18 / 04 / 2024

Yüreğir'de 6 bölgede kentsel dönüşüm başladı!

Yüreğir'de 6 bölgede kentsel dönüşüm başladı!

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, 6 bölgeyi kentsel dönüşüm alanı ilan ettiklerini belirterek iki pilot bölgede dönüşüm çalışmalarına başladıklarını ve iki bölgede dönüşüm çalışmalarına başladıklarını ifade etti...  



Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, 6 bölgeyi kentsel dönüşüm alanı ilan ettiklerini belirterek iki pilot bölgede dönüşüm çalışmalarına başladıklarını açıkladı. Çelikcan, şunları söyledi: "İki bölgede dönüşüm çalışmalarına başladık. Birinci bölge 60 bin, diğeri de 200 bin metrekare alanı kapsıyor. Burada toplam 3 bin 800 konut yapacağız. Dönüşüm alanlarında alışveriş, eğitim, ticaret, yeşil alanlar ve spor alanları olacak. Toplu Konut İdaresi ile birlikte yapacağız. Belediye olarak imar yetkimizi kullandık. Dönüşüm alanını  TOKİ  ile projelendirdik. Önümüzdeki aylarda vatandaşla anlaşarak realize edeceğiz."

Yüzde 90 kaçak yapılaşma
Yüreğir'in yüzde 90'ında imar durumunun kaçak yapılaşma şeklinde geliştiğini belirten Çelikcan, şunları söyledi:
"Niteliksiz yapılardan oluşan bir bölge. Dönüşüm çalışmalarıyla hem şehrimizi güzelleştireceğiz, hem de bu konutlarla bölgemize ekonomik canlılık gelecek Bunun yan sanayiye ve istihdama geçici de olsa katkısı olacak. Çocukların nefes alamadığı bu bölgelerde dikey yapılaşmayı açarak yeşil alana daha fazla yer vereceğiz. Buraları sürekli affa uğramış ve zamanla legallik kazanmış. Mahallelerde yeşil alan yok. Şehircilik ve planlama anlayışına ters bir yapı var. Çarpık kentleşme, kaçak yapılaşma şu anda legal durumda. Halen de kaçak yapı yapmaya gayret edenler var ama engellemeye çalışıyoruz.Kentsel dönüşümle bu riskleri bertaraf edeceğiz."


İki pilot bölge seçildi

İki pilot proje gerçekleştiğinde vatandaşın bu projeleri örnek alacağını ifade eden Çelikcan, şunları söyledi:
"Projeler ortaya çıkınca dönüşüm çalışmaları daha inandırıcı olacak. Bu iki örnek, domino etkisi yapacak. Bir mahallemizde 1260 hak sahibi var. Orada 3 bin konut yapıyoruz. Kışla ve Başak mahallelerini pilot bölge olarak seçtik. Yüreğir'in en değerli yeri Kışla, Başak daha kötü durumda.

Bir iyi, bir kötü örnek seçtik. Başarılı olursa örnek olacak ve sinerji oluşturacak. Vatandaşa güven vermek çok önemli. En kötü durumudaki vatandaşın yaşadığı yerde daire sahibi olmasını sağlayacapız."
Milliyet

 


Geri Dön