19 / 04 / 2024

Yunusemre TOKİ Konutları'na 8 bin başvuru!

Yunusemre TOKİ Konutları'na 8 bin başvuru!

Yunusemre Belediyesi'nin dev projelerinden biri olan TOKİ'de bin 150 konutluk ilk etap projesi için başvurular sona erdi. Başkan Çerçi, yaklaşık iki ay sürecek ihale sürecinin Temmuz itibariyle başladığını bildirdi.




Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, bugüne kadar yaklaşık 30 bin başvurunun olduğunu fakat bankaya paralarını yatırarak evraklarını tamamlayanların sayısının 8 bini aştığını belirtti. TOKİ'nin kriterlerinin kesin olduğunu belirten Başkan Çerçi, "Ev sahibi olamayan dar gelirli vatandaşlara yönelik bir çalışma olduğu için kriterler kesin ve dar tutuldu. Bu kadar dar kriterlere rağmen 8 bini aşan vatandaşımız müracaat etme hakkına sahip oldu" diye konuştu. 

Temmuz ayı itibariyle ihale sürecinin başlayacağını ve yaklaşık 2 ay süreceğini ifade eden Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, yakında  TOKİ  yetkilileriyle bir araya geleceklerini, toplanan başvuruları kendilerine teslim edeceklerini dile getirdi. İlk etapta bin 150 konutun yapılacağını vurgulayan Başkan Çerçi, ardından diğer etapların ihalelerinin yapılacağını ve böylece 5 bini aşan toplu konutu Manisa'ya kazandırmış olacaklarını dile getirdi. 


Şehir içinde şehir 

Yeni dönemde TOKİ'nin konut yapmadığını, yeni bir şehir inşa ettiğini kaydeden Başkan Mehmet Çerçi, şöyle konuştu: "Allah nasip ederse 3-4 yıl içinde bunların hepsi tamamlanmış olur. Böylece 5 bini aşan sayıda insan ev sahibi olmuş olur. İçinde sosyal konutları, çarşısı, camisi, parkı, bahçesi olan yeni bir şehir inşasıdır bu. Ege Bölgesi'nde ilk defa bu kadar çok sayıda konut tek bir projenin içerisindedir. Manisa'mıza güzel bir hizmet olacaktır."



Yeni Asır


Geri Dön