28 / 03 / 2024

Yunus Emre su artma tesisi açıldı!

Yunus Emre su artma tesisi açıldı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin Yunusemre ilçesinde hayata geçirdiği 5 bin nüfusa hizmet verebilecek günlük 500 metreküp kapasiteli atık su artma tesisi törenle açıldı. Sarıçam Mevkii'nde inşa edilecek tesiste ise sona gelindi.



Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin Yunusemre ilçesinde yaptığı 5 bin nüfusa hizmet verebilecek günlük 500 metreküp kapasiteli atık su artma tesisi törenle açıldı. Başkan Cengiz Ergün. "Göreve geldiğimiz ilk günden beri çevreci bir belediye olmanın gereklerini yerine getirmek için çalıştık. 


Katı atık bertaraf tesislerinden atık su arıtma tesislerine. Gediz Nehri'ni ıslah edecek arıtma sistemlerinin hayata geçirilmesinden yeşil alanların artırılmasına kadar tüm çevresel projelerin takipçisi olduk" dedi. 


Ergün."Keçiliköy Mahallemize kazandırdığımız bu tesis. Manisa için önemli bir ilk. Elektro-flokülasyon metodu ile arıtma yapan bu sistem. Her türlü atık suda arıtım ve geri kazanım sağlanırken hem kuıumun hem işletme maliyeti oldukça düşük. Projemiz yaklaşık 973 bin liraya mal oldu. 80 metrekare alan üzerine kuruldu. Ayda 15 bin metreküp suyu arıtacak kapasitede" dedi. Ergün. Uzunburun Köyü Sarıçam Mevkii'nde inşa edilecek modern katarak bertaraf tesislerinin prosedürlerinde son aşamaya geldiklerini de söyledi.


Hürriyet Ege 


Geri Dön