16 / 04 / 2024

Yüreğir'de kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor!

Yüreğir'de kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor!

Sosyal belediyecilik projelerinden kentsel dönüşüme, konut projelerinden kültür evlerine kadar Başkan Mahmut Çelikcan'ın önderliğinde dev projelere imza atan Yüreğir Belediyesi ilçenin çehresini değiştiriyor.



YERİNDE VE GERÇEK KENTSEL DÖNÜŞÜM 

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan'ın, "Bu dönem öncelikli hizmetimiz olacak" dediği 'Kentsel Dönüşüm' projesi hızla devam ediyor. Kışla Mahallesi'nde 324 konutun yıkılarak yerine 786 konut ve 43 işyeri inşaatının başlatıldığı alanda çalışmalarda sona yaklaşılıyor. Kışla Mahallesi'nde birinci etap kentsel dönüşüm çalışmalarında bir taraftan binaların kaba inşaatı tamamlanırken, diğer yanda da dış cephe cam kaplama ve boya işlemleri sürüyor. Kentsel Dönüşüm ile ilçenin çehresinin değişmeye başladığını belirten Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Kışla Mahallesi'nde ilk etap çalışmaların ardından ikinci ve üçüncü etap çalışmalarının da devam edeceğini söyledi. Başkan Çelikcan ayrıca Kışla Mahallesi'ndeki çalışmaların yanı sıra Karacaoğlan, Cumhuriyet, Başak, Yavuzlar, Serinevler ve Akıncılar Mahallerindeki kentsel dönüşüm çalışmalarının da devam ettiğini belirtti. 





SOSYAL KONUT PROJESİ BAŞLIYOR 

Yüreğİr Belediye Başkanı Mahmut Çelıkcan, maddi durumu iyi olmayan ailelere yönelik sosyal konutlar yapılacağını açıkladı. Bunun için proje çalışmalarının devam ettiğin, belirten Başkan Çelikcan, ilk etapta 1000-1500 konutun yapılıp maddi durumu iyi olmayan ailelere uygun koşullarda satılacağını belirtti. Özellikle maddi durumu iyi olmayan ailelerin 'bir evim olsun da nasıl olursa olsun' anlayışıyla hareket edip plansız ve projesiz ruhsatsız yapı yapmaya çalıştıklarını belirten Başkan Çelikcan, 'Bu tur yapılar hep sıkıntılı yapılardır. Bizim ekiplerimiz tespit ettikleri zaman yasal işlem yapmak zorunda kalıyorlar. Vatandaşlarımız ise elektrik ve su aboneliği alamıyorlar. En önemlisi kontrolsüz yapılar çarpık yapılaşmayı da beraberinde getiriyor. Bizim amacımız yeşil alanı ve sosyal donatıları olan sosyal konutları hayata geçirerek hem vatandaşlarımızın ev sahibi olmalarını sağlamak hem de düzenli ve yaşanılabilir yaşam alanları oluşturmaktır. En önemlisi ise evi olmayan dar gelirli ailelerin de konut sahibi olmalarını saalavacaaız' şeklinde konuştu.



Hürriyet Ek


Geri Dön