseltmesi nedeniyle emlak satışlarını sekteye uğrattığını söyledi.

Emlakçı Cevdet Zafer, Malatya’da şu anda emlak sektörü sıkıntılı dönemler yaşandığını belirtti. Emlakçı Zafer, son 6 ayda konut satışlarının azalmasının banka faizi oranlarının yükselmesinden kaynaklandığını belirtti. konut fiyatlarında henüz artış olmadığını belirten Zafer, "İnsanlar bir ev, bir yer almayı düşünüyor. Ama istikrarsızlıktan dolayı güvenip almıyor, bunun neticesinde de şu anda bir durgunluk söz konusu. Yaklaşık 7 aydır bu durumun bu şekilde sürüyor. Malatya’daki emlakçıların sıkıntılı günlerden geçiyor. inşallah yeni yasa ve düzenlemelerle, sektör, piyasa yeniden canlanır. Malatya’da ki emlak fiyatlarında herhangi bir değişiklik yok. İleride belki bir artışlar olabilir. Ama bankaların kredi faiz oranları şu anda yüksek eğer bu faiz oranların bir düşüş olursa, tabi ki bu piyasalara yansıyacaktır. Ama şu an da piyasalarda bir karamsarlık var” diye konuştu.


Hürriyet 


Haber Malatya Bu Sabah Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Malatya'da emlakçilik yapan Cevdet Zafer, bankaların kredi faiz oranların yüksek olmasının Malatya'daki konut satışlarını etkilediğini söyledi. Piyasalardaki sıkıntının konut satışlarına yansıdığına belirten Cevdet Zafer, şöyle konuştu: "İnsanlarda bir güvensizlik söz konusu. Vatandaş bir şekilde bir yer almayı düşünüyor, fakat istikrarsızlıktan dolayı güvenip almıyor. Bu da haliyle satışları yansıyor. Bunun neticesinde de şu anda bir durgunluk söz konusu. Malatya'daki emlakçılar, sıkıntılı günlerden geçiyor. Fakat bu durumun bu şekilde süreceğine inanmıyorum. 

Yeni yılla beraber Meclis'ten çıkacak yeni yasa ile birlikte piyasanın canlanacağını düşünüyorum.

Bankaların kredi faiz oranları şu anda yüksek. Bu faiz oranların da bir düşüş olursa, tabi ki bu piyasalara yansıyacaktır. Ayrıca Malatya'daki emlak fiyatlarında da herhangi bir değişiklik yok.


Malatya Bu Sabah 


Geri Dön