23 / 04 / 2024

Yüreğir'de köy yolları yenilenecek!

Yüreğir'de köy yolları yenilenecek!

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, daha önce köy statüsünde olan ve Büyükşehir Yasasıyla Yüreğir’e bağlanıp mahalle olan yerleşim yerlerinin yollarının yenileneceği müjdesini verdi.



Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, daha önce köy statüsünde olan ve Büyükşehir Yasasıyla Yüreğir’e bağlanıp mahalle olan yerleşim yerlerinin yollarının yenileneceği müjdesini verdi.


Başkan Çelikcan, meclis üyeleri ve daire müdürleri ile ile birlikte Abdioğlu, Özler, Cumhuriyet, Herekli, Camili, Akarca, Büyükkapılı, Herekli, Yahşiler, Kütüklü, Çotlu ve esenler Mahallelerini ziyaret edip vatandaşlarla sohbet etti. Vatandaşların istek ve taleplerini dinleyen Başkan Çelikcan, göreve geldikten sonra Yüreğir’e bağlı bütün köy ve mahallelerde yol çalışması yapıldığını belirterek,“Geçmiş 5 yılda Yüreğir’in kurulduğundan bu yana daha fazla yol çalışması gerçekleştirdik. Yeni aldığımız 2 adet sathi kaplama iş makinesi ile işlerimiz artık daha seri devam ediyor. Geçen yıllarda ilçemize bağlı (daha önce köy olan) bütün mahallelerde sathi kaplama çalışması yapılmıştı. Aradan geçen zaman yollarımızın bazı yerlerinde bozulmalar olmuş. Buralarda tekrar sathi kaplama çalışması yapacağız. Mahallerimizin altyapı çalışması bittiği zaman, asfalt kaplama çalışması yapacağız” şeklinde konuştu.



İSTİKRAR VATANDAŞA HİZMET OLARAK YANSIYOR



Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan vatandaşların geçmişi çok iyi bilmelerini, Türkiye’nin Ak Parti hükümetleri ile yükselişe geçerek her alanda bir istikrar yakaladığını belirterek “Geçen 6 yıl süre içerisinde planladığımız bütün projeleri hayata geçirdik. Bunun yanı sıra merkezi hükümetle koordineli çalışarak birçok kamu yatırımlarının ilçemize gelmesini sağladık. Bizim kendi projelerimizle birlikte Yüreğir bir kalkınma hamlesi başlatmış bulunmaktadır. Bunu gerçekleştirirken hiç bir sıkıntıya girmedik. Çünkü projelerimizin devam etmesi için belediyemize aktarılan ödenekler hiç bir kesintiye uğramadan geldi. Biz de bu paraları en verimli şekilde kullanarak Yüreğir’e birçok kalıcı eserler bıraktık, bırakmaya da devam ediyoruz.


Bunları anlatmamızdaki sebep ise vatandaşlarımıza geçmişi kısa da olsa bir hatırlamalarını istiyoruz. AK Parti’den önceki hükümetler döneminde belediyeler personel maaşını bile ödeyemezken, AK Parti hükümeti ile birlikte her alanda olduğu gibi belediyelerde de bir rahatlama olmuştur. Önümüzde 1 Kasım’da bir seçim yapılacaktır. Bu seçimde Türkiye’nin gelişmesinin devamı ve istikrarın sürmesi için vatandaşlarımızdan destek istiyoruz” diye konuştu.


Milliyet


Geri Dön