20 / 04 / 2024

Yüreğir Kışla Mahallesi 1. Etap kurası çekildi!

Yüreğir Kışla Mahallesi 1. Etap kurası çekildi!

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan’ın ilçede başlattığı Kentsel Dönüşüm hamlesinin ilk ayağı olan Kışla Mahallesi 1. Etap çalışmasında mutlu sona ulaşıldı. Noter huzurunda çekilen kura ile hak sahipleri yeni yuvalarına kavuştular.



Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan’ın ilçede başlattığı Kentsel Dönüşüm hamlesinin ilk ayağı olan Kışla Mahallesi 1. Etap çalışmasında mutlu sona ulaşıldı. Adana’da ilk yerinde dönüşüm projelerinden biri olan Kışla 1. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi tamamlandı. Noter huzurunda çekilen kura ile hak sahipleri yeni yuvalarına kavuştular.


Yüreğir Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen çekilişe Belediye Meclis Üyeleri, AK Parti Yüreğir İlçe Başkanı Av. Ahmet Çözer, Hak sahibi vatandaşlar,  Kentsel Yenileme Daire Başkanı Gürol Konyalıoğlu, Kentsel Dönüşüm Müdürü Mustafa Bakır, Uzman Orhan Mercan, Kura Sorumlusu Özgür Demir’de hazır bulundu.


İlk kura çekilişini Başkan Çelikcan ile  TOKİ  Kentsel Dönüşüm Proje Müdürü  Mustafa Bakır birlikte gerçekleştirdiler. Başkan Çelikcan Veli Arıcan’ı çekerken, Mustafa Bakır ise Münevver Puslu’nun isimlerini çektiler. Her 2 hak sahibi de ayrı bloklarda 8. ci katı çektiler. Çekilişler noter huzurunda gerçekleşti.


Kışla Mahallesi kentsel dönüşüm 1. etapta 324 konut yıkılarak yerine 772 konut ve 43 işyeri yapıldı. Çekilecen kura ile 354 konut hak sahiplerine dağıtıldı. Geriye kalan konutlar ise Kışla 2. Etap Kentsel Dönüşüm ve Gelişim projesinde bulunan, evleri yıkılacak olan konut sahiplerine verilecek. Kışla 2. Etap çalışmalarında ise 224 bina ve 415 bağımsız bölüm mevcut. Bu konutların yerine ise 669 daire, 28 işyeri yapılması planlanıyor. Proje içerisinde kapalı semt pazarı, park bahçe ve dinlenme alanları olacak.


YÜREĞİR MAKUS TALİHİNİ YENİYOR

Kura çekiminde bir konuşma yapan Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan çok önemli bir olaya gerçekleştirmenin gururunu yaşadıklarını belirterek ‘Bu projeyi siz değerli vatandaşlarımızla birlikte gerçekleştirdik. Adana’nın en güzel yerlerinden biri olan Kışla Mahallemiz gerçekleştirdiğimiz bu proje ile daha güzel oldu. Bundan mutluluk duyuyorum.  Yüreğir artık kamu ve özel yatırımları ile Adana’da önemli bir merkez oluyor.  Bu projede emeği geçen TOKİ yetkililerine de ayrıca teşekkür ediyorum. Olumlu yaklaşımları ve kazanımları vatandaşlara yansıttılar. Bugün burada hak sahibi olan vatandaşlarımıza yuvalarında ömür boyu mutlu bir şekilde yaşamalarını diliyorum. Hayırlı, uğurlu olsun.’ şeklinde konuştu.


Yüreğir’de kent yaşamına uygun projeler üreterek yaşam kalitesini yükseltmeyi ve bölgeyi çağdaş görünümlü bir kent durumuna getirmeyi hedeflediklerini belirten Başkan Çelikcan “Bu hedef doğrultusunda ilçemizin 13 ayrı noktasında Kentsel Dönüşüm çalışmalarını başlattık. Özellikle Seyhan Nehri kıyısında uzanan Kışla Mahallesi’ndeki dönüşümle Kozan ve Sanayi Çarşısı’nın dönüşümü sadece Yüreğir’in değil tüm Adana’nın çehresini değiştirecek.” şeklinde konuştu.


Adana Bölge 


Haber, Habertürk'te şu şekilde yer aldı;


Yüreğir Belediyesi tarafından Kışla Mahallesi'nde başlatılan kentsel dönüşüm 1. etap projesinde, noter huzurunda çekilen kura ile hak sahiplerinin evleri belirlendi. 

Yüreğir Belediyesi Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinlik öncesi konuşan Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelincan, Yüreğir'de yatırımların artmasıyla dönüşümün de kaçınılmaz olduğunu ifade ederek, "Bu ilk projenin başarısı çok önemli. Diğer projeleri de etkileyecektir. Mesela Sinanpaşa projesi başarılı olamayınca vatandaşımız haklı olarak diğer etaplara kuşkuyla bakıyor. Bu proje bizim için de TOKİ için de önemli bir başarı" dedi.

2. Etap projesi hakkında da bilgi veren Başkan Çelikcan, "2. etap projelerimiz de TOKİ'de mevcut. İncelemeler bittikten sonra görüşmeler başlanacak. İnşallah 2. etap da çok hızlı bir şekilde başarılır ve 3. etap ardından devam eder. 2. etap da 500 konut ve 50'ye yakın işleri burada olacak. 3. etap için daha büyük bir alanı seçtik. İnşallah 2. Etap, 3. Etap ile Kışla Mahallesi'nin tümünü dönüştüreceğiz" diye konuştu.


"12 BİN KONUT DAHA YAPACAĞIZ"

TOKİ Kentsel Dönüşüm Şube Müdürü Mustafa Bakır ise TOKİ'nin Türkiye genelinde yaklaşık 700 bin konut yaptığına dikkat çekerek, "Adana'da günümüze kadar 14 bin konut yaptık. Kısmetse yapmaya da devam edeceğiz" dedi.

Türkiye genelinde 129 kentsel dönüşüm projesini aktif olarak sürdürdüklerini de kaydeden Bakır, "Bu projelerde 110 bin konutu ihale ettik, 70 bin konutu ise hak sahiplerine teslim ettik. Kısmetse Kışla Mahallesi'ndeki konutları da kısa vadede tamamlayıp teslim etmeyi düşünüyoruz. Adana'da Yüreğir Belediyesi ve diğer belediyeler ile sürdürdüğümüz 9 farklı kentsel dönüşüm projemiz var. Kentsel dönüşüm projesi kapsamında önümüzdeki dönemde yaklaşık 12 bin konut daha yapacağız. Adana'da önümüzdeki dönemde yapacağımız yatırım miktarı 2 milyar lira civarında olacak diye umut ediyoruz" ifadelerini kullandı.


324 KONUT YIKILIP, 772 KONUT YAPILDI

İlk kura çekilişini noter huzurunda Başkan Çelikcan ile TOKİ Kentsel Dönüşüm Proje Müdürü Mustafa Bakır birlikte gerçekleştirdi. Başkan Çelikcan Veli Arıcan'ı çekerken, Mustafa Bakır ise Münevver Puslu'nun isimlerini çektiler. Her 2 hak sahibi de ayrı bloklarda 8. katı çekti.

Kura çekiminde konuşan mahalle sakinleri yeni yuvalarına kavuştuklarını için mutlu olduklarını belirterek, "İlk başlarda temkinli yaklaşmıştık. Adana'da ilk olan bu proje için kafamızda soru işaretleri vardı. Belediye başkanımızın kararlı tutumları sonucunda yeni evlerimize kavuştuk. Dar sokaklardan kurtulup yeşil alanı bol modern konutlarda oturacağız. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

Kışla Mahallesi kentsel dönüşüm 1. etapta 324 konut yıkılarak yerine 772 konut ve 43 iş yeri yapıldı. Çekilen kura ile 354 konut hak sahiplerine dağıtıldı. Geriye kalan konutlar ise Kışla 2. Etap Kentsel Dönüşüm ve Gelişim projesinde bulunan, evleri yıkılacak olan konut sahiplerine verilecek.



Habertürk


Haber  Adana  Bölge Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan'ın ilçede başlattığı Kentsel Dönüşüm hamlesinin ilk ayağı olan Kışla Mahallesi 1. Etap çalışmasında mutlu sona ulaşıldı. Adana'da ilk yerinde dönüşüm projelerinden biri olan Kışla 1. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi tamamlandı. Noter huzurunda çekilen kura ile hak sahipleri yeni yuvalarına kavuştular. 


Yüreğir Belediyesi Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen çekilişe Belediye Meclis Üyeleri, AK Parti Yüreğir İlçe Başkanı Av. Ahmet Çözer, Hak sahibi vatandaşlar, Kentsel Yenileme Daire Başkanı Gürol Konyalıoğlu, Kentsel Dönüşüm Müdürü Mustafa Bakır, Uzman Orhan Mercan, Kura Sorumlusu Özgür Demir'de hazır bulundu. İlk kura çekilişini Başkan Çelikcan ile TOKİ Kentsel Dönüşüm Proje Müdürü Mustafa Bakır birlikte gerçekleştirdiler. 


Başkan Çelikcan Veli Arıcan'ı çekerken, Mustafa Bakır ise Münevver Puslu'nun isimlerini çektiler. Her 2 hak sahibi de ayrı bloklarda 8. ci katı çektiler. Çekilişler noter huzurunda gerçekleşti. Kışla Mahallesi kentsel dönüşüm 1. etapta 324 konut yıkılarak yerine 772 konut ve 43 işyeri yapıldı. Çekilecen kura ile 354 konut hak sahiplerine dağıtıldı.

 

Geriye kalan konutlar ise Kışla 2. Etap Kentsel Dönüşüm ve Gelişim projesinde bulunan, evleri yıkılacak olan konut sahiplerine verilecek. Kışla 2. Etap çalışmalarında ise 224 bina ve 415 bağımsız bölüm mevcut. Bu konutların yerine ise 669 daire, 28 işyeri yapılması planlanıyor. Proje içerisinde kapalı semt pazarı, park bahçe ve dinlenme alanları olacak. 


YÜREĞİR MAKUS TALİHİNİ YENİYOR 

Kura çekiminde bir konuşma yapan Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan çok önemli bir olaya gerçekleştirmenin gururunu yaşadıklarını belirterek 'Bu projeyi siz değerli vatandaşlarımızla birlikte gerçekleştirdik. Adana'nın en güzel yerlerinden biri olan Kışla Mahallemiz gerçekleştirdiğimiz bu proje ile daha güzel oldu. Bundan mutluluk duyuyorum. Yüreğir artık kamu ve özel yatırımları ile Adana'da önemli bir merkez oluyor. Bu projede emeği geçen TOKİ yetkililerine de ayrıca teşekkür ediyorum. Olumlu yaklaşımları ve kazanımları vatandaşlara yansıttılar. Bugün burada hak sahibi olan vatandaşlarımıza yuvalarında ömür boyu mutlu bir şekilde yaşamalarını diliyorum. Hayırlı, uğurlu olsun.' şeklinde konuştu. 


Yüreğir'de kent yaşamına uygun projeler üreterek yaşam kalitesini yükseltmeyi ve bölgeyi çağdaş görünümlü bir kent durumuna getirmeyi hedeflediklerini belirten Başkan Çelikcan "Bu hedef doğrultusunda ilçemizin 13 ayrı noktasında Kentsel Dönüşüm çalışmalarını başlattık. Özellikle Seyhan Nehri kıyısında uzanan Kışla Mahallesi'ndeki dönüşümle Kozan ve Sanayi Çarşısı'nın dönüşümü sadece Yüreğir'in değil tüm Adana'nın çehresini değiştirecek." şeklinde konuştu. 


YÜREĞİRLİ KAZANDI 


Yerinde dönüşümün dünyanın en zor işlerinden biri olduğunu belirten Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan 'Biz bu projelere başlarken birinci önceliğimiz vatandaşlarımızın haklarının korunması oldu. TOKİ ile birlikte yürüttüğümüz bu çalışmalarda bütün masrafları biz karşıladık. Vatandaşlarımıza fazla yük getirmemenin gayreti içerisinde olduk. 

Adana'da ilk olması nedeniyle birçok zorluklarla karşılaştık. Çok şükür bu zorlukları aşarak projemizin 1. etabının sonuna geldik. Vatandaşlarımız daha önce oturdukları dar sokakların olduğu eski binaların yerine yeşil alanı bol, park sorunu olmadan, yine yıllarca birlikte oturdukları komşularıyla ve modern konutlarda oturacaklar. Burada kazanan Yüreğirli oldu, vatandaşımız oldu. Biz ise vatandaşımıza hizmet etmenin ve görevimizi yapmanın manevi huzurunu yaşıyoruz.' dedi. 


TOKİ ADANA'DA 14 BİN KONUT YAPTI 

Kentsel Dönüşüm Müdürü Mustafa Bakır TOKİ Türkiye genelinde 700 bin konut yaptığını ve 3 bin yüz şantiyesi olduğunu belirterek 'TOKİ Adana'da bu güne kadar 14 bin konut yaptı. Adana'da 9 ayrı kentsel dönüşüm projesi ile 12 bin konut daha yapılacak. Bugün burada konut sahibi olacak olan vatandaşlarımızın konutlarında güle güle otursunlar. Aileleri ile birlikte huzurlu bir yaşam sürsünler.' şeklinde konuştu. 


Adana Bölge




Haber Gazette Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Adana'da Yüreğir İlçe Belediyesi'nin başlattığı kentsel dönüşüm çalışmalarının ilk ayağı olan Kışla Mahallesi Tinci Etap Kentsel Dönüşüm Projesi tamamlanarak hak sahiplerine konutları verildi. 


Adana'da Yüreğir İlçe Belediyesi'nin başlattığı kentsel dönüşüm çalışmalarının ilk ayağı olan Kışla Mahallesi 1 'inci Etap Kentsel Dönüşüm Projesi tamamlanarak hak sahiplerine konutları verildi. Yüreğir Belediyesi Kültür Merkezi'nde gerçekleşen kura çekilişi. Adana 15'inci Noter huzurunda yapıldı. Proje kapsamında l'inci etapta 324 konut yıkılarak yerine 772 konut ve 43 işyeri yapıldı. Çekilen kurada ise 354 konut hak sahiplerine dağıtıldı. Geriye kalan konutlar ise Kışla 2'inci Etap Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi'nde bulunan, evleri yıkılacak olan konut sahiplerine verilecek. 2'inci etap çalışmalarında ise 224 bina ve 415 bağımsız konutun yerine 669 daire, 28 işyeri yapılması planlanıyor. Proje içerisinde kapalı semt pazarı, park bahçe ve dinlenme alanları olacak.  Kura çekiminde katılan TOKİ Kentsel Dönüşüm Şube Müdürü Mustafa Bakır, yapılan projenin Türkiye'deki örnek projelerden biri olduğunu belirterek, "Adana'da şimdiye kadar 14 bin konut yaptık. 9 projede kapsamında toplamda 12 bin konut daha inşa edeceğiz. Tüm bu projelerin maliyeti 2 milyar lira. Kışla Mahallesi l'inci Etap Kentsel Dönüşüm Projesinin maliyeti ise 125 milyon lira" dedi. 

Yi'ıreğir'in artan yatırımlarıyla cazibe merkezi olduğunu söyleyen, Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan ise, " Konutlarımız kalitesini göre vatandaşlarımız, kafalarındaki kuşku ve soru işaretleri kalktı. İnsanlarımızın güvenini bu projeyle kazandık" diye konuştu. Konuşmaların ardından kura çekimine geçildi. Kura çeken bazı vatandaşlar duygulu anlar yaşadı. 



Gazette




Haber Habertürk Güneyli Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Adana Yüreğir Belediyesi tarafından Kışla Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm 1. etap projesinde, noter huzurunda çekilen kura ile hak sahiplerinin evleri belirlendi.


Adana Yüreğir Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen kura çekilişinde konuşan Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Yüreğir'de yatırımların artmasıyla dönüşümün de kaçınılmaz olduğunu ifade ederek, "Bu ilk projenin başarısı çok önemli. Diğer projeleri de etkileyecektir. Bu proje bizim için de TOKİ için de önemli bir başarı" dedi. 


TÜMÜ DÖNÜŞECEK 


2. Etap projesi hakkında da bilgi veren Başkan Çelikcan, "2. etap projelerimiz de TOKİ'de mevcut. İncelemeler bittikten sonra görüşmeler başlanacak. İnşallah 2. etap da çok hızlı bir şekilde başarılır ve 3. etap ardından devam eder. 2. etap da 500 konut ve 50'ye yakın işleri burada olacak. 3. etap için daha büyük bir alanı seçtik. İnşallah 2. Etap, 3. Etap ile Kışla Mahallesi'nin tümünü dönüştüreceğiz" diye konuştu. TOKİ Kentsel Dönüşüm Şube Müdürü Mustafa Bakır ise TOKİ'nin Türkiye genelinde yaklaşık 700 bin konut yaptığına dikkat çekerek, "Adana'da günümüze kadar 14 bin konut yaptık. Kısmetse önümüzdeki dönemde yaklaşık 12 bin konut daha yapacağız" dedi. 


Habertürk Güneyli


Geri Dön