19 / 04 / 2024

Yunanistan'da adaların fiyatları yüzde 15 düştü!

Yunanistan'da adaların fiyatları yüzde 15 düştü!

Yunanistanda devam eden kriz, ülkedeki adaları da vurdu. Özel adaların fiyatları bir anda yüzde 15 düştü. Ülkede 1.5 milyon Euroya bile ada bulmak mümkün



Yunanistan, bir yandan devam eden ekonomik krizle başedebilmek için ekonomik reform ve vergi artışını kapsayan kemer sıkma önlemleri alırken, diğer yandan tüm sektörlerinin pazar kanalında şok dalgalanmalar yaşıyor. Ülkede 2004 Atina Olimpiyatları sonrasında gerek konut gerekse ada fiyatlarında artan talebe paralel olarak yaşanan patlama, 2008 yılında ortaya çıkan finansal krizle birlikte yerini düşüşe bıraktı. Krizin ve alınan önlemlerin en çok etkilediği sektör olan gayrimenkul sektöründe, konut fiyatları yüzde 3 ila yüzde 7 arasında, ada fiyatları ise yüzde 10 ila yüzde 15 arasında değer kaybetti. Ada fiyatlarındaki yüzde 15ler seviyesindeki azalışın, yabancı ülke yatırımcılarının gözünün Yunan adalarına çevrilmesine neden olduğunu belirten Yunan emlakçılar, fiyatların düşmesinden memnun olmayan ada sahiplerinin adalarını satmak konusunda isteksiz olduğunu belirttiler.

Bulgaristanda da ada fiyatları % 15 düştü

Emlakçılar, konut fiyatlarında en büyük düşüşün ise yüzde 7 ile Atinada ve yüzde 6 ile Selanikte yaşandığını söylediler. Şu anda kişiye St. Athanasios adası 1.5 milyon Euroya, Lihnari Peninsula adası 3 milyon Euroya, Nafsika adası 6.5 milyon Euroya, St. Thomas adası ise 12 milyon Euroya satışta. Öte yandan, emlakçılardan alınan bir diğer bilgiye göre de Yunanistanın yanı sıra ekonomik krizin etkilediği diğer bir ülke olan komşumuz Bulgaristanda da ada fiyatları yüzde 15 düştü.

Ayşe Ekin Gündüz / Star

 


Geri Dön