25 / 04 / 2024

Yunanistan'da konut fiyatları Ocak'ta geriledi!

Yunanistan'da konut fiyatları Ocak'ta geriledi!

Yunanistan'da ocakta tüketici fiyat endeksinin yıllık bazda yüzde 0,7 düşmesiyle bir aylık aradan sonra tekrar deflasyon sürecine girildi. Enflasyondaki düşüşün nedeni olarak konut fiyatlarında yüzde 3,7'lik gerilemeye işaret edildi.



Yunanistan'da ocak ayında tüketici fiyat endeksinin yıllık bazda yüzde 0,7 düşmesiyle, bir aylık aradan sonra tekrar deflasyon görüldü.


Yunanistan İstatistik Kurumunun (ELSTAT) açıkladığı verilere göre, tüketici fiyat endeksi aylık bazda yüzde 1,9 azalış kaydetti.


Enflasyondaki düşüşün nedeni olarak giyimde yüzde 9,5 ve konut fiyatlarında yüzde 3,7'lik gerilemeye işaret edildi. Gıda ve alkolsüz içecek fiyatlarında ise yüzde 1,6 artış yaşandı.


Avrupa Birliği (AB) normlarına göre uyumlandırılmış tüketici fiyat endeksi ise ocak ayında yıllık bazda yüzde 0,1 azalırken, aylık bazda düşüş yüzde 1,7 olarak gerçekleşti.


Yunanistan'da 33 ay süren deflasyonun ardından, geçtiğimiz aralık ayında uyumlandırılmış tüketici fiyat endeksinin yüzde 0,4 artmasıyla artı enflasyon yaşanmıştı.


Bugün


Geri Dön