28 / 03 / 2024

Yunanistan'daki Astir Palace Türk ve Araplara satıldı!

Yunanistan'daki Astir Palace Türk ve Araplara satıldı!

Yunanistan özelleştirme ajansı (HRADF), Atina dışında bulunan lüks tatil merkezi Astir Palace'ı Türk ve Arap yatırımcıların kurduğu Jermyn Street Real Estate Fund'a 400 milyon euro karşılığında sattı.



Yunanistan'da Astir Palace, Türk ve Arap yatırımcıların kurduğu fona satıldı.


Yunanistan özelleştirme ajansı (HRADF), Atina dışında bulunan lüks tatil merkezi Astir Palace'ı Türk ve Arap yatırımcıların kurduğu Jermyn Street Real Estate Fund'a 400 milyon euro karşılığında sattı. 


HRDFA'dan yapılan açıklamaya göre Jermyn Street Real Estate Fund'un hissearları arasında Türkiye, Dubai, Abu Dhabi, Kuveyt'ten yatırımcılar var. HRDFA, satışa ilişkin tüm prosedürlerin 2016 ilk çeyrekte tamamlanmasını öngörüyor. Satıştan elde edilen gelirin 100 milyon euroluk bölümü HRDFA'ya geri kalan ise Astir Resort'un yüzde 85 hissesine sahip olan National Bank of Greece'e gidecek. 


Dünya



Haber Habertürk Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


Astir Palace Oteli'nin 400 milyon euroya satışı için Jermyn Street Real Estate Fund ile anlaşma imzalandı


Yunanistan özelleştirme ajansı, başkent Atina yakınlarındaki deniz kenarı Astir Palace Oteli'nin 400 milyon euroya satışı için gayrimenkul yatırım fonu Jermyn Street Real Estate Fund ile anlaşma imzaladı.


Gayrimenkul yatırım fonu, Türkiye, Abu Dhabi, Dubai, Kuveyt ve Arap emirliklerinden yatırımcıları temsil ediyor.


Yunanistan Varlık Geliştirme Fonu (HRADF) tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, "Jermyn Street Real Estate Fund, Astir Palace (otelinin) geliştirilmesi için tadil edilmiş özel imar ve alan planını sunmak üzere anlaşma imzalamıştır" denildi.


Astir Palace'ın satışı Mart ayında Yunanistan'ın en üst mahkemesi tarafından durdurulmuş, mahkeme karara gerekçe olarak hükümetin sunduğu kent planının yüksek sayıda mesken bina inşa edilmesini öngördüğünü ve çevreye verebileceği zararı göstermişti.


Özelleştirme ajansı yeni imar planının mahkemenin kararına göre uyarlandığını belirtti.


Satış bedelinin 100 milyon euroluk bölümünün özelleştirme ajansına kalması bekleniyor. Geri kalanı ise otelin yüzde 85'ine sahip National Bank of Greece'e ait olacak.


Özelleştirme, Yunanistan 2010 yılından bu yana iflastan kurtaran mali yardım programlarının başlıca dayanağını oluşturuyor. Ancak Atina bürokratik gecikmeler ve siyasi irade yoksunluğu nedeniyle özelleştirmeden güçlü gelir elde edemiyor.


Şu ana kadar özelleştirmeden gelen gelir yaklaşık 3.5 milyar euro ile hedeflenen 50 milyar euronun son derece altında kaldı.


Habertürk


Haber Star'da şu şekilde yer aldı;


Yunanistan özelleştirme ajansı (HRADF), Atina dışında bulunan lüks tatil merkezi Astir Palace’ı Türk ve Arap yatırımcıların kurduğu Jermyn Street Real Estate Fund’a 400 milyon Euro karşılığında sattı. HRDFA’dan yapılan açıklamaya göre Jermyn Street Real Estate Fund’un hissearları arasında Türkiye, Dubai, Abu Dabi ve Kuveyt’ten yatırımcılar var. HRDFA, satışa ilişkin tüm prosedürlerin 2016’nın ilk çeyreğinde tamamlanmasını öngörüyor. Satıştan elde edilen gelirin 100 milyon Euro’luk bölümü HRDFA’ya geri kalan ise Astir Resort’un yüzde 85 hissesine sahip olan National Bank of Greece’e gidecek. Astir Palace’ın satışı mart ayında Yunanistan’ın en üst mahkemesi tarafından durdurulmuş, mahkeme karara gerekçe olarak hükümetin sunduğu kent planının yüksek sayıda mesken bina inşa edilmesini öngördüğünü ve çevreye verebileceği zararı göstermişti. Özelleştirme ajansı yeni imar planının mahkemenin kararına göre uyarlandığını belirtti.


3.5 MİLYAR EURO geldi

Özelleştirme, Yunanistan 2010 yılından bu yana iflastan kurtaran mali yardım programlarının başlıca dayanağını oluşturuyor. Ancak Atina bü-rokratik gecikmeler ve siyasi irade yoksunluğu nedeniyle özelleştirmeden güçlü gelir elde edemiyor. Şu ana kadar özelleştirmeden gelen gelir yaklaşık 3.5 milyar Euro ile hedeflenen 50 milyar Euro’nun son derece altında kaldı.


Star


Haber Yeni Şafak'ta şu şekilde yer aldı;


Yunanistan özelleştirme ajansı, başkent Atina yakınlarındaki deniz kenarı Astir Palace Oteli'nin 400 milyon euroya satışı için gayrimenkul yatırım fonu Jermyn Street Real Estate Fund ile anlaşma imzaladı. Gayrimenkul yatırım fonu, Türkiye, Abu Dhabi, Dubai, Kuveyt ve Arap emirliklerinden yatırımcıları temsil ediyor. Yunanistan Varlık Geliştirme Fonu (HRADF) tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, "Jermyn Street Real Estate Fund, Astir Palace (otelinin) geliştirilmesi için tadil edilmiş özel imar ve alan planını sunmak üzere anlaşma imzalamıştır" denildi. Astir Palace'ın satışı Mart ayında Yunanistan'ın en üst mahkemesi tarafından durdurulmuş, mahkeme karara gerekçe olarak hükümetin sunduğu kent planının yüksek sayıda mesken bina inşa edilmesini öngördüğünü ve çevreye verebileceği zararı göstermişti. Özelleştirme ajansı yeni imar planının mahkemenin kararına göre uyarlandığını belirtti. Satış bedelinin 100 milyon euroluk bölümünün özelleştirme ajansına kalması bekleniyor.

Geri kalanı ise otelin yüzde 85'ine sahip National Bank of Greece'e ait olacak. 


Yeni Şafak 


Geri Dön