25 / 04 / 2024

Yüreğir'deki kentsel dönüşümde hormonlu bina dönemi!

Yüreğir'deki kentsel dönüşümde hormonlu bina dönemi!

Mustafa Ucum, Adana Toros Gazetesi'nde bugün yayınlanan "Kentsel dönüşümde hormonlu bina dönemi" yazısında, Yüreğir'deki kentsel dönüşüm çalışmalarından konu aldı. İşte o yazı:



Yüreğir'deki hormonlu binalara bir dur diyen çıkacak mı?  Hiç bir parti ayrımı yapmadan Yüreğir'in ve Büyükşehir'ın bütün meclis üyelerine sesleniyorum. 


Belediye Başkanlarının oy kaybı yaşamamak için göz yumdukları bu hormonlı binalara sizlerde mi göz yumacaksınız. Devletin Planlı, projeli yaptığı, deprem evleri ne hale gelmiş! İçler acısı! Görüntü kirliliği almış başını gidiyor. 


Bir kaç kez dile getirmemize rağmen yetkililerden bir ses çıkmadı. Planlı, projeli konutlar inşa ederek gecekondulaşmayı bitireceğiz diyen Başkanların bu vurdum tavırlarına bir türlü akıl, sır erdiremedik. 


Seçim öncesi oy kaybı yaşamamak için, bu hormonlu binalara müdahaleyi seçim sonrasına bıraktılar diye düşünmüştük. Maalesef seçimler bitti, herşey yerli yerinde duruyor. Ne Plan kalmış, ne çevre düzeni kalmış, adeta bir gece kondu görünümünü andınnaya başlamış o planlı projeli yapılar. 


Yüreğirli olarak gerçekten vijdanım sızlıyor, Bu hormonlu binaları gördükçe Kesme keslik Almış başını gidiyor Atakent mahallesinde. Kaçak yapılara müsade etmiyeceğini söyleyen belediye yetkilileri, bu çağrımıza neden kulak vermiyorlar onuda anlamış değilim. Bu hormonlu binaların yapımını durdurmak, binalan gerçek projelerine uygun hale getirmek için acil önlemler alınması şart. Kentsel dönüşümle gece kondulaşmanın, çarpık yapılaşmanın önünü kesmek söylemlerinde bulunan Yüreğir ve Büyükşehir Belediye Başkanlarının bu görüntüye neden göz yumduklan da ayrıca anlamış değilim. Belediye başkanlarının gözünden kaçmış olabilir. 


İmar Müdürlüğü ile Fen İşleri Müdürlüğünün de mi gözünden kaçtı. Yüreğirlilerin oylarıyla seçilerek bizleri temsil ettiğiniz o mecliste, bizlerin sesi, dili olarak bu hormonlu binaların önlenmesi için atacağınız her adım Yüreğirlilerin size olan güvenini arttıracaktır. Hadi, meclis üyeleri çalıştığınızı gösterin. 


Yüreğir'i sevdiğinizi gösterin. Ytireğir'de çarpık kenüeşmeye hayır dediğinizi gösterin, Yüreğir'de hormonlu binalara müsaade etmeyeceğinizi gösterin. 


Adana Toros/Mustafa Ucum


Geri Dön