28 / 03 / 2024

Yunanistan'ın TAP projesi için hazırlıkları tamam!

Yunanistan'ın TAP projesi için hazırlıkları tamam!

Dışişleri Bakanı Nikos Kotsias Avrupa’nın enerji güvenliğinde TAP projesinin rolünü överek, Azerbaycan gazını almak için gerekli tüm sorunları aştıklarını kaydetti.



Dışişleri Bakanı Nikos Kotsias Avrupa’nın enerji güvenliğinde TAP projesinin rolünü överek, Azerbaycan gazını almak için gerekli tüm sorunları aştıklarını kaydetti.


Yunanistan Azerbaycan  gazını satın almak için gerekli bütün işlemleri bitirdi.Azerbaycan Enerji Bakanlığı internet sitesinde yayınlanan açıklamaya göre, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kotzias, Azerbaycan Enerji Bakanı Natig Aliyev ile görüştükten sonra ülkesinin “Güney Gaz Koridorun” dan gaz alması için gerekli bütün işlemleri yaptığını söyledi.Toplantıda “Güney Gaz Koridoru”nun sorunsuz çalışması Yunanistan ve Azerbaycan arasındaki enerji iş birliğinin geliştirilmesi için çok önemli olduğu belirtildi.Azerbaycan Enerji Bakanı Natig Aliyev, “Şahdeniz-2” projesi yüzde 50 oranında tamamlandı ve planlanan 26 kuyudan sekiz kuyunun kazı işlerinin bitirildi.


Zamanında tamamlanacak

Güney Kafkasya Boru Hattı genişletilmesi, “Güney gaz koridoru”, TANAP projeleri çalışmaları petrol fiyatlarındaki düşüşe rağmen devam ediyor “ dedi. Bakan bu projelerin üzerinde çalışmaların askıya alınmayacağını ve onların zamanında tamamlanacağını kaydetti. Aliyev, “AP projesi inşaatında Yunanistan’ın desteği bizim için çok önemlidir. Bu boru hattının zamanında tamamlanması ve Azerbaycan gazının Avrupa’ya akması için gereklidir. Onun için projenin uygulanması tüm tarafların yararınadır” dedi. Yunanistan Dışişleri Bakanı Kotsias da, Avrupa’nın enerji güvenliğinde TAP projesinin rolünü överek Yunanistan Azeri gazını almak için gerekli tüm sorunların aşıldığını kaydetti. Kotsias, “Yakın gelecekte Azerbaycan gazı Avrupa’ya ulaşacak” dedi.


İran: Gazın fiyatının %13 ila 15’i geri ödenecek

İran Petrol Bakanı Bijen Namdar Zengene, Uluslararası Tahkim Mahkemesi’nin  Ankara  ve Tahran arasındaki doğal gaz fiyatı anlaşmazlığında Türkiye lehine karar verdiğini ve Türkiye’ye satılan doğal gaz fiyatının yüzde 13 ila 15’inin ceza olarak Ankara’ya ödeneceğini söyledi. İran’ın ödeyeceği rakamın gizli tutulduğunu söyleyen Zengene, ”İran’ın Türkiye’ye ödeyeceği rakam çok değil“ ifadesini kullandı. Türkiye’nin mahkemede gaz fiyatında istediği indirimi alamadığını savunan İran Petrol Bakanı Zengene, ”Karar, Türkiye’nin talep ettiğinden farklı“ dedi.


Yeniçağ


Geri Dön