19 / 04 / 2024

Yüreğir kentsel dönüşümle cazibe merkezi oldu!

Yüreğir kentsel dönüşümle cazibe merkezi oldu!

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan Yüreğir Kaymakamlığına yeni atanan Fatih Genel'i makamında ziyaret ederek hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Çelikcan, "kentsel dönüşüm çalışmaları ve imar çalışmalarıyla ilçemize önemli konut yatırımları inşaatı b



Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan Yüreğir Kaymakamlığına yeni atanan Fatih Genel'i makamında ziyaret ederek hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Yüreğir Belediyesi ile kaymakamlığın bir elmanın 2 yarısı olarak gördüğünü belirten Başkan Çelikcan "Yüreğir halkının mutluluğu için çalışacağız. Hoş geldiniz, başarılar diliyorum" dedi.

 

Yüreğir hakkında açıklamalarda bulunan Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, "Bölgemiz biraz hassas bir bölge. Göçle oluşmuş bir bölge. Farklı kültürdeki insanlar bir araya gelmişler. 

Bizim amacımız bu farklı kültürleri bir potada eriterek, kentlilik bilincini onlara aşılamaktır. Onun için Yüreğir'de Kültür Evlerimizi yaptık. Kültür Merkezimizi hizmete açtık. Buralarda farklı bölgelerden gelen insanlar düzenlenen değişik etkinliklerle bir araya gelerek birbirlerini tanıyıp, kaynaşıyorlar. 


Yüreğir'in geçmişten gelen birçok sorunu var. Ama son dönemde yaptığımız çalışmalar ve hükümetimizin yaptığı yatırımlar sayesinde Yüreğir artık cazibe merkezi olmuş durumda. 2 tane 5 yıldızlı otel, alışveriş merkezi,  Adana  Bölge Hastanesi, Adliye Binası, Bölge İstinaf Mahkemesi Binası ilçemizde bulunmaktadır. 


Bunun yanı sıra başlattığımız kentsel dönüşüm çalışmaları ve yapılan imar çalışmalarıyla ilçemize önemli konut yatırımları inşaatı başlamış bulunmaktadır. 

Bundan sonra da işbirliği içerisinde çalışarak ilçemizin kalkınması için çalışmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu. 


İNŞALLAH HEPİMİZ İÇİN HAYIRLI OLUR


Merkez ilçede ilk kez görev yapacağını belirten Yüreğir Kaymakamı Fatih Genel, "Biga'dan ayrılırken yüreğimin gittiği yere kadar gideceğim demiştim. Yüreğir hem fiziki olarak sıcak bir yer hem de insanları sıcakkanlı. Potansiyeli yüksek bir yer. Sulama birlikleri geldi. 

Sadece Yüreğir'de 1 milyon 250 dönüm sulanabilen alandan bahsettiler. Çok ciddi bir rakam. 

Yüreğir 500 bine yakın nüfusu, sivil toplum örgütleri ve vatandaşlarımızla birlikte el ele verip görev sürem sonunda hoş bir seda bırakmaktır" dedi. 

İyi niyetli olarak hizmetlerini sürdüreceklerini belirten Yüreğir Kaymakamı Fatih Genel, "ilk geldiğimde çalışanlarımızdan isteğim işlerinizde başarılı olmanız, yaşamınızda mutlu olmanızdır. Yine aynı şekilde bütün vatandaşlarımızın işlerinde başarılı, özel yaşamlarında ise huzurlu ve mutlu olmalarını diliyorum. İnşallah hepimiz için hayırlı olur" dedi. 


Adana İlk Haber


Geri Dön