25 / 04 / 2024

Yunanistan'da ev ve ada fiyatları dibe vurdu!

Yunanistan'da ev ve ada fiyatları dibe vurdu!

2 yıldır ekonomik kriz yaşayan Yunanistan’da ev fiyatları dibe vurdu, adalar da satışta... Selanik’te bir daireyi 10 ila 20 bin Euro’ya satın almak mümkün... Dairelerin en önemli müşterisi ise Türkler...



Krizden kurtulmak için çareler arayan Yunanistan, ekonomiyi rahatlatmak için arayışlara girdi. Komşu bu amaçla adalarını, havaalanlarını ve silahlı araçlarını satışa çıkardı. Nakit akışını arttırmak için fiyatlar düştü, konutlar 10 bin Euro'ya kadar geriledi. 250 bin Euro değerinde konut alan yabancılara vize uzatma hakkı opsiyonuyla en az 5 yıllık oturma hakkı tanındı. Yunanistan'ın önde gelen şirketlerinden Mouzenidis Group'un Satış Yetkilisi Dimitris Gkazias, ülkenin dört bir yanında satışa çıkmış binlerce ucuz konut olduğunu söyledi. Gkazias, "Selanik'te bir daireyi 10 ila 20 bin Euro'ya alabilirsiniz. Atina'da 80 metrekarelik bir ev 25-40 bin Euro arasında satılıyor. Türkler Yunanistan'ı iyi bir yatırım olarak görüyor. Çok büyük talep var. Türklere sürekli emlak satışı yapıyoruz. Artık eski üzücü olayları geride bırakacağız" dedi. Atina ve Selanik'te araba fiyatına satılan konutlar özellikle Türkiye'den büyük ilgi gördü. Krizden kurtulmak amacıyla satışa çıkarılan şahsa ait yaklaşık 120 ada dünyanın birçok ünlü isminin markajı altında. 


En pahalısı Omfori adası 


Yunanistan'da satışa çıkarılan adaların bir kısmına değer biçilemese de en pahalı ada olarak 50 milyon Euro'luk değeriyle Omfori adası öne çıkıyor. Omfori adası yaklaşık 4,5 kilometrekare büyüklüğünde ve bölgenin en özel adası olarak biliniyor. Omfori'den sonra sırasıyla en değerli adalar Dulichium, Kuzey Ege, St. Thomas ve Nissos Makri adaları olarak listeleniyor. Dulichium Adası, Yunanistan'da satışa çıkarılan en büyük özel ada olarak dikkati çekiyor. 


Kuzey Ege de satışta 


5,4 kilometrekare büyüklüğündeki adaya biçilen değer ise 40 milyon Euro. 4 binden fazla zeytin ağacına sahip ada konut ve otel yapımına müsait. Kuzey Ege Adası, 35 milyon Euro değerinde ve metrekare başına değeri 100 bin Euro. Adanın büyüklüğü ise 0,4 kilometrekare. Uluslararası yatırımcıların en çok ilgi gösterdiği adalardan biri olan Kuzey Ege, Atina'ya en yakın adalardan biri olarak öne çıkıyor. 15 milyon Euro değere sahip St. Thomas adası da deniz taksisi ile Atina'ya 45 dakika mesafede bulunuyor. Adanın büyüklüğü 1,2 kilometrekare ve adada 2 köy bulunuyor. Fiyat tekliflerine açık olan 1 kilometrekare büyüklüğündeki Nissos Makri Adası ise ormanlarının güzelliğiyle övülüyor. Adada inşa edilecek binalar için tüm yasal izinlerin alındığı ifade ediliyor. Değeri 3,75 milyon Euro, büyüklüğü 0,17 kilometrekare olan Gaia Adası'nı öne çıkaran özelliği ise Brad Pitt ve Angelina Jolie çiftinin adaya gösterdiği ilgi oldu. Ada 6 villa inşa edilebilecek büyüklükte.


Yeni Asır


Geri Dön